Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in jouw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Pizza spinaci

Ingrediënten:
knoflook, ligurische olijven, maïsmeel, mozzarella, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, pizzabodem, spinazie, tomatensaus, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / vegetarisch
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Pizza melanzana

Ingrediënten:
aubergine, chilipoeder, kappertje, maïsmeel, mozzarella, olijfolie, pecorino, pizzabodem, tomatensaus, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / vegetarisch
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Stoofschotel van hert

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, cognac, droge marsala, hert, jeneverbes, knoflook, kruidnagel, laurierblad, piment, prosciutto, rode wijn, rodewijnazijn, runderbouillon, ui, verse peterselie en rozemarijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Geroosterde kip met rozemarijn

Ingrediënten:
balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, kip, kippenbouillon, knoflook, olijfolie en verse rozemarijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / nagerecht uit De complete keuken van Italie:

Koffie-gelato

Ingrediënten:
eierdooier, espresso, melk, suiker en tia maria

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / nagerecht uit De complete keuken van Italie:

Cassata

Ingrediënten:
abrikozenjam, cake, gekonfijte vruchten, groene kleurstof, marsepein, poedersuiker, pure chocolade, ricotta, suiker, vanille-extract en zoete marsala

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / voorgerecht uit De complete keuken van Italie:

Romeinse gnocchi

Ingrediënten:
boter, eierdooier, griesmeel, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas en slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / deegwaren / vegetarisch
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Aardappelgnocchi met pancetta

Ingrediënten:
bakbacon, bloem, bloemige aardappel, boter, eierdooier, pancetta, parmezaanse kaas, slagroom, verse basilicum en verse salieblaadjes

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Recept uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Ragù Napoletano (tomaten vleessaus)

Ingrediënten:
gekookte ham, tomaat, klapstuk, knoflook, olie, pancetta, peper, peterselie, reuzel, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Recept uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Sugo di pomodoro (tomatensaus)

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, knoflook, peterselie, san marzanotomaten, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / italiaanse antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gemarineerde wortelstaafjes

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, oregano, rode wijnazijn, worteltjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit E.G. Baur en I. Ohlbaum - Aan tafel met Verdi

Diner / nagerecht uit Aan tafel met Verdi:

Fragole all'aceto balsamico (Aardbeien met balsamicoazijn)

Ingrediënten:
balsamico maturato, bosaardbeien en suiker

Keuken:
Italiaans
Een recept uit E.G. Baur en I. Ohlbaum - Aan tafel met Verdi

Recept uit Aan tafel met Verdi:

Salsa rossa calda (Warme rode saus)

Ingrediënten:
chilipeper, gele paprika, olijfolie, rode paprika, tomaten en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit E.G. Baur en I. Ohlbaum - Aan tafel met Verdi

Diner / nagerecht uit Aan tafel met Verdi:

Pere cotte (Gestoofde peren)

Ingrediënten:
kaneelstokje, kruidnagel, laurierblad, peren, rode wijn en suiker

Keuken:
Italiaans
Een recept uit E.G. Baur en I. Ohlbaum - Aan tafel met Verdi

Recept uit Aan tafel met Verdi:

Salsa Bechamel (Bechamelsaus)

Ingrediënten:
bloem, boter en melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / voorgerecht / italiaanse antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Crostini bianchi - Crostini met ricotta en ansjovis

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, olijfolie, ricotta, witbrood en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Orathay Souksisavanh en Vania Nikolkic - Het spirelli kookboek

Bijgerecht uit Het spirelli kookboek:

Courgettetagliatelle met pesto

Ingrediënten:
basilicum, courgette, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Bijgerecht uit De complete keuken van Italie:

Gegratineerde aardappelen en pompoen

Ingrediënten:
aardappel, boter, knoflook, peper, pompoen, rozemarijn, slagroom, tijm en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groenten en aardappels / vegetarisch
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Italie:

Affettati misti

Ingrediënten:
augurk, bresaola, cetriolini, ciabatta, cipolline agrodolce, citroen, coppa, extra vierge-olijfolie, groene olijf, ingemaakte uien, mortadella, prosciutto, rucola, salami casalinga, salami finocchiono, venkelsalami en verse vijg

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, mozzarella, olijfolie, pizzadeeg en tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Polenta

Ingrediënten:
boter, griesmeel, parmezaanse kaas, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / maïsgerecht
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Pizzadeeg

Ingrediënten:
bloem, gist, olijfolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Scapece di alici (ansjovis escabeche)

Ingrediënten:
ansjovis, bleekselderij, bloem, knoflook, laurierblad, olijfolie, oregano, peper, ui, water, witte wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit E.G. Baur en I. Ohlbaum - Aan tafel met Verdi

Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:

Verdure alla primavera (Lentegroente)

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, bleekselderij, bosuien, boter, broccoli, citroensap, groene asperges, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peultjes en tomaten

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente