Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Twaalf

een jaar uit de Toscaanse keuken

Een boek van Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Twaalf, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Tessa Kiros is van Fins-Grieks-Cypriotische afkomst en groeide op in Engeland en Zuid-Afrika. Samen met haar Italiaanse man woont ze nu ruim 7 jaar in Toscane. Vanaf het begin van haar verblijf daar heeft ze haar hart verloren aan de pure, eerlijke keuken van deze streek. Enkele jaren geleden besloot ze het boek Twaalf - Een jaar uit de Toscaanse keuken te schrijven, een persoonlijk, inspirerend boek met ruim 200 pure, eenvoudige recepten en prachtige foto’s. De recepten in het boek zijn ingedeeld volgende de maanden van het jaar en gebaseerd op ingrediënten die op dàt moment vers verkrijgbaar zijn - vandaar de naam Twaalf.’Het gebeurt niet vaak dat we zó onder de indruk zijn van een kookboek, maar in Twaalf próef je gewoon hoe ze in Italië thuis eten’ - ELLE Eten


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / nagerecht uit Twaalf:

Citroensorbet

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Basisrecept uit Twaalf:

Kruidige tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, knoflook, olijfolie, peterselie, rode ui, tomaat en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Basisrecept uit Twaalf:

Ragu

Ingrediënten:
citroenschil, gezeefde tomaten, kalfsgehakt, knoflook, laurier, olijfolie, rozemarijn, rundergehakt, tijm, ui en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Zoetzure uitjes

Ingrediënten:
boter, fijne kristalsuiker, jonge ui, laurier en witte wijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Basisrecept uit Twaalf:

Banketbakkersroom

Ingrediënten:
bloem, boter, eierdooier, fijne kristalsuiker, melk en vanillestokje

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Kip met rode wijn, pijnboompitten en rozijnen

Ingrediënten:
bleekselderij, gedroogde rode chilipeper, gele rozijnen, kip, laurier, olijfolie, pijnboompitten, rode wijn, salie, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Twaalf:

Spaghetti met venusschelpen en kerstomaatjes

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, gedroogde rode chilipeper, kerstomaat, knoflook, peterselie, spaghetti, venusschelpen en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Gegrilde paprika's

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, gele paprika, kappertjes, knoflook, peterselie en rode paprika

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Kalfsvlees met tonijn-ansjovissaus

Ingrediënten:
ansjovis, kalfsbiefstuk, kapper-appeltjes, kappertjes, knoflook, mayonaise, olijfolie, salie, tonijn in olie en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht uit Twaalf:

Gebakken artisjokken

Ingrediënten:
artisjok, citroensap, groentebouillon, knoflook, olijfolie, ongerookte pancetta en peterselie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Twaalf:

Penne met artisjokken

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie, jonge artisjokken, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, penne, peterselie, tijm en vleesbouillon

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Spiesen met gemengd varkensvlees

Ingrediënten:
broodkruim, extra vierge olijfolie, gedroogde wildevenkelbloemen, italiaanse saucijsen, laurier, ongerookte pancetta, varkensdarmnet, varkenshaas, varkenslever en wit boerenbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Twaalf:

Risotto met calamari en tomaat

Ingrediënten:
bleekselderij, extra vierge olijfolie, gedroogde rode chilipeper, groentebouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijlinktvis, risottorijst, tomaat in blik, visbouillon, witte ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Ontbijt / diner / nagerecht uit Twaalf:

Heiligenbrood

Ingrediënten:
bloem, eierdooier, fijne kristalsuiker, gele rozijnen, gist, melk, olijfolie, walnoten en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Pastaschelpjes met olijvensaus

Ingrediënten:
ansjovis, citroenrasp, groene olijven, knoflook, korte pasta, olijfolie, oude ricotta, parmezaanse kaas, peterselie en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht uit Twaalf:

Polenta

Ingrediënten:
boter, pecorino, polenta en water

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gegrild vlees

Ingrediënten:
citroen, citroensap, italiaanse saucijsen, kalfskoteletten, knoflook, krabbetjes, lamskoteletten, olijfolie, ongerookte pancetta, rozemarijn en salie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Basisrecept uit Twaalf:

Sabayon

Ingrediënten:
eierdooier, fijne kristalsuiker en marsala

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Ontbijt / lunch / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Plat brood met olijfolie

Ingrediënten:
bloem, gist, olijfolie, suiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht uit Twaalf:

Venkel uit de oven

Ingrediënten:
bloem, boter, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas en venkel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Polentacrostini met gorgonzola

Ingrediënten:
gorgonzola, olijfolie, polenta en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Basisrecept uit Twaalf:

Kruidenzout

Ingrediënten:
citroenrasp, gedroogde rode chilipeper, knoflook, laurier, rozemarijn, salie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus