Balkan

Zoek naar Balkan in jouw eigen kookboeken

Balkan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Djuvec

Ingrediënten:
aubergine, groene paprika, lamslappen, olie, paprikapoeder edelsusz, pompoen, rijst, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Djuvec

Ingrediënten:
aubergine, groene paprika, lamslappen, olie, paprikapoeder edelsusz, pompoen, rijst, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Dalmatiner vissalade

Ingrediënten:
champignons uit blik, garnalen, grapefruit, komkommer, mayonaise, slibovitch, tuinkruiden, vis, witte wijnazijn, yoghurt en zachtzure appel

Keuken:
Balkan
Soort:
salade
Een recept uit  - Gemüse!

Bijgerecht uit Gemüse! :

Gevulde snijbietrolletjes

Ingrediënten:
citroen, gedroogde munt, groentebouillon, komijnpoeder, krenten, paprikapoeder edelsusz, paprikapuree, peterselie, pijnboompitten, risottorijst, snijbietblad, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vegan / groente
Een recept uit  - Gemüse!

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Gemüse! :

Gevulde koolrabibladrolletjes

Ingrediënten:
citroen, gedroogde munt, groentebouillon, komijnpoeder, koolrabiblad, krenten, paprikapoeder edelsusz, paprikapuree, peterselie, pijnboompitten, risottorijst, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Cevapcici kruidenmix

Keuken:
Balkan
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Servische bonensoep

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, gerookt mager spek, knoflook, olie, paddenstoelenbouillonblokje, paprikapoeder, puntpaprika, scherp paprikapoeder, tomaten uit blik, witte bonen uit blik en zwarte bonen uit blik

Keuken:
Balkan
Soort:
soep/bouillon / aardappelgerecht
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Paprika-room bloemkool variant met ajvar

Ingrediënten:
ajvar, bloemkool, geroosterde en gezouten macadamianoten, koolzaadolie, peper, peterselie, ui, volkorentoast, zout en zure room

Keuken:
Balkan
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Ajvar (scherp)

Ingrediënten:
appelazijn, aubergine, knoflook, olie, olijfolie, peper, rode chilipeper, rode paprika, ui, water en zout

Keuken:
Balkan
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Buffet uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Gubdel-saláta - Gundel salade

Ingrediënten:
aspergepunten, champignons, citroensap, komkommer, olijfolie, paprika, peterselie, sla, sperziebonen, suiker, tomaat, tomatenpuree, witte peper, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Hongaars
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Töltött hagyma makói módra - Gevulde uien uit Makó

Ingrediënten:
bloem, brood, ei, eidooier, kaas, mager varkensgehakt, melk, peterselie, plantaardig vet, reuzel, slagroom, gezoet, ui, witte peper en zout

Keuken:
Hongaars
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / voorgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Töltött uborka - Gevulde augurken

Ingrediënten:
champignons, citroensap, ei, mayonaise, olie, peper, peterselie, slabladen, tomaat, ui, worcestersaus, zout en zoute augurk

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Lecsó met rijst

Ingrediënten:
gebakken rijst, lescó en zout

Keuken:
Hongaars
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Bijgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Husarenrostbraten

Ingrediënten:
knoflook, oud brood en reuzel

Keuken:
Hongaars
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Lecsó met ei

Ingrediënten:
ei, lescó, lescó met spekvet, lescó met worst en zout

Keuken:
Hongaars
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Bijgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Sült gesztenye - Geroosterde kastanjes

Ingrediënten:
kastanjes en water

Keuken:
Hongaars
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Szentgyötghyhegyi palacsinta - Pannenkoeken uit Szentgyötghyhegye

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, melk, pannenkoeken, poedersuiker, rozijnen, vanillesuiker en walnoten

Keuken:
Hongaars
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Abrikozenmarmelade

Ingrediënten:
abrikozen en suiker

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Borjúmáj szapáry módra - Kalfslever à la Szapáry

Ingrediënten:
bloem, citroensap, kalfslever, marjolein, olie, paprika, paprikapoeder edelsusz, peper, plantaardig vet, reuzel, tomaat, ui, varkenshersenen, varkensniertjes en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Gistdeeg

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, gist, melk en poedersuiker

Keuken:
Hongaars
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Lecsó met deegwaar

Ingrediënten:
lescó en tarhonya

Keuken:
Hongaars
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Perzikstrudel

Ingrediënten:
perziken en strudeldeeg

Keuken:
Hongaars
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hongaarse groentestoofpot met puylinzen

Ingrediënten:
aardappel, cannellinibonen, chilipeper, honing, kippenbouillon, knoflook, knolraap, koolraap, laurier, paprikapoeder, pastinaak, peterselie, puy-linzen, rode paprika, rode ui, rode wijn, sjalot, tomaat uit blik, wortel, zongedroogde tomaat en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
groente
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Poesta-varkenskoteletten

Ingrediënten:
boter, druiven, knoflook, paprika, paprikapoeder, peper, tokayer, varkenskotelet, zout en zuurkool

Keuken:
Hongaars
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gevulde peren - töltött körte

Ingrediënten:
citroensap, peer, suiker, vanillesuiker, walnoten en zure room

Keuken:
Europees / Hongaars
Soort:
fruit
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Gistdeeg

Ingrediënten:
bloem, gist, melk en suiker

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch