Chinees

Zoek naar Chinees in jouw eigen kookboeken

Chinees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

Chinese kippakketjes

Ingrediënten:
bosui, chili-jam, chilisaus, chinese kool, gember, kipfilet, knoflook, koriander, limoen, rode peper, savooiekool, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, vissaus en waterkastanje

Keuken:
Chinees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

gestoomde chinese broodjes

Ingrediënten:
bloem, gedroogde rode peper, gember, gist, hoisinsaus, knoflook, limoenblad, maïzena, sesamolie, sinaasappel, varkensfilet, vijfkruidenpoeder en zoete chilisaus

Keuken:
Chinees
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Chinese burrito's (ji dan bing)

Ingrediënten:
bloem, ei, korianderblaadjes, lente ui, little gem, olie, sesamolie, sesamzaad en zoete bonensaus

Keuken:
Aziatisch / Chinees
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Lunch / buffet uit Wrap 'n roll:

Chinese pannenkoekjes met eend

Ingrediënten:
eendenborst, hoisinsaus, komkommer, lente ui, olie, pekingeend pannenkoekjes, sojasaus en vijfkruidenpoeder

Keuken:
Aziatisch / Chinees
Soort:
hartige hapjes
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Haaievinnensoep

Ingrediënten:
chinese rode azijn, gember, haaienvinnen, heldere bouillon, kipfilet, lente-uien, lichte sojasaus, magere achterham, maïsolie, marinade voor kipfilet, medium dry sherry, mosterd, reuzel, saus bij haaievinnensoep, shaoxing wijn, sojaolie, taugé en zout

Keuken:
Chinees
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gemengde bonensaus

Ingrediënten:
gemberwortel, gezouten gele bonen, groene spaanse peper, knoflook, maïsolie, medium dry sherry, rode spaanse peper, sesamolie, sojaolie, suiker, wijn en zwarte bonensaus

Keuken:
Chinees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Recept uit De Smaakbijbel:

Anijsbouillon of -saus

Ingrediënten:
anijssterren, bruine suiker, gember, kaneelstokjes, knoflook, shaoxingwijn, sojasaus en water

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Sichuanese salade van groene sojabonen (Xiang You Qing Dou)

Ingrediënten:
paprika, sesamolie, sichuanese ingelegde groente (zha cai), sojabonen en wortel

Keuken:
Chinees
Soort:
salade
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Eenvoudige salade van stevige tofu

Ingrediënten:
chili-olie, fijne kristalsuiker, lente-ui, sesamolie, sesamzaad en tofu

Keuken:
Chinees
Soort:
salade
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Sojadressing

Ingrediënten:
chili-olie, chinkiangazijn, fijne kristalsuiker, knoflook, sichuanpeper, sojadressing en sojasaus

Keuken:
Chinees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Zijden tofu met duizendjarige eieren

Ingrediënten:
ei, koriander en zijden tofu

Keuken:
Chinees
Soort:
soja
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / nagerecht uit Koude keuken:

Chinese vruchtensalade

Ingrediënten:
aardbeien, arak, citroensap, litchee uit blik, mandarijnen, pistaches, poedersuiker en room

Keuken:
Chinees
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Zijden tofu met sojasaus (Xiao Cong Ban Dou Fu)

Ingrediënten:
lente-ui, olie, sesamolie, sojasaus, tamari en zijden tofu

Keuken:
Chinees
Soort:
soja
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Zijden tofu met avocado (E'li Dou Fu)

Ingrediënten:
avocado, sesamolie, sojasaus, wasabipasta en zijden tofu

Keuken:
Chinees
Soort:
soja
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Sichuanese tuinbonensalade met sojadressing (Liang Ban Hu Dou)

Ingrediënten:
sojadressing

Keuken:
Chinees
Soort:
salade
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gesauteerde gevulde paprika

Ingrediënten:
bamboe uit blik, eiwit, gedroogde chinese champignons, gedroogde garnalen, groene paprika, lente-uien, maïsolie, marinade voor gevulde paprika, medium dry sherry, rode paprika, saus bij gevulde paprika, shaoxingwijn en sojaolie

Keuken:
Chinees
Soort:
varkensvlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Marinade voor gevulde paprika

Ingrediënten:
aardappelmeel, donkere sojasaus, lichte sojasaus, medium dry sherry, sesamolie, shaoxingwijn, suiker, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch / marinade
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Roodgestoofde tarwegluten

Ingrediënten:
bamboe uit blik, donkere sojasaus, gedroogde chinese champignons, gekookte tarwegluten, maïsolie, sesamolie, sojaolie, suiker, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
deegwaren
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gebakken aubergine met visaroma

Ingrediënten:
aubergine, gember, knoflook, lente-uien, lichte sojasaus, maïsolie, maïzena, medium dry sherry, rijstazijn, shaoxingwijn, sichuan chilipasta, sojaolie, suiker, water, witte wijnazijn, wolkenoren en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Kung pao kip

Ingrediënten:
arachideolie, cashewnoten, gedroogde chilipeper, gember, kipfilet, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, maïzena, oestersaus, ongezouten pindas, sesamolie, shaoxingwijn, suiker, water, zout en zwarte rijstwijn

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Drooggebakken bamboe met Chinese champignons

Ingrediënten:
bamboe uit blik, donkere sojasaus, gedroogde chinese champignons, inweekvocht van gedroogde chinese champignons, lichte sojasaus, maïsolie, sojaolie, suiker en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Tarwegluten

Ingrediënten:
harde tarwebloem, maïsolie, sojaolie, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
deegwaren / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ching tou ch'ao hsia jen - Grote garnaIen met doperwten

Ingrediënten:
bamboespruiten, boter, doperwten, garnaal, gember, kippenbouillon, sherry, sojasaus, suiker, ve-tsin, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Sneeuwwitte Kip

Ingrediënten:
eiwit, kipfilet, kleefrijst, maïzena, sherry, witte peper en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Chih pao chi - Kip in papier

Ingrediënten:
frituurvet, gedroogde chinese paddestoelen, gember, kipfilet, lente-ui, sherry, sojasaus en suiker

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Hsi tse'kuo yu k'e - Gestoofde duif

Ingrediënten:
citroensap, droge sherry, duif, frituurvet, hoisinsaus, kippenbouillon, lycheesap uit blik, sinaasappelsap, sojasaus, spekvet, suiker, tomatenpuree, ui en ve-tsin

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte