Gemüse!
Das Goldene von GU
Een boek van
We hebben 312 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals **Gemüse! **, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Gemüse is een uitgave van de 300 jaar oude uitgeverij Gräfe und Unzer. Een uitgever die vanouds goede culinaire boeken uitgeeft en die inmiddels ook de uitstekende culinaire uitgaven van Teubner verlag heeft overgenomen. De nadruk ligt op groentegerechten zodat er een groot aandeel van vegetarische en veganistische recepten zijn opgenomen maar vis en vlees wordt niet geheel uitgesloten. Voor het indexeren is de Duitse uitgave gebruikt. Vertaalfouten zijn geheel voor mijn rekening. Bij een aantal recepten zijn ook variaties beschreven die ik apart heb opgenomen mits sprake is van een significante afwijking van het origineel. Als het alleen gaat over bijvoorbeeld het gebruik van een andere soort olie dan heb ik daarvoor geen extra recept vermeld.
- 25 dagen geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Gemüse!
Een greep uit de 312 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: basilicum, gemberdressing, pumpernickelrondjes, witte kool en wortel
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: chilivlokken, citroensap, courgette, gember, groentebouillon, honing, knoflook, kokosmelk, peper, pindakaas, pinda's, rode linzen, ui, yoghurt en zout
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boerenkool, citroensap, gedroogde kikkererwten, gember, groentebouillon, jasmijnrijst, kaneelpoeder, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, koolraap, koriander, koriandergroen, kurkumapoeder, mosterdpoeder, olie, prei, rode chilipeper, tomatenpuree en yoghurttopping
Keuken: Orientaals
Soort: curry
Ingrediënten: boter, citroensap, nootmuskaat, oesterzwam, olijfolie, schorseneren, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bieslook, cajunkruiden, ei, melk, olijfolie, pimenton de la vera picante, topinamboer, ui, zout en zwarte peper
Keuken: Frans
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch
Ingrediënten: agavediksap, appelazijn, citroenmirte, daikoncress, dijonmosterd, gegaarde rode biet, pitloze rode wijndruiven, rode ui, tellicherrypeper, vanillezout, walnootolie en walnoten
Keuken: Internationaal
Soort: salade
Ingrediënten: avocado, boerenkool, citroensap, granaatappel, harissa, pecannoten, peper, ras el hanout, rode quinoa, sinaasappel, tahin en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: citroensap, cress, gele linzen, gember, knoflook, kurkumapoeder, olijfolie, pastinaak, peterseliewortel, rode biet, tijm, ui, wilde rijst, wit sesamzaad, wortel, zout en zwarte peper
Keuken: Orientaals
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: bergkaas, bloem, boter, crème fraîche, dragon, ei, erwten, paprika koolrabi, prinsessenbonen, room, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bonte wortelen, boter, crème fraîche, ei, hazelnoten, knoflook, kruidige bergkaas, paprikapoeder rosenscharf, pastinaak, rozemarijn, sinaasappelschil, walnoten, zonnebloempitten, zout en zwarte peper
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch / ovenschotel
Ingrediënten: agavediksap, babyspinazie, gemberwortel, groene thaise currypasta, groentebouillon, knoflook, kokosmelk, kokosolie, lente-ui, limoen en peper
Keuken: Internationaal
Soort: soep/bouillon / vegan
Ingrediënten: bakzout, gedroogde oregano, groentebouillon, kastanjes, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, spruitjes, tomaten uit blik, ui, witte reuzenbonen en wortel
Keuken: Italiaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: amandelmeel, ei, gedroogde tijm, paddestoel, groentebouillon, knolselderij, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, tomaten uit blik, ui en zout
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: appelazijn, aubergine, knoflook, olie, olijfolie, peper, rode chilipeper, rode paprika, ui, water en zout
Keuken: Balkan
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: cashewnoten, knoflook, koriandergroen, lichte sojasaus, paksoi, peper, rode paprika, rode thaise currypasta, snelkookrijst, ui en zout
Keuken: Oosters
Soort: vegan / eenpansgerecht
Ingrediënten: bloedsinasappel, grove mosterd, halloumi, knolselderij, olijfolie, peper, rettich, rode biet, tofu, witte wijnazijn, wortel en zout
Keuken: Internationaal
Soort: vegan
Ingrediënten: appelazijn, dijonmosterd, gedroogde dadels, gladde peterselie, peper, peterseliewortel, sinaasappelmarmelade, walnootolie en zout
Keuken: Internationaal
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: chilivlokken, courgette, donkere sesam, noribladeren, roomkaas, sesamzaad en wasabipasta
Keuken: Japans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: brandnetel, paardenbloem, waterkers en zuring
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: bloem, boskoop-appel, boter, maatjesharing, majoraan, parmezaanse kaas, peper, rode biet, witte wijnazijn en zout
Keuken: Duits
Soort: groente
Toon alle 312 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783833879142
ISBN10
3833879149