bijgerecht

Zoek naar bijgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste bijgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Geroosterde aardappel

Ingrediënten:
knoflook, maris piper aardappel, olijfolie, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Wortel

Ingrediënten:
boter, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Komkommer met room - cetrioli alla panna

Ingrediënten:
boter, komkommer, room en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Tomatensalade met waalnoten en granaatappelstroop

Ingrediënten:
granaatappelstroop, kerstomaat, verse bladpeterselie, walnotenolie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Gebakken snijbiet met croutons, vleesjus en azijn

Ingrediënten:
jus, pikante olijfolie, snijbietblad, spa rood, vleesbouillon, witbrood, witte wijnazijn en zeezout

Soort:
vlees / vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Snijbiet met tomaten

Ingrediënten:
snijbiet, suiker, tomaat, tuinkruiden, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Bijgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Spruitjes met spek

Ingrediënten:
boter, buikspek, spruitjes, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
groente
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Bijgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Broccoli met amandelsnippers

Ingrediënten:
amandelsnippers, bloem, boter, broccoli, goudse kaas, melk, witte peper en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Grüne Küche, 33 Rezepte für Feines Gemüse, Rezepte für Frühling und Sommer

Bijgerecht uit Grüne Küche, 33 Rezepte für Feines Gemüse, Rezepte für Frühling und Sommer:

Tandoori-Gemüse mit Mangold-Raita / Tandoorigroente met snijbietraita

Keuken:
Aziatisch / Duits / Indiaas
Soort:
saus / vegetarisch / groente / vis / zuivel
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Bijgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Soubisepuree

Ingrediënten:
bechamelsaus, peper, suiker, witte ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Ingelegde pompoen

Ingrediënten:
butternutpompoen, gember, groene kardemompeulen, groente, kaneelstokje, sinaasappelschil, suiker, vanillepeul en witte wijnazijn

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
inmaak
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gegrilde groentesalade

Ingrediënten:
citroensap, courgette, gember, groene asperge, groentebouillon, knoflook, milde chilivlokken, olie, olijfolie, peper, peterselie, rode puntpaprika, suiker, venkelknol, wortel en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Yamboon, gegrild

Ingrediënten:
olijfolie, pesto, rozemarijn, sesamolie en yamboon

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Maltese mayonaise - maionese maltese

Ingrediënten:
bloedsinaasappel, mayonaise en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Basilicumboter - burro al basilico

Ingrediënten:
boter, citroensap, peper, verse basilicum en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / zuivel / samengestelde boter
Een recept uit Anne Wilson - Verrassende groentegerechten

Bijgerecht uit Verrassende groentegerechten:

Gado-gado

Ingrediënten:
citroensap, ei, pinda, knoflook, komkommer, kool, lente ui, peen, sperziebonen, suiker, taugé, ui en water

Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gegratineerde sperziebonen in bechamel - fagiolini gratinati alla besciamella

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, champignon, ei, eierdooier, gekookte ham, olijfolie, peper, sperziebonen, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Bijgerecht uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Vierkantjes van artisjok en kaas

Ingrediënten:
atkins bake mix, belegen kaas, ei, gemarineerde artisjokharten, knoflook, oregano, peper, peterselie, tabasco, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Schorseneren met ansjovis - scorzonera alle acciughe

Ingrediënten:
ansjovis op zout, citroensap, kappertjes, olijfolie, schorseneer, verse bladpeterselie, water, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Champignonbechamel - besciamella ai funghi

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, champignon, peper, slagroom en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Harissa-aardappelen

Ingrediënten:
boter, dille, harissapoeder en vastkokende aardappels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken aardappel met noten

Ingrediënten:
amandelen, arachideolie, boter, cashewnoten, druivenpitolie, hazelnoten, maïsolie, olijfolie, pecannoten, pinda's, vastkokende aardappel, walnoten, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Bijgerecht uit Spice Wise:

Patates frites met mayonaise

Keuken:
Frans / Belgisch
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Pastinaak met pistacheboter

Ingrediënten:
druivenpitolie, knoflook, maïsolie, pastinaak, pistacheboter, pistacheolie, pistaches, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Bijgerecht uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Ratatouille uit de oven

Ingrediënten:
aubergine, courgette, gedroogde rozemarijn, gedroogde tijm, gele pompoen, knoflook, olijfolie, rode paprika, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Julius Jaspers en Frederik Molenschot - Smart BBQ

Bijgerecht uit Smart BBQ:

Little gem warm met knoflook en bacon

Ingrediënten:
bacon, knoflook, little gem, sake, sesamolie en sojasaus

Soort:
barbecue/grill / groente