Chinees

Zoek naar Chinees in jouw eigen kookboeken

Chinees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

Chinese kippakketjes

Ingrediënten:
bosui, chili-jam, chilisaus, chinese kool, gember, kipfilet, knoflook, koriander, limoen, rode peper, savooiekool, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, vissaus en waterkastanje

Keuken:
Chinees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

gestoomde chinese broodjes

Ingrediënten:
bloem, gedroogde rode peper, gember, gist, hoisinsaus, knoflook, limoenblad, maïzena, sesamolie, sinaasappel, varkensfilet, vijfkruidenpoeder en zoete chilisaus

Keuken:
Chinees
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Woknoedels met pruimensaus

Ingrediënten:
cashewnoten, citroensap, courgette, gember, instant woknoedels, knoflook, lente-ui, olie, peultjes, pruimenmoes, romainesla, scherpe chilisaus, sojasaus en tofu

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / noedels
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Chinese mosselen

Ingrediënten:
arachideolie, chinese sojasaus, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, mosselen, rode peper, sesamolie, sherry, suiker, zonnebloemolie en zwartebonensaus

Keuken:
Chinees
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Pannenkoekjes met hoisinkip en taugé

Ingrediënten:
chinese pannenkoekjes, donkere sojasaus, gemberpuree, hoisinsaus, kipfilet, komkommer, lente-ui, peper, taugé, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
sous-vide / pannenkoeken en flensjes / gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Siu ching k'o jou - Zoet-zure gestoomde speklappen

Ingrediënten:
azijn, basterdsuiker, frituurvet, komkommer, sojasaus, speklappen, suiker en ui

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Biefstuk met taugé

Ingrediënten:
biefstuk, gember, groene lenteui, knoflook, maïzena, runderbouillon, sojasaus, taugé, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Hui kuo jou - Doorregenvarkenslappen in saus

Ingrediënten:
bouillon, chinese chilisaus, doorregen varkenslappen, gember, knoflook, lente-ui, sesamolie, sherry, sojasaus, suiker, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie, zout en gefermenteerde zwarte bonen

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Yen hs'un p'ai ku - Gebakken en gerookte krabbetjes

Ingrediënten:
chinese chilisaus, dennennaalden, droge sherry, frituurvet, kippenbouillon, knoflook, krabbetjes, peper, sesamolie, sojasaus, suiker, theeblaadjes, ui, zonnebloemolie, zout en gefermenteerde zwarte bonen

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ch'ao yu ssu - Casserole van vis en vlees

Ingrediënten:
bleekselderij, bouillon, frituurvet, gedroogde chinese paddestoelen, gember, lente-ui, maïzena, mihoen, sesamolie, sherry, sojasaus, varkensribkarbonade, visfilet en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees / vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Li tzu pai ts'ai - Kastanjes met chinese kool

Ingrediënten:
chinese kool, gedroogde chinese paddestoelen, gedroogde garnalen, gember, kastanje, kippenbouillon, sherry, sojasaus, spekvet, vruchtensuiker en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees
Soort:
groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Pei ching k'ao ya - Peking-eend

Ingrediënten:
komkommer, lente-ui, sesamolie, tahoe, tamme eend, vloeibare honing en vruchtensuiker

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Chi'i kuo chi - Gedestilleerd kip uit Yunan

Ingrediënten:
bamboespruiten, braadkuiken, gedroogde chinese paddestoelen, gember, prei, sherry, witte wijn en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Chang ch'a fei ya - Gerookte, gestoomde, gebakken, gemarineerde eend

Ingrediënten:
frituurvet, gedroogde dennennaalden, gedroogd jasmijntheeblad, lente-ui, sherry, tamme eend, ui, witte peperkorrels, zoete tahoe vervanger en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Zoete tahoe vervanger

Ingrediënten:
bloem, sesamolie, sojasaus en suiker

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ya ni mien pao t'ang - Eendensoep met croutons

Ingrediënten:
bouillon, doperwten, eendenvlees, frituurvet, gedroogde chinese paddestoelen, kippenbouillonblokje, kippenvet, maïzena, peper, sherry, sojasaus, witbrood, witte wijn en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Hung men chou tzu - Roodgekookte varkenspoot

Ingrediënten:
laurier, peterselie, prei, rode wijn, selderijblad, sinaasappelschil, sojasaus, varkenspoot, vruchtensuiker, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Shao ping - Sesampannenkoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, sesamolie, sesamzaad, vruchtensuiker en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / hoofdgerecht uit Sous-vide thuis:

Kip van generaal Tso

Ingrediënten:
chilibonenpasta, gedroogde rode chilipeper, gember, kipfilet, knoflook, koolzaadolie, lente-ui, lichtbruine suiker, maïzena, rijstazijn, rode paprika, sojasaus en szechuanpeper

Keuken:
Chinees
Soort:
sous-vide / gevogelte
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Szechuankip

Ingrediënten:
bloem, chilipeper, donkere sojasaus, gember, groene paprika, kaneel, kippenbout, knoflook, lichte sojasaus, olie, peper, rijstazijn, rijstwijn, rode paprika, steranijs, suiker, ui en water

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht uit Wokken met Ming:

Kip in bamboeblad

Ingrediënten:
bamboeblad, bananenblad, chilipeper, donkere sojasaus, kipfilet, rijstwijn, satepasta, suiker, vijfkruidenpoeder, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht uit Wokken met Ming:

Chinese champignons gevuld met scampi

Ingrediënten:
chinese champignons, eiwit, gember, kipfilet, peper, rijstwijn, scampi, varkensvet, waterkastanje, wortel, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht uit Wokken met Ming:

Gevulde scampi in een sesamjasje

Ingrediënten:
bloem, bosui, chinese champignons, eigeel, eiwit, gember, loempiavellen, peper, pijnboompitten, rijstwijn, scampi, sesamzaad, water, wortel, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht uit Wokken met Ming:

Ganzenlever met pijnboompitten

Ingrediënten:
bosui, chilipeper, donkere sojasaus, ganzenlever, gember, knoflook, olie, peper, pijnboompitten, rijstwijn, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht uit Wokken met Ming:

Gestoomde sint-jakobsvruchten met spinazie

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, gember, kippenbouillon, olie, rijstwijn, sint-jakobsschelp, spinazie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Yang qiezi - Gevulde aubergines

Ingrediënten:
arachideolie, bakpoeder, bier, chinese aubergine, ei, maïsmeel, ongebleekte witte bloem, vulling voor aubergines en water

Keuken:
Chinees
Soort:
beslag/deeg