Culinaria Italia
Italiaanse specialiteiten
Een boek van
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Culinaria Italia , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Het “land waar de citroenen bloeien” was ook voor Goethes tijd al een fascinerend reisdoel. De rijke cultuur en het afwisselende landschap van Italië hebben kunstenaars en schrijvers voortdurend aangetrokken en geïnspireerd. Sinds de tijd van de vormingsreizen naar de klassieke plaatsen op het Apenijnse schiereiland hebben steeds meer toeristen hun liefde voor dit land ontdekt. De ars vivendi van zijn temperamentvolle bewoners heeft naast de cultuurschatten een blijvende indruk achtergelaten. Inmiddels is de eenvoudige en tegelijk fantasierijke Italiaanse keuken een onderdeel van het leven van ontelbare Italië-bezoekers geworden.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bloem, boter, ei, gekonfijte citrusschil, gekonfijte engelwortel, gekonfijte kersen, oranjebloesemwater, plantaardige olie, poedersuiker, pure chocolade, reuzel, ricotta, suiker, vanillesuiker, witte wijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: eiwit, jasmijnbloesem, kaneelstokje, rum, scursunerawortel en suiker
Keuken: Italiaans
Soort: ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: amaretti, boter, ingelegd fruit mostarda, nootmuskaat, parmezaanse kaas, pastadeeg, pompoen, ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, extra vergine olijfolie, gemarineerde peperoncino, knoflook, laurierblad, schelpdieren, tomaat, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, wijnazijn, witbrood, zeevis en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Ingrediënten: bloem, caciotta, honing, margarine, olijfolie extra vergine, reuzel, tarwegries, verse kaas en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: droge witte wijn, knoflook, langoest, laurierblad, olijfolie extra vergine, peperoncino, spaghetti, tomatensaus, ui, verse peterselie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: citroenschil, kruidnagel, sinaasappelschil, suiker, water, zoete witte wijn en zuidvruchten
Keuken: Italiaans
Soort: fruit
Ingrediënten: aardappel, boter, bouillon, peper, spek, ui, witbrood, zout, zure room en zuurkool
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / soep/bouillon
Ingrediënten: bloem, courgettebloemen, ei, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, ricotta, verse bieslook en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch / frituur
Ingrediënten: broodkruim, extra vergine olijfolie, kappertjes, peper, tomaat, verse bascilium, verse tonijn, zout en zwarte olijven
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, mozzarella, peper, pizzadeeg, tomaat, verse basilicum en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pizza / vegetarisch
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, gruyère, parmezaanse kaas, pecorino, pizzadeeg, provolone, tomaat en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pizza / vegetarisch
Ingrediënten: boter, distelolie, ei, honing, komijn, maïsmeel, marsala, peer, peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: fruit / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, knoflook, olijfolie, peper, varkensvlees, verse rozemarijn en zout
Keuken: Toscaans / Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: amandelen, appel, bloem, eidooier, extra vergine olijfolie, gedroogde pruimen, gedroogde vijgen, grofkorrelige suiker, pijnboompitten, rozijnen, suiker, vin santo, walnoten en water
Keuken: Italiaans
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: andijvie, bleekselderij, extra vergine olijfolie, lente uitje, paprika, peper, radijs, venkel, wortel en zout
Keuken: Toscaans / Italiaans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: amandelen, boter, cacaopoeder, citroenrasp, ei, eieren, espressopoeder, sassolino, suiker, tarwebloem en zout
Keuken: Italiaans
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: groente, laurierblad, suiker, water, wijnazijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: inmaak / vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, citroensap, kalfsnier, knoflook, olijfolie, verse peterselie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: gelatine, room en suiker
Keuken: Italiaans
Soort: schuim/mousse/gelei / zuivel
Ingrediënten: aardappel, boter, gerookte ricotta, tarwebloem en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: boter, extra vergine olijfolie, parmezaanse kaas en risotto
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / vegetarisch
Ingrediënten: ansjovisfilet, droge rode wijn, extra vergine olijfolie, jeneverbes, kappertjes, kippenlever, knoflook, peper, salieblaadjes, verse rozemarijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / saus/dressing/jus
Ingrediënten: bleekselderij, knoflook, runderingewanden, spek, ui, verse peterselie, vleesbouillon, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: ansjovisfilet, boekweitmeel, boter, parmezaanse kaas en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur