Tessa Kiros

Tessa Kiros

We hebben 12 boeken van Tessa Kiros waarvan 5 boeken mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Tessa Kiros? Registreren is gratis!

Over Tessa Kiros

Ik ben geboren in Londen. Mijn moeder komt uit Finland en Mijn vader is Grieks-Cypriotische. Toen ik 4 was verhuisden we naar Zuid-Afrika. Op 18 vertrok ik om te reizen en meer informatie over de culturen van de wereld.

In mijn twintiger jaren heb ik mijn tijd werkzaam zijn in verschillende restaurants en bij gezinnen in Londen, Sydney, Mexico en Athene. Ik koos ervoor om te werken met de mensen die me echt geïnspireerd. Ze waren van mijn mentor in mijn reis door de wereld van voedsel. Tijdens het werken en reizen, voltooide ik een correspondentie diploma in de antropologie en sociologie.

Ik hou van reizen. Het verzamelen van dingen die ik lief te hebben. Eten. Mensen. Kleur. Geuren. Details. Verschillende culturen en tradities. Waarom ze doen wat ze doen en hoe ze hun gerechten samen. Hoe mensen, families en naties aan te sluiten.

Op een reis naar Italië om de taal en voedsel te bestuderen, ontmoette ik Giovanni. We leven in Toscane met onze 2 dochters. Mijn eerste boek ‘Twelve’, die ik in eerste instantie in eigen beheer uitgegeven, is over Toscane, de manier waarop ze zo seizoen eten, dus maandelijks, zo goed. Zulke mooie ingrediënten en eenvoudige presentatie.

Boeken van Tessa Kiros

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Tessa Kiros

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / nagerecht uit Twaalf:

Abrikozenjamtaart

Ingrediënten:
abrikozenjam, eierdooier, melk en zoet deeg

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Sardines in escabeche

Ingrediënten:
knoflook, maïzena, olijfolie, peterselie, ruby port, sardines, tomatenpuree, ui, witte wijnazijn en wortel

Keuken:
Portugees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Recept uit Piri piri & sardientjes:

Posteleinsoep

Ingrediënten:
aardappel, boter, chourico worst, citroensap, grof zout, kaneelpoeder, knoflook, munt, olijfolie, postelein, rijst, ui, waterkers, witte wijn en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Kikkererwtensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, extra vierge olijfolie, gedroogde rode chilipeper, kikkererwten, knoflook, olijfolie, rozemarijn, snijbiet, tomaat, ui, wit boerenbrood en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Basisrecept uit Twaalf:

Karamelsiroop

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Recept uit Piri piri & sardientjes:

Bolos levedos

Ingrediënten:
boter, cakemeel, ei, fijne kristalsuiker, gist, melk en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Risotto met pijlinktvis

Ingrediënten:
boter, gedroogde rode chilipeper, knoflook, olijfolie, peterselie, pijlinktvis, risottorijst, tomatenpuree, visbouillon, witte ui en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / risotto
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, courgette, extra vierge olijfolie, laurierblad, limabonen, peterselie, pompoen, prei, snijbiet, spinazie, tomaat en wortel

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Koude vleeswaren

Ingrediënten:
capocollo, finocchiona, rauwe ham en toscaanse salami

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Batatas a murro

Ingrediënten:
grof zout, laurier, nieuwe aardappelen, olijfolie, paprikapoeder, peperkorrel en piri piri poeder

Keuken:
Portugees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Amaijoas a bulhao pato

Ingrediënten:
boter, citroen, citroensap, knoflook, koriander, olijfolie, piri piri poeder en venusschelpen

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / nagerecht uit Ciao Bella:

Mascarponecreme

Ingrediënten:
cognac, ei, kaneel, mascarpone en vanille-extract

Keuken:
Italiaans
Alle recepten van Tessa Kiros