noedels

Zoek naar noedels in jouw eigen kookboeken

Noedels koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Bayerische leberknôdelsuppe - Beierse levernoedelsoep

Ingrediënten:
ei, majoraan, melk, runderlever, rundvet, ui, vleesbouillon, witbrood en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / noedels
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Aardappelnoedels

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappel, eidooier, kruiden, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Kreplach - pasta gevuld met kippenlever (Varenikes)

Ingrediënten:
ei, kippenlever, olie, pastadeeg, peper, ui en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Knaidlach - Matseballen

Ingrediënten:
amandelen, ei, gemberpoeder, kippenvet, matsemeel, olie, peterselie, rundermerg, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
noedels
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Geroerbakte noedels & taugé

Ingrediënten:
cellofaannoedels, dipsaus, geroosterde gezouten pindas, glasnoedels, groentebouillonpoeder, knoflookbieslook, koriander, lichte sojasaus, munt, olie, rawit, taugé, thaise sjalotjes, water, witte wijn en zwarte peper

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Bijgerecht uit Kooktechnieken:

Servetnoedels

Ingrediënten:
boter, eidooier, eiwit, melk, nootmuskaat, oud brood, peper, tuinkruiden, ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Bijgerecht uit Kooktechnieken:

Kwarknoedels

Ingrediënten:
ei, geklaarde boter, oud brood zondere korst, paneermeel, suiker, uitgelekte kwark, water, zout en zure room

Keuken:
Duits
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Pretzelnoedels

Ingrediënten:
doorregen rookspek, gehakte tuinkruiden, lente-ui, melk, oude pretzels, peper, water en zout

Keuken:
Duits
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Eenvoudige kobeba-balletjes met gemalen rijst

Ingrediënten:
mager rundgehakt, rijstmeel, vulling voor kobeba, water en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
noedels
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Grieβknödel - Griesmeelnoedels

Ingrediënten:
boter, ei, griesmeel, kalfsfond, nootmuskaat, runderfond en zout

Keuken:
Duits
Soort:
noedels
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Bijgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Knedliky met spek

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, ontbijtspek, oud brood, reuzel en ui

Keuken:
Tsjechisch
Soort:
noedels
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Brätnockerln - baknoedels

Ingrediënten:
bieslook, boter, citroenrasp, ei, gebakken kalfsvlees, kalfslever, nootmuskaat, paneermeel, peterselie, room, ui, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Aardappelknaidlach

Ingrediënten:
aardappel, ei, kippenvet, peper en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Cholentknaidlach

Ingrediënten:
bloem, ei, kippenvet, paprikapoeder, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Matseknaidlach

Ingrediënten:
ei, kippenvet, matsemeel, peper en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Challeknaidlach

Ingrediënten:
challe, ei, kippenvet, peper en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
noedels
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Zwart noedeldeeg

Ingrediënten:
bloem, ei, eidooier, inktvisinkt, olijfolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
noedels
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Bijgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Cornmeal dumplings - Maïsmeelnoedels

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, maïsmeel, melk, spekvet en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Pretzelnoedels

Ingrediënten:
ei, kruiden, lente-ui, melk, olie, peper, piment, pretzel, rookspek en zout

Keuken:
Duits
Soort:
noedels
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Ontbijt / lunch / snack of tussendoortje uit De Shanghai-keuken:

Kai yang cong you mian - Noedels met gedroogde garnalen en lente-uiolie uit Shanghai

Ingrediënten:
bakolie, gedroogde garnalen, gedroogde noedels, lente-ui, lichte sojasaus, shaoxingwijn, tamarindesojasaus en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
noedels
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Snack of tussendoortje uit De Shanghai-keuken:

Mao er duo - Kattenoren

Ingrediënten:
bakolie, bamboe, chinese rauwe ham, doperwten, gedroogde shiitake, glutenrijk meel, kipfilet, kippenbouillon, spaanse rauwe ham, witte peper en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
noedels
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Jiuhuang rousi chao mifen - Rijstnoedels met gele bieslook en varkensvlees

Ingrediënten:
arachideolie, chinese bieslook, chinese gele bieslook, donkere sojasaus, droge sherry, gedroogde rijstnoedels, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, mager varkensvlees, maïsmeel, oestersaus, rijstwijn, sesamolie, suiker, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
noedels
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / lunch uit De Shanghai-keuken:

Shang hai cu chao mian - Geroerbakte stevige noedels uit Shanghai

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, donkere sojasaus, ei, jonge spinazie, lichte sojasaus, mager varkensvlees, shanghai-noedels, shanghai-paksoy, shaoxingwijn, udonnoedels, water, witte peper en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
noedels
Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Diner / nagerecht uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Salzburger Nockerln

Ingrediënten:
aardappelmeel, eidooier, eiwit en suiker

Keuken:
Oostenrijks / Internationaal
Soort:
noedels
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Dan dan mian - Kruidige sichuan noedels

Ingrediënten:
arachideolie, chilipeperolie, chinese eiermie, donkere sojasaus, gedroogde eiermie, gember, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, pindakaas, roze peperkorrels, sesampasta, tahin, varkensgehakt en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
noedels
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Wangfujing leng mian - Smakelijke koude noedels

Ingrediënten:
eiernoedels, komkommer, saus voor koude noedels, sesamolie en taugé

Keuken:
Chinees
Soort:
noedels