Nederlands

Zoek naar Nederlands in jouw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Taco's met knapperige witvis en rucola

Ingrediënten:
avocado, courgette, ei, kabeljauwfilet, koriander, limoen, maistortilla, milde olijfolie, panko, rode ui, rucola en tarwebloem

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Orecchiette met spinazie en kruiden

Ingrediënten:
basilicum, citroen, dille, extra vierge olijfolie, knoflook, munt, orecchiette, parmezaanse kaas, pijnboompitten en spinazie

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Varkenshaasspies met rabarbersalsa

Ingrediënten:
gember, ketjap manis, knoflook, olijfolie, rabarber, rode peper, rode ui, sesamolie, sinaasappel, varkenshaas en zoete chilisaus

Keuken:
Nederlands
Soort:
varkensvlees
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Spinaziesoep met knapperig gebakken ham

Ingrediënten:
aleppo-peper, coburger ham, crème fraîche, gemalen koriander, groentebouillonblokje, knoflook, milde olijfolie, soepgroenten, spinazie en ui

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Filodeegtaart met radijs

Ingrediënten:
amandelschaafsel, ei, extra vierge olijfolie, filodeeg, olijfolie, panko, pecorino romano, radijs, ricotta, roomboter, sperziebonen en spinazie

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Snack of tussendoortje uit Nederland op z'n lekkerst:

Labneh met dunsgeschaafde radijs en platbrood

Ingrediënten:
dille, dukkah, extra vierge olijfolie, griekse yoghurt, radijs, volkorenflatbread, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Koolrabi-aardappelgratin met komijnekaas

Ingrediënten:
belegen komijnekaas, knoflook, koolrabi, slagroom, tijm en vastkokende aardappels

Keuken:
Nederlands
Soort:
ovenschotel
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Groene frittata met feta en veldsla

Ingrediënten:
amandelen, ei, feta, halfvolle melk, knoflook, milde olijfolie, prei, sjalot en veldsla

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Nederland op z'n lekkerst:

Scones met rabarbercompote

Ingrediënten:
baksoda, fijne kristalsuiker, geleisuiker, karnemelk, rabarber, roomboter, sinaasappel en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Nederlands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Lunch uit Nederland op z'n lekkerst:

Eggs benedict

Ingrediënten:
cherrytomaten, citroen, dijonmosterd, dragonazijn, ei, kaiserbroodjes, olijfolie en roomboter

Keuken:
Nederlands
Soort:
eieren, kaas en zuivel / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / voorgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Hollandse garnalencocktail met grapefruit-cocktailsaus

Ingrediënten:
ei, grapefruit, hollandse garnalen, ketchup, kropsla, milde mosterd, olijfolie, slagroom, tabasco, whisky en worcestershiresaus

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Geroosterde radijssalade met linzen

Ingrediënten:
bosui, dille, extra vierge olijfolie, feta, gemalen komijn, knoflook, linzen uit blik, olijfolie, bladpeterselie, radijs met loof, rode wijnazijn, salade en sjalotten

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Lamskoteletjes met kriel, veldsla en basilicumolie

Ingrediënten:
appelciderazijn, basilcum, extra vierge olijfolie, knoflook, koolrabi, krieltjes, lamskotelet, rode peper, roomboter en veldsla

Keuken:
Nederlands
Soort:
lamsvlees
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / nagerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Rabarbertaartjes

Ingrediënten:
ahornsiroop, amandelspijs, ei, gemberpoeder, kristalsuiker, patenttarwebloem, rabarber, roomboter en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Lunch uit Nederland op z'n lekkerst:

Tosti met graskaas, kimchi en komkommersalade

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, graskaas, kimchi, komkommer, mayonaise, rode ui, volkorenbrood en witte balsamicoazijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Plaattaart met groene asperges en blauwaderkaas

Ingrediënten:
bladerdeeg, bleekselderij, crème fraîche, dragon, ei, gorgonzola dolce, groene asperges, olijfolie, rode ui en walnoten

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Kleine pompoentjes

Ingrediënten:
allspice, appel, appeldiksap, citroenmelisse, gefruite uitjes, gemberpoeder, gierst, groente, kaneel, krenten, kruidnagel, pompoen, rozijnen, sesamzaad, zeezout en zonnebloempitten

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Luilekkerland:

Artisjok-roomtaart

Ingrediënten:
artisjokken, bloem, boter, citroen, ei, eidooier, room, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
hartige taart
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Eend met olijven

Ingrediënten:
boter, cognac, groene olijven, jonge wilde eend, knoflook, prei, ui, witte wijn en zwarte olijven

Keuken:
Nederlands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / nagerecht uit Luilekkerland:

Warme kersen op croutons

Ingrediënten:
boter, gemberpoeder, kaneelpoeder, kersen, oud witbrood, suiker en witte wijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Recept uit Luilekkerland:

Uiensaus

Ingrediënten:
boter, grove mosterd, kruidnagel, mosterd, peper en ui

Keuken:
Nederlands
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Varkenskarbonade met mosterd en druiven

Ingrediënten:
boter, mosterd, peper, varkenskarbonade, witte druiven en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / buffet / voorgerecht uit Luilekkerland:

Tomaten met doperwtenvulling

Ingrediënten:
boter, citroensap, diepvriesdoperwtjes, ei, peper, peterselie, suiker, tomaten, yoghurt en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Knakworst à la Créole

Ingrediënten:
boter, brood, ei, rijst, knakworst, margarine, mosterdsaus, peterselie, soepballetjes, tomaten en zure augurken

Keuken:
Nederlands