Culinaria Italia
Italiaanse specialiteiten
We hebben 396 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Culinaria Italia , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Het “land waar de citroenen bloeien” was ook voor Goethes tijd al een fascinerend reisdoel. De rijke cultuur en het afwisselende landschap van Italië hebben kunstenaars en schrijvers voortdurend aangetrokken en geïnspireerd. Sinds de tijd van de vormingsreizen naar de klassieke plaatsen op het Apenijnse schiereiland hebben steeds meer toeristen hun liefde voor dit land ontdekt. De ars vivendi van zijn temperamentvolle bewoners heeft naast de cultuurschatten een blijvende indruk achtergelaten. Inmiddels is de eenvoudige en tegelijk fantasierijke Italiaanse keuken een onderdeel van het leven van ontelbare Italië-bezoekers geworden.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Culinaria Italia
Een greep uit de 396 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, knoflook, spaghetti, tomaat, venusmosselen, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: bechamelsaus, bloem, boter, extra vergine olijfolie, gruyère, marsala, rauwe ham, runderfilet, witbrood en wittetruffelolie
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: gerookte scamorza, gerookt spek, pizzadeeg, rucola en tomaat
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / pizza
Ingrediënten: fernet branca, groene crème de menthe, ijsblokjes en rode vermout
Keuken: Italiaans
Soort: drank (alcoholisch)
Ingrediënten: droge witte wijn, knoflook, olijfolie, peper, rozemarijn, tomatenpuree, verse dille, zaling en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: boter, gerookte ricotta, tarwebloem en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, droge witte wijn, inktvis met inkt, knoflook, olijfolie, peper, ui, verse peterselie, vialone rijst, visbouillon en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / risotto / rijst
Ingrediënten: artisjokken, bloem, citroensap, knoflook, laurierblad, majoraan, olijfolie, peper, verse peterselie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: broodkruim, gezeefde tomaten, kappertjes, olijfolie, peperoncino, verse basilicum, verse peterselie, zout, zwaardvis en zwarte olijven
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, boragie, ei, friséesla, knoflook, majoraan, parmezaanse kaas, ricotta, snijbiet en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, gekookte ham, pizzadeeg, ricotta en tomaat
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / pizza
Ingrediënten: bloem, citroensap, frituurolie, olijfolie, paling, peper, polenta en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill / frituur
Ingrediënten: bloem, boter, ei, kweeperenjam, marsala, melk en suiker
Keuken: Italiaans
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: ansjovisfilet, extra vergine olijfolie, gedroogde bonen, knoflook, rodewijnazijn, versgemalen zwarte peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / groente
Ingrediënten: eierdooier, espresso, pistachenoten, slagroom, suiker, vanillesuiker, verse ricotta en witte rum
Keuken: Italiaans
Soort: ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: boter, garnalen, groentebouillon, knoflook, nootmuskaat, paddestoelen, polenta, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en witte wijn
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: citroenschil, kruidnagel, sinaasappelschil, suiker, water, zoete witte wijn en zuidvruchten
Keuken: Italiaans
Soort: fruit
Ingrediënten: bleekselderij, eierdooier, knoflook, olijfolie, oud witbrood, pecorino, peperoncino, savooiekool, tomaat, ui en wortel
Keuken: Toscaans / Italiaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: boter, droge witte wijn, kalfsschnitzel, rauwe ham, salieblaadjes, versgemalen zwarte peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: broodje, ei, melk, parmezaanse kaas en verse ansjovis
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Toon alle 396 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783833111389
ISBN10
3833111380
Andere uitgaven
9783833134548