Nederlands

Zoek naar Nederlands in jouw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Het ATAG kookboek

Recept uit Het ATAG kookboek:

Gevulde speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, bruine basterdsuiker, ei, eidooier, kristalsuiker, melk, speculaaskruiden, water, witte amandelen, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Het ATAG kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het ATAG kookboek:

Kalkoen omwikkeld met basilicum en pancetta

Ingrediënten:
banaansjalot, basilicum, bospeen, kalkoenmedaillons, knoflook, pancetta, peper, roomboter, salie, vastkokende aardappels en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Het ATAG kookboek

Recept uit Het ATAG kookboek:

Biefstuk op een salade van kool en wortel met sinaasappel, granaatappel en pistachenootjes

Ingrediënten:
biefstuk, bieslook, boter, crème fraîche, druivenpitolie, amandelschaafsel, granaatappelpitjes, handsinaasappel, krenten, mayonaise, peper, pistachenoten, rijstolie, spitskool, wortel en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit  - Het ATAG kookboek

Recept uit Het ATAG kookboek:

De perfect gebakken tournedos

Ingrediënten:
druivenpitolie, grof zeezout, knoflook, koolzaadolie, peper, peperkorrels, roomboter, rozemarijn en tournedos

Keuken:
Nederlands
Soort:
rundvlees
Een recept uit  - Het ATAG kookboek

Recept uit Het ATAG kookboek:

Witte asperges met beenham, krieltjes en ei

Ingrediënten:
asperges, beenham, bladpeterselie, ei, krieltjes en mosterd-dille dressing

Keuken:
Nederlands
Een recept uit  - Het ATAG kookboek

Recept uit Het ATAG kookboek:

Kippenbout met een salade van gestoomde groenten

Ingrediënten:
bieslook, bospeen, chilipeperpoeder, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, gembersiroop, gerookt paprikapoeder, amandelschaafsel, kippenbouten, kurkuma, kwark, maiskolven, rode ui, sinaasappelzeste, verse doperwten en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit  - Het ATAG kookboek

Recept uit Het ATAG kookboek:

Kalkoenfilet met paddenstoelen en spek

Ingrediënten:
andijvie, cranberrycompote, jus de veau, kalkoenfilet, kaneelstokje, kruidnagel, paddenstoelenmix, pecannoten, prosciutto crudo, sherry pedro ximenez, sinaasappel en zoete aardappel

Keuken:
Nederlands
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Het ATAG kookboek

Recept uit Het ATAG kookboek:

Gestoomde visfilet (zeebaars, heek, roodbaars, schelvis, kabeljauw) met asperge en roomsaus

Ingrediënten:
bosui, crème fraîche, ei, groene asperges, kappertjes, olijfolie, peper, room, roomkaas, sjalot, spinazie, visfilet zonder huid en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit  - Het ATAG kookboek

Recept uit Het ATAG kookboek:

Dungesneden biefstuk met zoetzuur van asperge en aspergelinten

Ingrediënten:
druivenpitolie, grof zeezout, knoflook, koolzaadolie, peper, peperkorrels, roomboter, rozemarijn en tournedos

Keuken:
Nederlands
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Spaghetti met snijbonen en gerookte markreel

Ingrediënten:
aleppo-peper, citroenrasp, citroensap, gerookte markreel, knoflook, milde olijfolie, pijnboompitten, snijbonen en volkorenspaghetti

Keuken:
Nederlands
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit  - Het ATAG kookboek

Recept uit Het ATAG kookboek:

Cake

Ingrediënten:
boter, ei, kristalsuiker, vanille-extract, vanillepeul, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Het ATAG kookboek

Recept uit Het ATAG kookboek:

Stoofpotje van gehakt met speziebonen en zuidvruchten

Ingrediënten:
amandelen, bosui, dadels, garam masala, gedroogde abrikozen, gemberpoeder, kerriepoeder, knoflook, komijnzaad, komkommer-kwarkdip, naanbrood, rode ui, runderfond, rundergehakt, sperziebonen, venkelzaad, verse koriander en zoete aardappel

Keuken:
Nederlands
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Geroosterde spitskool met cashew-jalapenosalsa

Ingrediënten:
bosuitjes, groene jalapeñopeper, kidneybonen uit blik, knoflook, komijnzaad, koriander, limoenrasp, limoensap, maiskorrels uit blik, milde olijfolie, ongebrande cashewnoten, rode ui, spitskool en zoet gerookt paprikapoeder

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Orzo met geroosterde cherrytomaatjes en feta

Ingrediënten:
cherrytomaten, feta, gerookte spekreepjes, knoflook, olijfolie, orzo, rozemarijn en verse doperwten

Keuken:
Nederlands
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Rodekoolsalade met dadel en mandarijndressing

Ingrediënten:
dijonmosterd, mandarijnrasp, mandarijnsap, medjouldadels, milde olijfolie, bladpeterselie, rode kool, rode wijnazijn en zaatar

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / groente
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Maiskolven van de barbecue met drie toppings

Ingrediënten:
bieslook, dille, extra vierge olijfolie, grof zeezout, knoflook, limoenrasp, limoensap, maiskolven, majoraan, plantaardige boter, bladpeterselie, vegan mayonaise en zoet gerookt paprikapoeder

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Rozemarijn-zeezoutboter

Ingrediënten:
heel grof zeezout, knoflook, rozemarijn en samengestelde boters

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch / boter en olie
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Koriander-Gerookte paprikaboter met limoen

Ingrediënten:
koriander, limoenrasp en zoet gerookt paprikapoeder

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Volkorenspaghetti met mosselen en tomaat

Ingrediënten:
droge witte wijn, knoflook, mosselen, olijfolie, bladpeterselie, rode peper, romatomaten en volkorenspaghetti

Keuken:
Nederlands
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Yoghurtflatbreads met halloumi, gepofte paprika en ingelegde rode ui

Ingrediënten:
bakpoeder, gemalen komijn, halfvolle griekse yoghurt, halloumi, harissa, koriander, olijfolie, rode parika, rode ui, spinazie, witte wijnazijn, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Hutspot met knolselderij en gekarameliseerde winterpeen

Ingrediënten:
belegen goudse komijnnenkaas, fijne kristalsuiker, knolselderij, kruimige aardappelen, laurierbladeren, marmite, bladpeterselie, roomboter, ui, volle melk en winterpeen

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Salade van witlof en peer

Ingrediënten:
ahornsiroop, appelciderazijn, bieslook, extra vierge olijfolie, gezouten pecannoten, grove mosterd, peren, sjalotten en witlof

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Brood met kaas "speciaal"

Ingrediënten:
boter, goudse kaas, parmaham, peterselie, scherpe mosterd en witbrood

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Brood met Bleufort en peer

Ingrediënten:
bluefort, boter, kommiesbrood, peer en rode bosbessen

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch