bijgerecht

Zoek naar bijgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste bijgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Geroosterde aardappel

Ingrediënten:
knoflook, maris piper aardappel, olijfolie, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Wortel

Ingrediënten:
boter, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Bijgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Risotto met truffel

Ingrediënten:
bouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, risottorijst, room, ui, witte truffel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Bijgerecht uit Raapsteeltje:

Lamsoor of zeekraal in kruiden

Ingrediënten:
lamsoor, peper en zeekraal

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nico-Stanitzok - Sous-Vide

Bijgerecht uit Nico-Stanitzok - Sous-Vide:

Bataat

Ingrediënten:
ahornsiroop, bataat, crème fraîche, kokosmelk en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
sous-vide / vegetarisch / groente / boter en olie
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Roquefortsaus met room

Ingrediënten:
koffieroom, olijfolie, roquefort, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Bijgerecht uit Allerhande kerstclassics 2012:

Snelle spruitjes

Ingrediënten:
boter, citroen, knoflook, rode spaanse peper en tijm

Soort:
vegetarisch / groente / feestdagen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrilde mango

Ingrediënten:
aromatische olie, chaat masala, chili en kokosnootsaus, chilipoeder, chimichurri, hete kerriepoeder, koriander-muntchutney, korianderpesto met gember en chili, mango, olie en tomatillosalsa

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / fruit / vegetarisch
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Bijgerecht uit Allerhande kerstclassics 2012:

Gemengde geroosterde groenten

Ingrediënten:
balsamicoazijn, biet, bospeen, citroen, laurier, mandarijnsap, meiknol, oregano, pastinaak, rode wijnazijn, rozemarijn, salie, tijm, venkel en witte wijnazijn

Soort:
vegetarisch / groente / feestdagen
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Bijgerecht uit De Thaise keuken:

Bamboescheutensalade

Ingrediënten:
bamboescheuten, chilivlokken, kleefrijst, knoflook, lente ui, limoensap, sesamzaad, sjalot, suiker, thaise vissaus en verse munt

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Bijgerecht uit De Thaise keuken:

Koolsalade

Ingrediënten:
knoflook, kokosmelk, kool, limoen, limoensap, pinda, rode peper, sjalot en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Bijgerecht uit De Thaise keuken:

Thaise fruit- en groentesalade

Ingrediënten:
ananas, chilisaus, groene appel, ijsbergsla, kokosroom, komkommer, lente ui, limoen, lychee, mango, ramboetan, sperziebonen, suiker, taugé, thaise vissaus, tomaat en ui

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Knapperige aardpeer

Ingrediënten:
citroen, knoflook, olijfolie, peterselie, sjalot, topinamboer, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappel uit de oven met kokosrasp

Ingrediënten:
aardappel, kokosrasp, olijfolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrild citrusfruit

Ingrediënten:
boter, chilipasta, chilipoeder, citrusfruit, citrusstrooisel, five-spicepoeder, gember, kaneel, kardemom en olie

Keuken:
Internationaal
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Bijgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Gewürzte Reisbällchen (Onigiri) mit Shiitake Pilzen / Gekruide rijstballetjes met shiitake paddenstoelen

Keuken:
Japans
Soort:
rijst / paddenstoelen
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Olijvencouscous

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, basilicum, chardonnay azijn, citroen, eetbare bloemen, feta, griekse yoghurt, groene olijf, harissa, hummus, kikkererwt, koriander, munt, parelcouscous, puntpaprika, sjalot, taggiasche olijf, venkelloof en zaatar

Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Gratin van aardappel en taleggio

Ingrediënten:
aardappel, arbequina olijfolie, chardonnay azijn, citroen, knoflook, melk, parmezaanse kaas, radicchio, room, taggiasche olijf, taleggiokaas, tijm en tomaat

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Bijgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Gevuld Italiaans brood met mozzarella

Ingrediënten:
basilicum, gedroogde gist, jonge goudse kaas, mozzarella, olijfolie, provolone kaas, rauwe ham, rozemarijn, witte bloem en zeezout

Een recept uit Patrick Caignau - Fast food

Bijgerecht uit Fast food:

Chips met groenten

Ingrediënten:
aardappel, bloem, knolselderij, rode biet en wortel

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Knolpot

Ingrediënten:
boter, honing, kapucienknol, klaverzuringknol, knolkervel, knolvenkel, peper, selderijknol, soesterknol, suiker, tijm en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Knoflookmayo

Ingrediënten:
knoflook en mayonaise

Keuken:
Hollands
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Romanesco met oesterzwammen

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, groentebouillon, knoflook, oesterzwammen, paddenstoelenbouillon, peper, romanesco, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Vulling van kalfsborst met varkensgehakt en ham

Ingrediënten:
broodkruim, ham, snijbiet en varkensgehakt

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Kokos- en dadelchutney

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, citroen, dadels, gedroogde kokos, knoflook, koriander, limoen, tamarindepasta, water en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / chutney
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Bijgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Appel-abrikozenbeleg

Ingrediënten:
abrikozen, appel, bruine suiker, gemberpoeder, kaneelstokje, kristalsuiker, kruidnagelpoeder, nootmuskaat en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch