bijgerecht

Zoek naar bijgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste bijgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Geroosterde aardappel

Ingrediënten:
knoflook, maris piper aardappel, olijfolie, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Wortel

Ingrediënten:
boter, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Bijgerecht uit Heerlijke gerechten om te delen:

Salade van nieuwe aardappeltjes

Ingrediënten:
basilicum, diepvriesdoperwtjes, ei, knoflook, krieltjes, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitjes, wittewijnazijn, zout, zuring en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Frankfurter groene saus

Ingrediënten:
azijn, bernagie, bieslook, dille, dragon, eidooier, kervel, olie, peper, peterselie, pimpernel, suiker, yoghurt, zout, zure room en zuring

Keuken:
Duits
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Tzatziki

Ingrediënten:
azijn, citroensap, dille, knoflook, komkommer, peper, yoghurt, zout en zure room

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Canapés

Ingrediënten:
bacon, cognac, foie gras, geklaarde boter, madeira, peper, port, vogellever, witbrood en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Vinaigrette

Ingrediënten:
mosterd, olie, peper, wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Bijgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Thaise chefs salade - yam yai

Ingrediënten:
bai pak chee, chinese sla, ei, knoflook, komkommer, kratiem, limoensap, prik chee fa daeng, rode thaise chilipeper, sla, suiker, tomaat, verse koriander, verse munt en witte ui

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Bijgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Roergebakken Chinese broccoli met zongedroogde vis - pad kanaa pla kem

Ingrediënten:
chinese broccoli, gele bonensaus, knoflook, kratiem, olie, zongedroogde vis en zwarte bonensaus

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groente
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Mierikswortelsaus

Ingrediënten:
citroensap, groentefond, melk, mierikswortel, peper, room, witbrood en zout

Keuken:
Midden-europees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Orathay Souksisavanh en Vania Nikolkic - Het spirelli kookboek

Bijgerecht uit Het spirelli kookboek:

Courgettetagliatelle met pesto

Ingrediënten:
basilicum, courgette, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Saus bij causa a la chiclayana

Ingrediënten:
aardappel, cayennepeper, citroensap, limoensap, olijfolie, peper, ui en zout

Keuken:
Peruaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide kool - sajoer toemis kol

Ingrediënten:
arachideolie, bladselderij, bouillon, groene kool, knoflook, laos, sambal oelek, sambal trassi, savooiekool, ui, witte kool en wortel

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide groenten - sajoer lodeh

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bloemkool, bouillon, broccoli, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dunne kokosmelk, ebi, garnalen, goela djawa, haricots verts, jonge wortel, kemirienoten, knoflook, laos, peultjes, sambal oelek, sambal trassi, sperziebonen, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide sperziebonen (eenvoudig) - sajoer boontjes

Ingrediënten:
arachideolie, bouillon, knoflook, peper, sambal oelek, sperziebonen, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Bijgerecht uit De complete keuken van Italie:

Gegratineerde aardappelen en pompoen

Ingrediënten:
aardappel, boter, knoflook, peper, pompoen, rozemarijn, slagroom, tijm en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groenten en aardappels / vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Korianderaardappelen

Ingrediënten:
bakzout, bruine boter, gedroogde rode peper, korianderzaad, laurier, mild chilizout en vastkokende aardappels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Polenta

Ingrediënten:
boter, griesmeel, parmezaanse kaas, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / maïsgerecht
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Gevulde tomaten

Ingrediënten:
broodkruim, oude kaas, olijfolie, peper, peterselie, tomaten, ui en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Hollandse tuinbonen me spek en ui - tip

Ingrediënten:
gerookte spekjes, ui en verse tuinbonen

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / groente
Een recept uit E.G. Baur en I. Ohlbaum - Aan tafel met Verdi

Bijgerecht uit Aan tafel met Verdi:

Melanzane marinate

Ingrediënten:
aubergine, balsamicoazijn, basilicum, bladpeterselie, knoflook, reuzel en salie

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Bijgerecht uit Polpo:

Gourgettefrietjes

Ingrediënten:
bloem, courgette, fijn zout, melk, peper, plantaardige olie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Verse harissa

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, chilipepertje, karwijzaad, kippenbouillon, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, munt, rode paprika, tomaat, tomatenpuree en ui

Soort:
saus/dressing/jus / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Kaasdip of -spread met verse chilipeper

Ingrediënten:
chilipeper, citroensap, lente-ui, roomkaas, salie, sjalot, zachte kaas, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide tomaten met garnalen - sajoer asem tomat spesial

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, goela djawa, kippenbouillon, knoflook, laos, sambal trassi, sojabonenkaas, tomaatjes, ui en verse garnalen

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Bijgerecht uit De complete keuken van Italie:

Gesmoorde borlotti-bonen

Ingrediënten:
chilivlokken, droge rode wijn, gedroogde borlottibonen, knoflook, kruidnagel, olijfolie, peper, ui, verse peterselie, verse rozemarijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch