Balkan

Zoek naar Balkan in jouw eigen kookboeken

Balkan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Djuvec

Ingrediënten:
aubergine, groene paprika, lamslappen, olie, paprikapoeder edelsusz, pompoen, rijst, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Djuvec

Ingrediënten:
aubergine, groene paprika, lamslappen, olie, paprikapoeder edelsusz, pompoen, rijst, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Dalmatiner vissalade

Ingrediënten:
champignons uit blik, garnalen, grapefruit, komkommer, mayonaise, slibovitch, tuinkruiden, vis, witte wijnazijn, yoghurt en zachtzure appel

Keuken:
Balkan
Soort:
salade
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Servische bonensoep

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, gerookt mager spek, knoflook, olie, paddenstoelenbouillonblokje, paprikapoeder, puntpaprika, scherp paprikapoeder, tomaten uit blik, witte bonen uit blik en zwarte bonen uit blik

Keuken:
Balkan
Soort:
soep/bouillon / aardappelgerecht
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Cevapcici kruidenmix

Keuken:
Balkan
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit  - Gemüse!

Bijgerecht uit Gemüse! :

Gevulde snijbietrolletjes

Ingrediënten:
citroen, gedroogde munt, groentebouillon, komijnpoeder, krenten, paprikapoeder edelsusz, paprikapuree, peterselie, pijnboompitten, risottorijst, snijbietblad, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vegan / groente
Een recept uit  - Gemüse!

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Gemüse! :

Gevulde koolrabibladrolletjes

Ingrediënten:
citroen, gedroogde munt, groentebouillon, komijnpoeder, koolrabiblad, krenten, paprikapoeder edelsusz, paprikapuree, peterselie, pijnboompitten, risottorijst, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vegan / groente
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Ajvar (scherp)

Ingrediënten:
appelazijn, aubergine, knoflook, olie, olijfolie, peper, rode chilipeper, rode paprika, ui, water en zout

Keuken:
Balkan
Soort:
vegan / saus
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Paprika-room bloemkool variant met ajvar

Ingrediënten:
ajvar, bloemkool, geroosterde en gezouten macadamianoten, koolzaadolie, peper, peterselie, ui, volkorentoast, zout en zure room

Keuken:
Balkan
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kippenpörkölt - csirskepörkölt

Ingrediënten:
knoflook, paprika, reuzel, soepkip, tomaat, tomatenpuree, ui, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Europees / Hongaars
Soort:
gevogelte
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Paprikahaantje - paprikás csirke

Ingrediënten:
haan, kippenbouillon, kippenlever, paprikapoeder, rookspek, ui, zout en zure room

Keuken:
Europees / Hongaars
Soort:
gevogelte
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Bijgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Sült gesztenye - Geroosterde kastanjes

Ingrediënten:
kastanjes en water

Keuken:
Hongaars
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Lecsó met ei

Ingrediënten:
ei, lescó, lescó met spekvet, lescó met worst en zout

Keuken:
Hongaars
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Borjúmáj szapáry módra - Kalfslever à la Szapáry

Ingrediënten:
bloem, citroensap, kalfslever, marjolein, olie, paprika, paprikapoeder edelsusz, peper, plantaardig vet, reuzel, tomaat, ui, varkenshersenen, varkensniertjes en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Lecsó met deegwaar

Ingrediënten:
lescó en tarhonya

Keuken:
Hongaars
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Gistdeeg

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, gist, melk en poedersuiker

Keuken:
Hongaars
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Perzikstrudel

Ingrediënten:
perziken en strudeldeeg

Keuken:
Hongaars
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Walnootstrudel

Ingrediënten:
citroenrasp, poedersuiker, rozijnen, strudeldeeg en walnoten

Keuken:
Hongaars
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Abrikozenmarmelade

Ingrediënten:
abrikozen en suiker

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Szentgyötghyhegyi palacsinta - Pannenkoeken uit Szentgyötghyhegye

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, melk, pannenkoeken, poedersuiker, rozijnen, vanillesuiker en walnoten

Keuken:
Hongaars
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gevulde peren - töltött körte

Ingrediënten:
citroensap, peer, suiker, vanillesuiker, walnoten en zure room

Keuken:
Europees / Hongaars
Soort:
fruit
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Bijgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Májgaluska - Leverballetjes (in de soep)

Ingrediënten:
brood, ei, kalfslever, kippenlever, majoraan, orgaanvlees, peper, peterselie, plantaardig vet, reuzel, ui, varkenslever en zout

Keuken:
Hongaars
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / voorgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Tarhonyleves - Soep met deegwaar

Ingrediënten:
aardappelen, paprika, paprikapoeder, peterselie, plantaardig vet, reuzel, tarhonya, tomaat en ui

Keuken:
Hongaars
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Tojásos nokedli - Deegwaar met ei

Ingrediënten:
bloem, ei, melk, plantaardig vet, reuzel, zout en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / voorgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Tyúkhúsleves - Kippensoep

Ingrediënten:
griesmeelballetjes, kip, knoflook, knolselderij, koolrabi, peperkorrels, peterseliewortel, ui, vermicelli, wortel en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Tartaarsaus

Ingrediënten:
citroensap, mayonaise, mosterd, peper, kruiden, witte wijn en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
saus / vegetarisch