Yvette van Boven

Yvette van Boven

We hebben 39 boeken van Yvette van Boven waarvan 6 boeken mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yvette van Boven? Registreren is gratis!

Over Yvette van Boven

Yvette van Boven kwam op haar tiende met haar ouders naar Nederland en studeerde interieurarchitectuur aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Daarna begon ze met haar zus Sophie een ontwerpbureau. In 2006 startte ze met haar neef Joris in Amsterdam het restaurant Aan de Amstel. Toen ze thuis zat vanwege een operatie schreef ze haar eerste kookboek dat in 2010 verscheen onder de titel Home Made. De foto’s werden gemaakt door haar man Oof Verschuren. Het kookboek was een bestseller en werd uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar. Daarna verschenen nog een aantal boeken: Home Made Winter (2011), Home Made Zomer (2013) en Home Baked (2014). Met haar werk bij het restaurant is ze gestopt.

Bij de VPRO presenteerde Van Boven het programma Koken met Van Boven. Vanaf augustus 2015 was er een eerste serie van 10 afleveringen te zien. In 2016 krijgt het programma een vervolg. Naast haar activiteiten bij de televisie verschijnt wekelijks een column in de Libelle en de Volkskrant.

Boeken van Yvette van Boven

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Yvette van Boven

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Home made:

Irish tea brack

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, ei, rozijnen, speculaaskruiden, sukade, water, zelfrijzend bakmeel, zout, zuidvruchten en zwarte thee

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Picknick / ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Home Made winter:

Irish whiskey soda bread

Ingrediënten:
baking soda, bakpoeder, bloem, boter, ei, ierse whiskey, karnemelk, karwijzaad, krenten, rozijnen, suiker en zout

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Ontbijt / snack of tussendoortje uit Home made:

Morningsmoothie

Ingrediënten:
aardbeien, banaan, citroensap, melk en vanillesuiker

Soort:
smoothie/milkshake / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made zomer:

Rillettes

Ingrediënten:
ganzenvet, laurier, peper, reuzel, tijm, varkenswangen en zout

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Bohémien à la George

Ingrediënten:
aubergines, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, suiker, tomaten en zout

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / nagerecht uit Home made:

Yoghurtparfait met cranberrycrunch

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine suiker, eidooier, gedroogde cranberry's, havermout, melk, slagroom, suiker, vanillestokje en yoghurt

Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Uit de oven van Van Boven:

Romige lasagna met mortadella

Ingrediënten:
blauwe kaas, groentebouillon, knoflook, lasagnevellen, mortadella, olijfolie, parmezaanse kaas, room, witte kool, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Provençaals
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Schelpjes met lentegroente, kropsla en rauwe ham

Ingrediënten:
boter, doperwten, droge witte wijn, groene asperges, kippenbouillon, kropsla, olijfolie, orecchiette, parmezaanse kaas, bladpeterselie, prosciutto, sjalot, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Appel-dadelchutney

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, bruine rozijnen, gedroogde dadels, gemalen kardemom, gember, kaneelstokje, knoflook, komijn, water, witte wijnazijn en zure appel

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Bij de koffie uit Home made zomer:

Rabarberpie met amandelspijs

Ingrediënten:
amandelspijs, bakpoeder, bloem, boter, ei, hazelnoten, kaneel, lichte basterdsuiker, melk, nootmuskaat, rabarber, sinaasappel, suiker, taart, vanillestokje en zout

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / voorgerecht uit Home made:

Gnocchisalade

Ingrediënten:
knoflook, mosterd, olijfolie, peper, peterselie, suiker, witte wijnazijn, zout en zure room

Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Home made:

Spareribs

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gember, kikkoman sojasaus, knoflook, limoen, olie, peper, spareribs en tijm

Soort:
vlees / roken / barbecue/grill
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Ontbijt / snack of tussendoortje uit Home made:

Voor meer energie

Ingrediënten:
banaan, frambozen en honing

Soort:
smoothie/milkshake / vegetarisch
Alle recepten van Yvette van Boven