Sami Tamimi

We hebben 5 boeken van Sami Tamimi waarvan 3 boeken mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Sami Tamimi? Registreren is gratis!

Boeken van Sami Tamimi

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Sami Tamimi

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Salade van peterselie & parelgort

Ingrediënten:
bladpeterselie, bosui, cashewnoten, citroen, feta, gemalen komijn, gemalen piment, groene paprika, knoflook, korianderzaad, olijfolie, parelgort, za'atar, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ottolenghi het kookboek:

Parmezaankoekjes met maanzaad

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cayennepeper, ei, maanzaad, paprikapoeder, parmezaanse kaas, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Lamsgehaktballetjes met berberisbessen, yoghurt & kruiden

Ingrediënten:
banaansjalotten, berberisbessen, dille, dragon, ei, gedroogde vijgen, gemalen piment, griekse yoghurt, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, laurier, munt, peterselie, suiker, tijm, ui, witte wijn, zonnebloemolie, zout, zuurbessen en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Appel-olijfolietaart met ahornglazuur

Ingrediënten:
ahornsiroop, bakpoeder, bloem, boter, ei, eiwit, fijne kristalsuiker, goudreinet, kaneel, lichte ruwe rietsuiker, olijfolie, poedersuiker, roomkaas, sultana's, vanillestokje, zout en zuiveringszout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / snack of tussendoortje / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kalkoengehaktballetjes met maïs en geroosterde-paprikasaus

Ingrediënten:
appelazijn, bosui, ei, gemalen komijnzaad, kalkoengehakt, knoflook, koriander, maïskorrels, milde chilipeper, olijfolie, peterselie, rode paprika, witbrood, wittewijnazijn, zoete chilisaus, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Salade van saffraankip & kruiden

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, honing, kipfilet, knoflook, koriander, munt, olijfolie, rode chilipeper, saffraan, sinaasappel, venkel, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Amaretti met morellen

Ingrediënten:
amandelextract, citroen, eiwit, fijne kristalsuiker, gedroogde morellen, gemalen amandelen, honing, poedersuiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gemarineerde zoetzure vis

Ingrediënten:
appelazijn, bloem, heilbot, kabeljauw, kerriepoeder, knoflook, koolvisfilet, korianderzaad, laurier, olijfolie, paprika, schelvis, suiker, tomaat, ui, witvis, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Lunch / bijgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Tamara's gevulde wijnbladeren

Ingrediënten:
citroen, gedroogde munt, geitenyoghurt, gemalen piment, ingemaakte wijnbladeren, kaneel, krenten, kruidnagelpoeder, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, rondkorrelrijst, ui, volle yoghurt, zout en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Tea cakes met lavendel en honing

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroensap, ei, fijne kristalsuiker, gedroogde lavendel, honing, kaneel, lavendelhoning, poedersuiker, taart, zout, zuiveringszout en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Brioche

Ingrediënten:
bakkersmeel, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, instantgist en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Alle recepten van Sami Tamimi