aperitief

Zoek naar aperitief in jouw eigen kookboeken

De lekkerste aperitief recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Drinken / aperitief uit Ciao Bella:

Rood en oranje

Ingrediënten:
aperol, campari, olijf, prosecco, sinaasappel, sodawater en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Drinken / aperitief uit Ciao Bella:

Belinni

Ingrediënten:
framboos, prosecco en witte perzik

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Drinken / aperitief uit Brindisa:

Limón de pascuas - Paascitroenen

Ingrediënten:
baguette, boerenbrood, citroen, olijfolie en suiker

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Scapece di alici (ansjovis escabeche)

Ingrediënten:
ansjovis, bleekselderij, bloem, knoflook, laurierblad, olijfolie, oregano, peper, ui, water, witte wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Sformato di pecorino sciliano (soufflé van Siciliaanse pecorino)

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gorgonzola, nootmuskaat, pecorino siciliano, peper en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Bignè di radicchio (radicchio beignets)

Ingrediënten:
bloem, ei, licht bier, peper, radicchio, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Funghi sott'aceto (paddestoelen in azijn)

Ingrediënten:
champignon, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, rozemarijn, tijm, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Carciofi in agrodolce (artisjokken in zoetzuur)

Ingrediënten:
ansjovisfilet, artisjok, citroen, kappertjes, olijfolie, sinaasappel, suiker, ui, water, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Panelle (kikkererwtenkoekjes)

Ingrediënten:
kikkererwtenmeel, peterselie, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Ricotta infornata (ricotta uit de oven)

Ingrediënten:
basilicum, olijfolie, peper, ricotta en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Palamito marinato (gemarineerde palamito)

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie, grof zeezout, palamito, peper en sinaasappelsap

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Radicchio saltato (gesauteerde radicchio)

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, peper, radicchio, rode wijn, truffelolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Carciofi alle acciughe (artisjokken met ansjovis)

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroensap, droge witte wijn, italiaanse artisjokken, knoflook, olijfolie, peper, peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Miniblini's

Ingrediënten:
bakpoeder, bieslook, bloem, boter, eieren, gerookte schelvis, gerookte zalm, melk, peper, room, roze bessen en zout

Soort:
feestdagen
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Pompoenspierjens met mandarijn en gerookte eendenborst

Ingrediënten:
citroensap, gerookte eendenborst, mandarijnen, muskaatpompoen, olijfolie, peper, sesamzaadjes, spinazie en zout

Soort:
feestdagen
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Vijgentaartjes met basilicum

Ingrediënten:
basilicum, bloem, boter, citroen, eidooier, mascarpone, parmaham, peper, vijgen en zout

Soort:
feestdagen
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Aperitiefhapjes met geitenkaas en maanzaadjes

Ingrediënten:
boter, brikdeeg, maanzaad, rode pesto en verse geitenkaas

Soort:
feestdagen
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Peperkoek met gekonfijte appel en camembert

Ingrediënten:
appelen, boter, camembert, peper, peperkoek met gekonfijte sinaasappel, suiker en zout

Soort:
feestdagen
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Kleurige geitenkaasballetjes

Ingrediënten:
bieslook, citroen, hazelnoten, honing, kerriepoeder, paprikapoeder, roze bessen, tijm, urfa-chilivlokken, urfapeper, verse geitenkaas, zout en zwarte olijfolie

Soort:
feestdagen
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Tartaar van Sint-Jakobsschelpen

Ingrediënten:
citroenen, gelatineblaadjes, granaatappel, grof zout, olijfolie, peper, radijzenkiemen, selderij, sint-jakobsschelpen, suiker en zout

Soort:
feestdagen
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Wortelcake met ham en kaas

Ingrediënten:
arachideolie, bieslook, bloem, eieren, gedroogde gist, gekookte ham, kaas, komijnzaadjes, melk, olijfolie, peper, roomkaas, wortelen en zout

Soort:
feestdagen
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Pannenkoekbuideltjes met groenten en uiensaus

Ingrediënten:
bakpoeder, bieslook, bloem, gember, groentefond, knoflook, lente-uitjes, maïsbloem, mirin, peper, rijstwijn, rood pepertje, shiitake, sojamelk, sojascheuten, spuitwater, uien, witte peper, wortel, zonnebloemolie en zout

Soort:
feestdagen
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Tartaar van Sint-Jakobsnootjes

Ingrediënten:
citroen, gelatineblaadjes, gerookte forel, limoensap, mango, mierikswortelroom, olijfolie, room, roomkaas, sinaasappelsap, sint-jakobsnootjes, suiker, vanillemerg, witte peper en zout

Soort:
feestdagen
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Gevarieerde Lepelhapjes

Ingrediënten:
bacon, citroensap, dadels, erwten, gerookte makreel, granaatappelpitten, granaatappelsap, halloumi, kwarteleitjes, lente ui, mayonaise, olijfolie, peer, peper, radijzen, rijstwijn, room, roquefort, sesamolie, sesamzaadjes, sojasaus, tuinkers, verse kaas, visfilet, walnoten, yoghurt en zout

Soort:
feestdagen
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Toastjes met paté van gerookte forel

Ingrediënten:
citroen, dille, gerookte forel, lompviseitjes, peper, roomkaas, toastjes en vetstof

Soort:
hapjes
Een recept uit Steve Brown - Het ultieme kerstkookboek

Drinken / aperitief uit Het ultieme kerstkookboek:

Kir royale

Ingrediënten:
champagne, crème de cassis en mousserende wijn