Zuid-Amerikaans

Zoek naar Zuid-Amerikaans in jouw eigen kookboeken

Zuid Amerikaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Molho de pimanta e limao - Peper en limoensaus

Ingrediënten:
groene chilipeper, knoflook, limoensap, ui en zout

Keuken:
Zuid-Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Sals de aji - Chilisaus

Ingrediënten:
groene chilipeper, ui en zout

Keuken:
Zuid-Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken limabonen alla parmigiana

Ingrediënten:
cannellinibonen, edamamebonen, gigantes, kikkererwt, limaboon, mozzarella, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, peterselie, tomatensaus, tuinbonen en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Traktatie / bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Kokos-limoenrepen

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, kokosrasp, limoensap, limoenschil, ongezouten roomboter, suiker en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Quinoa met gekarameliseerde uien

Ingrediënten:
bruine suiker, groentebouillon, melassestroop, olijfolie, peper, quinoa, rode ui, tijm, ui en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegan / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Traktatie / bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Mangorepen

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, kokosrasp, limoensap, limoenschil, mango, ongezouten roomboter, suiker en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / nagerecht uit Sous-vide thuis:

Dulce de leche

Ingrediënten:
gecondenseerde melk, kaneelstokje, vanillestokje en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
sous-vide / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroosterde quinoa met aardappelen en kaas

Ingrediënten:
amarant, bloemige aardappel, bulgur, cayennepeper, chilipeper, chilivlokken, jalapeños, knoflook, lente ui, olijfolie, peper, peterselie, quinoa, rode paprika, rookkaas en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Quinoa met gekarameliseerde prei

Ingrediënten:
bruine suiker, groentebouillon, melassestroop, olijfolie, peper, prei, quinoa, tijm en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegan / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Quinoa met zijdezachte kool

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, chinese kool, donkere sesamolie, gemberwortel, groentebouillon, kool, lente ui, melassestroop, peper, quinoa, savooiekool en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegan / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken limabonen alla parmigiana

Ingrediënten:
basilicum, cannellinibonen, edamamebonen, gigantes, kikkererwt, limaboon, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, ricotta, tomatensaus, tuinbonen en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Rijst en risotto:

Tomatenrijst

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, chilipoeder, gele paprika, knoflook, tomaat, ui, uienzout, gember, verse koriander, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroosterde quinoa met aardappelen en kaas

Ingrediënten:
amarant, bloemige aardappel, bulgur, cayennepeper, chilipeper, chilivlokken, jalapeños, knoflook, lente ui, olijfolie, peper, peterselie, quinoa, rode paprika, rookkaas en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Linda Lomelino - Vruchtentaarten

Bijgerecht uit Vruchtentaarten:

Zelfgemaakte Mascarpone

Ingrediënten:
slagroom en citroensap

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Chilipeperkoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, chilipeper, ei, kristalsuiker, ongezouten roomboter, tarwebloem, wit maismeel en zout

Keuken:
Amerikaans / Zuid Amerikaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Bonte maissalade

Ingrediënten:
avocado, feta, jalapeñopeper, koriandergroen, limoen, mais uit blik, peper, rode puntpaprika, rode ui, suiker, tomaat en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel, Mirjam Rijst, Martien Holtzappel en Nawal Batoun - Un Buku

Diner / lunch / hoofdgerecht van Un Buku:

Soep van fleskalebas (Lauki of poe-soep)

Ingrediënten:
azijn, citroensap, fleskalabas, kipfilet, kippenbouillonblokje, kippenpoot, knoflook, kokosmelk, maïsolie, massala, selderij, ui, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Citrussalsa

Ingrediënten:
chilivlokken, citroen, gele paprika, grapefruit, groene paprika, jalapeños, koriander, limoensap, peper, rode paprika, rode ui, sinaasappel, thaise pepers en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Diner / buffet / nagerecht uit Wrap 'n roll:

Fruitsalade in watermeloen met kaneeltortilla's

Ingrediënten:
aalbes, amandelschaafsel, banaan, bramen, honingmeloen, kaapse goudbessen, kaapse kruisbes (physalis), kaneel, kiwi, munt, suiker en watermeloen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / fruit
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Pico de gallo

Ingrediënten:
knoflook, korianderblaadjes, limoen, spaanse peper, tomaat en ui

Keuken:
Mexicaans / Zuid Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, gerookte chilipoeder, knoflook, koriander, limoen, spaanse peper en tomaat

Keuken:
Mexicaans / Zuid Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Ceviche de maís bebé - Ceviche van babymaïs

Ingrediënten:
aji rocotopasta, babymais, fijn zeezout, maïsbladeren en tijgermelk

Keuken:
Peruaans
Soort:
groente
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Salsa verde

Ingrediënten:
babyspinazie, bladpeterselie, groene spaanse peper, knoflook, olijfolie en tomaat

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Quesadilla's met zoete aardappels en salsa verde

Ingrediënten:
bloemtortilla, kaneel, komijnpoeder, mozzarella, olijfolie, rode spaanse peper en zoete aardappel

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Empanada's met maïs-aspergevulling

Ingrediënten:
aardappel, citroen, crème fraîche, frituurolie, groene asperge, maïskorrels, maïsmeel, olijfolie, oregano, ui en witte asperge

Keuken:
Mexicaans / Zuid Amerikaans
Soort:
hartige hapjes
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Avocado's met mango-grapefruitvulling

Ingrediënten:
avocado, basilicumbladeren, fleur de sel, huttenkase, limoen, mango, olijfolie en roze grapefruit

Keuken:
Mexicaans
Soort:
hartige hapjes / groente