Noord-Afrikaans

Zoek naar Noord-Afrikaans in jouw eigen kookboeken

Noord Afrikaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Couscous met lam-kipragout en paprikasaus

Ingrediënten:
couscous, harissa en lam-kipragout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
couscous
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Lam-kipragout

Ingrediënten:
chilipoeder, citroen, courgette, gemberpoeder, kikkererwten, kippenpoot, knoflook, komijn, lamspoot, laurier, oregano, prei, selderijblad, sperziebonen, tomaat, wortel en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Basisrecept uit Keukenlab:

Smen M'Leh - Gerijpte boter

Ingrediënten:
boerenboter, gedroogde oregano, ongeraffineerd zeezout, water en zaatar

Keuken:
Noord-Afrikaans
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamsvlees met zuidvruchten en bulghur

Ingrediënten:
bulghur, dadels, extra vergine olijfolie, gedroogde abrikozen, gemalen kaneel, gemalen koriander, munt, rozijnen, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gestoofde linzen op z'n Ethiopisch

Ingrediënten:
bruine linzen, fenegriek, gemberwijn, gerookt-paprikapoeder, groentebouillon, kardemompoeder, knoflook, korianderpoeder, olijfolie, peper, peterselie, piment, rode wijn, ui, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Nico-Stanitzok - Sous-Vide

Recept uit Nico-Stanitzok - Sous-Vide:

Bohnen mit Datteln / Bonen met dadels (60 min op 58° C)

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, citroen, dadels, grove dijonmosterd, honing, olijfolie, peper, sjalot, sperziebonen en witte wijnazijn

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
sous-vide / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Recept uit Simpel:

Pittige gehaktschotel met een korst van limabonen

Ingrediënten:
banaansjalot, citroenen, gedroogde abrikoos, gemalen piment, kippenbouillon, knoflook, komijnzaad, lamsgehakt, limabonen, ontpitte groene olijven, rozenharissa, tahin, tomatenpuree en witte wijn

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Zoete couscous met gedroogd fruit

Ingrediënten:
citroenschil, couscous, gedroogde vruchten, gesuikerde gember, kardemompoeder, rozenwater, sinaasappelschil en suiker

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegan / vegetarisch / couscous
Een recept uit  - Nico-Stanitzok - Sous-Vide

Recept uit Nico-Stanitzok - Sous-Vide:

Kürbisragout mit Röstbrot / Pompoenragout met geroosterd brood (25 min op 85° C)

Ingrediënten:
amandeldrank, flespompoen, citroensap, gedroogde abrikozen, harissa, olijfolie, peper, platbrood, ras el hanout, ui en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
sous-vide / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Recept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Koeskoes

Ingrediënten:
courgette, couscous, harissa, kikkererwten, kip, koolraap, koriander, pompoen, water en wortel

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees / couscous
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Recept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Harissa

Ingrediënten:
gedroogde chilipeper, grof zout, karwijzaad, knoflook, olie en water

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / saus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Zoete couscous met citrussalade

Ingrediënten:
citroenschil, couscous, grapefruit, mandarijn, munt, sinaasappel, sinaasappelschil en suiker

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegan / vegetarisch / couscous
Een recept uit  - Gewürze Special, Wunderbare Orientküche

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Gewürze Special, Wunderbare Orientküche:

Gemüsechips mit Ras el-Hanout / Groentechips met Ras el-Hanout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch uit De dikke vegetariër:

Pitabroodjes

Ingrediënten:
bloem, boter, instantgist, olijfolie, suiker en zeezout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Noord-afrikaanse couscoussoep

Ingrediënten:
bleekselderij, gemalen komijnzaad, groentebouillon, olijfolie, rode ui, roerei, selderijblad, tomatenpuree, venkel, venkelgroen, volkorencouscous, za'atar, zout en zwarte peper

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Ras el hanout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Diner / lunch uit Spice Wise Too:

Bulgursalade met dadels, komkommer en ras el hanout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Mals Noord-Afrikaans lamsvlees met fruitige couscous

Ingrediënten:
amandelschaafsel, citroen, citroensap, couscous, gemberpoeder, hamschijf, harissa, knoflook, komijn, koriander, lamsvleesbouillon, munt, olijfolie, sultanarozijnen en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
sous-vide / lamsvlees / couscous
Een recept uit  - Grillen

Diner / hoofdgerecht uit Grillen:

Avocados vom Grill mit Couscous - Gegrilde avocado met couscous

Ingrediënten:
avocado, couscous, dadels, gladde peterselie, honing, kerriepoeder, koolzaadolie, limoensap, munt, rode kerstomaten, sojasaus, uiezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
barbecue/grill / vegan
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Recept uit Spice Wise:

Chermoula kruidenmix

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Recept uit Spice Wise:

Harissa-kruidenmix

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Basisrecept uit Spice Wise:

Couscouskruiden

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Zoete bulgur met specerijen

Ingrediënten:
bulgur, gemberpoeder, kaneel, kardemompoeder, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, rozijnen, sinaasappelschil, suiker en zwarte peper

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegan / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Zoete amandelmelkcouscous

Ingrediënten:
amandelmelk, amandelschaafsel, citroenschil, couscous, kardemompoeder, rozenwater, sinaasappelschil en suiker

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegan / vegetarisch / couscous
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Harissa - Paprikasaus

Ingrediënten:
cayennepeper, knoflook, olijfolie, rode paprika, pikante paprikapoeder en tomaat

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
saus/dressing/jus