Gemüse!
Das Goldene von GU
Een boek van
We hebben 312 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals **Gemüse! **, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Gemüse is een uitgave van de 300 jaar oude uitgeverij Gräfe und Unzer. Een uitgever die vanouds goede culinaire boeken uitgeeft en die inmiddels ook de uitstekende culinaire uitgaven van Teubner verlag heeft overgenomen. De nadruk ligt op groentegerechten zodat er een groot aandeel van vegetarische en veganistische recepten zijn opgenomen maar vis en vlees wordt niet geheel uitgesloten. Voor het indexeren is de Duitse uitgave gebruikt. Vertaalfouten zijn geheel voor mijn rekening. Bij een aantal recepten zijn ook variaties beschreven die ik apart heb opgenomen mits sprake is van een significante afwijking van het origineel. Als het alleen gaat over bijvoorbeeld het gebruik van een andere soort olie dan heb ik daarvoor geen extra recept vermeld.
- meer dan een jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Gemüse!
Een greep uit de 312 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: courgette, gember, groentebouillon, knoflook, koolzaadolie, korianderblaadjes, limoen, mungbonentauge, radijs, rode chilipeper, sojasaus en voorgegaarde garnalen
Keuken: Aziatisch
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bladspinazie, boter, citroenzest, groentebouillon, knoflook, koolrabi, lente-ui, parelgort, parmezaanse kaas, peper, room en zout
Keuken: Frans
Soort: eenpansgerecht
Ingrediënten: amandelmeel, bladerdeeg, crème fraîche, kappertjes, knoflook, ossenharttomaten, peper, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: hartige taart / vegetarisch
Ingrediënten: boter, eetbare bloemen, eidooier, groentebouillon, knoflook, lenteuien, melk, nootmuskaat, peper, room, saffraandraadjes, wilde kruidensla en zout
Keuken: Duits
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, cajunkruiden, ei, melk, olijfolie, pimenton de la vera picante, topinamboer, ui, zout en zwarte peper
Keuken: Frans
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch
Ingrediënten: ahornsiroop, amandelmoes, appelsap, citroensap, dijon-mosterd, dille, gedroogde cranberries, kaneelpoeder, kruidenzout, olijfolie, ui, wortel en zure appel
Keuken: Duits
Soort: soep/bouillon / vegan
Ingrediënten: ahornsiroop, bonte wortelen, chiazaad, hennepzaad, lijnzaad, olijfolie, pastinaak, peper, peterselie-notenpesto, peterseliewortel en zout
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: couscous, koriander, yoghurt en zout
Keuken: Orientaals
Soort: vegetarisch / couscous
Ingrediënten: gedroogde oregano, groentebouillon, knoflook, olijfolie, peper, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: saus
Ingrediënten: bergkaas, boter, citroensap, crème fraîche, ei, hoh gehakt, oud witbrood, peper, peterselie, schorseneren, walnoten en zout
Keuken: Internationaal
Soort: ovenschotel
Ingrediënten: brandnetel, paardenbloem, waterkers en zuring
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: boter, ontbijtspek, peper, peterselie, pittige bergkaas, prei, room en zout
Keuken: Duits
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: cayennepeper, citroensap, gedroogde abrikoos, kikkererwten uit blik, koolzaadolie, pastinaak, peper, ras el hanout, ui, wortel en zout
Keuken: Duits
Soort: soep/bouillon / vegan
Ingrediënten: citroen, gedroogde borlottibonen, honing, knoflook, lintnoedels, olijfolie, pancetta, parmezaanse kaas, peper, radicchio, rozemarijn, salie, ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: crème fraîche, kipfilet beleg, kippenborst, koolzaadolie, mozzarella, peper, ui, zoete aardappel en zout
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: amandelmoes, citroensap, gladde peterselie, groentebouillon, hazelnootmoes, hazelnoten, noilly prat, olijfolie, parelgort, sjalot, venkel, venkelzaad, zout en zwarte peper
Keuken: Duits
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: chilivlokken, courgette, donkere sesam, gerookte zalm, noribladeren, roomkaas, sesamzaad en wasabipasta
Keuken: Japans
Soort: salade / vis
Ingrediënten: augurk, augurkensap, azijn, dille, kaneelpoeder, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, oregano, paprikapoeder rosenscharf, prei, rode biet, rookspek, rundvlees, tomatenpuree, ui, vleesbouillon, witte kool, wortel, zout, zure room en zwarte peperkorrels
Keuken: Oost-Europees
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: basilcum, citroensap, dijon-mosterd, dragon, knoflook, peper, zijdetofu, zonnebloemolie en zout
Keuken: Internationaal
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: avocado, brood, citroensap, ei, peper, peterselie, pompoenpitten, roomkaas, veldsla, witlof, witte wijnazijn, wortel, zoete grove mosterd, zonnebloemolie en zout
Keuken: Duits
Soort: salade / vegetarisch
Toon alle 312 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783833879142
ISBN10
3833879149