Japans

Zoek naar Japans in jouw eigen kookboeken

Japans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Gezuurde rijst sumeshi

Ingrediënten:
japanse rijst, japanse rijstazijn, kombu, suiker en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Simpele sushirollen norimaki

Ingrediënten:
gezuurde rijst, ingelegde gember, japanse sojasaus, komkommer, nori-zeewier en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Shii-takesalade met reepjes makreel en sojadressing met rode peper

Ingrediënten:
boter, kastanjehoning, knoflook, makreel, notenolie, rode madame jeanette, sesamzaad, shii-take, sjalot en sojasaus

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Gepocheerd ei op spinaziecrème met sojasausglazuur en toastjes van zuurdesembrood

Ingrediënten:
ei, gezouten boter, mirin, sake, sojasaus, spinazie en zuurdesembrood

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

Krokant gebakken kalfszwezerik op spinazie met goma shio, aardappelgnocchi gevuld met kastanjes

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappelen, boter, ei, geklaarde boter, goma shio, kalfsfond, kalfszwezerik, kastanjes, spinazie, wit sesamzaad en witte wijn

Keuken:
Japans
Soort:
vlees
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Kinderfavorieten

Ingrediënten:
ei, gezuurde rijst, japanse rijstazijn, japanse sojasaus, knakworstjes, komkommer, mayonaise, nori-zeewier, rode zalm uit blik, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Sushirolletjes met tonijn

Ingrediënten:
dijonmosterd, gerookte tonijnfilet, sojasaus, norivel, sushirijst en waterkers

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Lotuswortel gevuld met miso, met verse gember-crème fraîche

Ingrediënten:
bloem, crème fraîche, gember, lotuswortel, witte miso en zonnebloemolie

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Taartje van gekonfijte ganzenbout met jonge gember, sojasaus en kropsla

Ingrediënten:
boter, gekonfijte ganzebout, gevogeltefond, jonge gemberwortel, panko, sesamolie, shii-take, sla, sojasaus en taugé

Keuken:
Japans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Salade van runderschenkel gemarineerd in sojasaus, steranijs en chili met krokante groentesalade en sesam-rijstkoekjes

Ingrediënten:
bosui, daikonkers, komkommer, rijstazijn, rode chilipeper, runderschenkel, sesam-rijstkoekjes, sojasaus, steranijs, taugé, winterpeen en zonnebloemolie

Keuken:
Japans
Soort:
vlees
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Erwtensoep met stokvis, schuim van sojasaus met peterselie

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, bleekselderij, boter, selderijknol, slagroom, sojasaus, spliterwten, stokvis en ui

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Makreel-sushi-stukjes battera

Ingrediënten:
gezuurde rijst, ingelegde gember, japanse rijstazijn, japanse sojasaus, makreel en rijstazijn

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Aardappelsalade met mierikswortelsaus en zeebaars

Ingrediënten:
bonitopoeder, crème fraîche, amandel, japans bieslook, mierikswortel, nieuwe aardappel, room, sojasaus, ui, wasabi en zeebaarsfilet

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Ossenhaasrolletjes gevuld met wortel, jonge gember en shiso met knapperige rijstkoekjes

Ingrediënten:
eidooier, groene shisokers, honing, jonge gemberwortel, olijfolie, rijst, rundercarpaccio, sesamolie, sojasaus, szechuanpeper en wortel

Keuken:
Japans
Soort:
vlees
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Komkommer gevuld met gamba's in zee-egelpasta

Ingrediënten:
bieslook, gamba's, komkommer, sinaasappelsap en zee-egelpasta

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Gegrilleerde portobello met citroenpolenta en tijm, saus van zwarte boter en rijstazijn

Ingrediënten:
boter, citroen, fijn polentameel, lichte sojasaus, melk, olie, portobello, rijstazijn en tijm

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Krokant gebakken oesters met kleeftrijst, andijvie en gember-sojasaus

Ingrediënten:
andijvie, bloem, boter, eidooier, gember, kleefrijst, notenolie, oesters, panko, rode chilipeper, slagroom en sojasaus

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / nagerecht uit Retour Japan:

Kastanjegebak met een salade van ananas en rode bonen

Ingrediënten:
ananas, biscuittaartbodem, crème d' ananas, eidooier, gelatine, gesuikerde rode bonen, honing, kastanjepuree, munt, pure chocolade, slagroom, suiker en zoete rijstwijn

Keuken:
Japans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / nagerecht uit Retour Japan:

Luchtig biscuit met een zachte chocolademousse en een siroop van grapefruit en saké

Ingrediënten:
chinees vijfkruidenpoeder, eidooier, eiwit, fijne kristalsuiker, gelatine, grapefruit, patentbloem, poedersuiker, pure chocolade, room, sake en vanillepoeder

Keuken:
Japans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Pot au feu van kwartel in dashi met sojabonen en lotuswortel

Ingrediënten:
dashipoeder, knoflook, kwartels, lotuswortel, plantaardige olie, runderbouillon, sesamolie, sojabonen, sojasaus, steranijs en taugé

Keuken:
Japans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Verse oester op een bedje van zeekraal en taugé met granité van bosui, komkommer en Japanse gember

Ingrediënten:
bosui, gari, komkommer, oesters, plantaardige olie, rijstazijn, sojasaus, taugé en zeekraal

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Rijst en risotto:

Rijstsandwiches

Ingrediënten:
bieslook, ei, koriander, pijlinktvis, garnaal, rijstazijn, sake, sesamzaad, suiker, sushirijst, tonijn, wasabipasta, water, yaki-nori vellen, zalm, zalmeitjes en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Sushirolletjes met gerookte kip

Ingrediënten:
bosui, gerookte kipfilet, sojasaus, norivel, sushirijst en wortelsalade

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Sushi met garnalen

Ingrediënten:
bosui, cocktailgarnalen, dijonmosterd, gemberwortel, sojasaus en sushirijst

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Cappuccino van knoflooksoep met in sojasaus en rijstwijn gemarineerde gamba's

Ingrediënten:
boter, gamba's, halfvolle melk, kippenbouillon, knoflook, melk, rijstwijn, sinaasappelschil, sojasaus en tijm

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Slabootjes

Ingrediënten:
citroen, gember, gezuurde rijst, groene asperge, japanse rijstazijn, japanse sojasaus, lente ui, little gem, nori-zeewier, ossenhaas, rolmopsen, wasabi, waterkers, witlof en witte wijn

Keuken:
Japans
Soort:
rijst