Nigella Lawson - Hoe te eten

Hoe te eten

het plezier van koken en good food

Een boek van Nigella Lawson

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Hoe te eten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Hoe te eten betekende Nigella’s doorbraak in Engeland en werd uitgeroepen tot kookboek van het jaar. Nog meer dan over koken en het nauwgezet volgen van recepten gaat het over het ontwikkelen van een goed begrip voor eten. Bij Nigella telt vooral het genieten: de geur van het gerecht, het tussentijds proeven, de warmte van de keuken en het gevoel van geborgenheid bij ouderwetse recepten die van moeder op dochter overgaan. “Koken kun je pas echt als je van eten houdt” is haar motto. Vandaar hoe te eten in plaats van hoe te koken. En Nigella maakt wat ze wil: van fast food tot uitgebreide diners, van comfort food tot hapjes voor baby’s en kinderen, alles is even verrukkelijk, vers en makkelijk te bereiden


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Hoe te eten:

Bietengroen en boekweitnoedels

Ingrediënten:
bietenloof, bladpeterselie, japanse sojasaus, mirin, rijstazijn en sobanoedels

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Hoe te eten:

Risotto met doperwtjes

Ingrediënten:
arborio-rijst, bananensjalotten, boter, bouillon, canarolirijst, doperwtjes, nootmuskaat, olie, parmezaanse kaas, ui, vermout en witte wijn

Soort:
risotto
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Uienmoes

Ingrediënten:
boter, marsala, olijfolie, spekvet en ui

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Cognacboter

Ingrediënten:
amandelen, boter, cognac en poedersuiker

Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Zeven-minuten-chocoladepudding

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, crème fraîche, double cream, ei, lichtbruine basterdsuiker, pure chocolade en vanille-essence

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Broodsaus

Ingrediënten:
boter, foelie, laurier, nootmuskaat, peperkorrel, slagroom, ui, vers broodkruim en volle melk

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Kabeljauw met clams

Ingrediënten:
bieslook, boter, cayennepeper, droge sherry, kabeljauwfilet, knoflook, maïsmeel, olie, palourdes en peterselie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Zalm in folie uit de oven

Ingrediënten:
citroensap, mizuna, peper, peterselie, rucola, zalm en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gesmoorde fazant met paddestoelen en spek

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, fazant, kalfsbouillon, kippenbouillon, knoflook, ongerookt spek, paddestoelen, pancetta, plantaardige olie, rode wijn en ui

Soort:
stoofgerecht / wild en gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

IJzige rumsaus

Ingrediënten:
bruine rum, eidooier, golden syrup en slagroom

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / bijgerecht / nagerecht uit Hoe te eten:

Barbadaanse room

Ingrediënten:
bruine suiker, double cream, griekse yoghurt en slagroom

Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / avondmaal uit Hoe te eten:

Anna's kikkererwtensoep met pasta

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, buisjespasta, chili-olie, ditalini, dubbelkoolzure soda, extra vierge-olijfolie, gedroogde kikkererwten, knoflook, parmezaanse kaas, plantaardige bouillon, rozemarijn, tomaat, vleesbouillon, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

In bier gesmoord rundvlees

Ingrediënten:
bieflappen, bloem, boter, braadvet, engels mosterdpoeder, gedroogde pruimen, olie, stout, ui en wortel

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Snack of tussendoortje uit Hoe te eten:

Jamgebakjes

Ingrediënten:
aardbeienjam, bloem, boter, karnemelk en yoghurt

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Zomerfruit en room of roomijs

Ingrediënten:
crème fraîche, double cream, fruit, likeur, munt, poedersuiker, sinaasappelschil, suiker, vanille-extract en vanilleroomijs

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten:
appelsap, bleekselderij, bloem, boter, ei, knoflook, laurier, melk, olie, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rode wijn, rundergehakt, tomaten uit blik, ui, witte boterhammen en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Cottage (rundvlees) pie en shepherd's (lamsvlees) pie

Ingrediënten:
aardappel, appelsap, bananensjalotten, bleekselderij, bloem, boter, champignon, knoflook, lamsvlees, marsala, olie, peterselie, rundvlees, semolina, sojasaus, tomaten uit blik, ui, vet, volle melk, worcestersaus en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Rabarber-roomijs

Ingrediënten:
eidooier, koffieroom, kristalsuiker, rabarber, slagroom en vanillesuiker

Soort:
zoet / ijs/sorbet/granita/panna cotta