Nigella Lawson - Hoe te eten

Hoe te eten

het plezier van koken en good food

Een boek van Nigella Lawson

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Hoe te eten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Hoe te eten betekende Nigella’s doorbraak in Engeland en werd uitgeroepen tot kookboek van het jaar. Nog meer dan over koken en het nauwgezet volgen van recepten gaat het over het ontwikkelen van een goed begrip voor eten. Bij Nigella telt vooral het genieten: de geur van het gerecht, het tussentijds proeven, de warmte van de keuken en het gevoel van geborgenheid bij ouderwetse recepten die van moeder op dochter overgaan. “Koken kun je pas echt als je van eten houdt” is haar motto. Vandaar hoe te eten in plaats van hoe te koken. En Nigella maakt wat ze wil: van fast food tot uitgebreide diners, van comfort food tot hapjes voor baby’s en kinderen, alles is even verrukkelijk, vers en makkelijk te bereiden


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Hoe te eten:

Romige kippensoep

Ingrediënten:
babypreitjes, bloem, boter, eidooier, foelie, kippenbouillon, knoflook, laurier, scharrelkipfilet, slagroom en volle melk

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Recept uit Hoe te eten:

Zoet korstdeeg

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, poedersuiker en vanille-extract

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / snack of tussendoortje / nagerecht uit Hoe te eten:

Citroen-roomijs

Ingrediënten:
citroen, crème fraîche, double cream, poedersuiker en slagroom

Soort:
zoet / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, courgette, gemalen koriander, knoflook, korianderzaad, olijfolie, peterselie, rode paprika, tomaat en ui

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Basisrecept uit Hoe te eten:

Italiaanse bouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfsschenkel, kippenkarkas, kippenvleugels, knoflook, laurier, peterselie, piepkuiken, prei, runderschenkel, tomaat, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Hoe te eten:

Clementinetaart

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, clementine, ei en suiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Basisrecept uit Hoe te eten:

Consommé

Ingrediënten:
kip, knoflook, kruidnagel, peterselie, prei, runderschenkelvlees, tijm, ui en wortel

Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Kool met karwij

Ingrediënten:
boter, bouillon, karwijzaad, olijfolie en witte kool

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Rijstpudding à la risotto

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, kristalsuiker, rijst, slagroom, vanille-extract, vanillesuiker en volle melk

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / avondmaal uit Hoe te eten:

Gebraden kip met groene salade

Ingrediënten:
citroen, gember, groene sla, kip, peultjes, rijstazijn, sesamolie, sesamzaad, sojaolie, sugarsnaps en waterkastanje

Soort:
gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Basisrecept uit Hoe te eten:

Korstdeeg

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, crème fraîche, eidooier, sinaasappelsap, yoghurt en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / avondmaal uit Hoe te eten:

Kippastei

Ingrediënten:
bloem, boter, doperwten, eidooier, kippenbouillonblokje, kippenvlees, maïskorrels en volle melk

Soort:
quiche / gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / snack of tussendoortje / nagerecht uit Hoe te eten:

Frambozen-amandeltaart

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, ei, eidooier, fijne kristalsuiker, frambozen, frambozenjam en poedersuiker

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Snack of tussendoortje uit Hoe te eten:

De koekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, golden syrup, kaneel, lichtbruine basterdsuiker, nootmuskaat en zout

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Zalm in folie uit de oven

Ingrediënten:
citroensap, mizuna, peper, peterselie, rucola, zalm en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Snack of tussendoortje uit Hoe te eten:

Jamgebakjes

Ingrediënten:
aardbeienjam, bloem, boter, karnemelk en yoghurt

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Hoe te eten:

Pasta met kalfsvlees en ham uit de oven

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, gemalen foelie, kalfsgehakt, knoflook, laurier, marsala, nootmuskaat, olijfolie, pancetta, paprikapoeder, parmezaanse kaas, penne, peterselie, rigatoni, spekvet, ui, volle melk en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe te eten:

Crostini met paddestoelen

Ingrediënten:
brood, knoflook, olijfolie, paddestoelen, parmezaanse kaas, peterselie en tijm

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Hertenvlees in witte wijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, droge witte wijn, eendenvet, ganzenvet, gedroogd eekhoorntjesbrood, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, hertenvlees, jeneverbes, knoflook, laurier, nootmuskaat, olijfolie, paddenstoelen, peterselie, runderbouillon, salie, suiker, ui, wildbouillon, wortel en zwarte peperkorrels

Soort:
stoofgerecht / wild