aperitief

Zoek naar aperitief in jouw eigen kookboeken

De lekkerste aperitief recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Drinken / aperitief uit Ciao Bella:

Rood en oranje

Ingrediënten:
aperol, campari, olijf, prosecco, sinaasappel, sodawater en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Drinken / aperitief uit Ciao Bella:

Belinni

Ingrediënten:
framboos, prosecco en witte perzik

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Verrassingstomaatjes

Ingrediënten:
geitenkaas, gevulde olijven, ham, jonge kaas, kerstomaat, kruidenazijn, mosterd, olie, peper en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Garnaalsoesjes

Ingrediënten:
bieslook, citroen, garnalen, peper, platte kaas, roomkaas, sherry, suiker, tomatenketchup en zout

Soort:
hapjes / schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Groentesoesjes

Ingrediënten:
ananas, belegen kaas, citroensap, komkommer, peper, suiker, wortelen, yoghurt en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Tijgergarnalen met frambozen

Ingrediënten:
frambozen, frambozenazijn, olijfolie, peper, tijgergarnalen en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Mini-aardappelen

Ingrediënten:
aardappeltjes

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Gevulde witloofhapjes

Ingrediënten:
blauwschimmelkaas, druiven, geitenkaas, kiwi, mandarijn, mosterd, peper, platte kaas, vetstof, walnoten, witloof en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Gevulde dadels

Ingrediënten:
dadels, gembersiroop, jonge kaas, platte kaas, roquefort en walnoten

Soort:
hapjes
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Insalata di fagioli bianchi (salade van witte bonen)

Ingrediënten:
kappertjes, kerstomaat, komkommer, munt, olijfolie, peper, rode ui, witte bonen, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Stemperata di olive (stemperata van olijven)

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, gepekelde olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, oregano, peterselie, witte wijnazijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Hawaï-stickx

Ingrediënten:
ananas, belegen kaas, cocktailworstjes, extra belegen kaas, gedroogde vijgen, marasquinkers en zoetzure ui

Soort:
hapjes
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Cipolle infornate (uien uit de oven)

Ingrediënten:
balsamicoazijn, gele ui en olijfolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Caponata di erbe spontanee (wilde groenten caponata)

Ingrediënten:
avondkoekoeksbloem, gezouten ansjovis, broodkruimels, kappertjes, knoflook, komkommerkruid, olijfolie, paardenbloem, wilde groenten, wilde kool en witte wijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Auberginebrugnets met room en rauwe ham

Ingrediënten:
arachideolie, aubergines, bladpeterselie, bloem, ei, melk, olie, olijfolie, peper, rauwe ham, room en zout

Soort:
feestdagen
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Sint-Jakobsnootjes met serranoham

Ingrediënten:
olijfolie, peper, serranoham, sint-jakobsnootjes, tuinkers en zout

Soort:
feestdagen
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Toast van aardappelen met lompviseitjes

Ingrediënten:
aardappelen, eieren, lompviseitjes, peper, zout en zure room

Soort:
feestdagen
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Toaststerren met kruidenkaas en zalmeitjes

Ingrediënten:
peper, verse kaas, kruiden, witbrood, zalmeitjes en zout

Soort:
feestdagen
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Drinken / aperitief uit Home made:

Notenwijn (boerenport)

Ingrediënten:
cognac, walnoten, rode wijn en suiker

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Fritteline di zucchine (courgettebeignets)

Ingrediënten:
ansjovisfilet, basilicum, bloem, courgette, knoflook, melk, olijfolie, peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Mosselen op een groentebedje

Ingrediënten:
erwtjes, gele paprika, mosselen, olie, peper, peterselie, rode paprika, wijnazijn, wortelen en zout

Soort:
hapjes / schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Kaasblokjes

Ingrediënten:
jonge kaas

Soort:
hapjes
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Primo sale condito (gekruide primo sale)

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge olijfolie, kapperappeltjes, kappers, kerstomaat, peper, peterselie en primo sale

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Kaas-fruitbrochettes

Ingrediënten:
belegen kaas, gemberbolletjes op siroop, jonge kaas, lychees en sla

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Tijgergarnalen in een vinaigrette van basilicum

Ingrediënten:
basilicum, basilicumolie, olijfolie, peper, sjalotje, tijgergarnalen, tomaat, witte wijnazijn en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Blauwschimmelkaas crème

Ingrediënten:
citroen, gorgonzola, peper, room en salie

Soort:
hapjes