Noord-Amerikaans

Zoek naar Noord-Amerikaans in jouw eigen kookboeken

Noord Amerikaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella bijt:

De noten van het union square cafe

Ingrediënten:
amandelen, boter, cashewnoten, cayennepeper, donkere basterdsuiker, hazelnoten, maldonzout, noten, paranoten, pecannoten, pinda’s, rozemarijn en walnoten

Keuken:
Noord-Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella bijt:

De noten van het union square cafe

Ingrediënten:
amandelen, boter, cashewnoten, cayennepeper, donkere basterdsuiker, hazelnoten, maldonzout, noten, paranoten, pecannoten, pinda’s, rozemarijn en walnoten

Keuken:
Noord-Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Lichte barbecuesaus

Ingrediënten:
chilipoeder, droge rode wijn, groentebouillon, knoflook, peper, rijstazijn, tomatenketchup, ui, water, wijnazijn, worcestersaus en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Picknick / ontbijt / lunch uit De dikke vegetariër:

Sodabrood uit de koekenpan met olijfolie

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, brood, olijfolie, water en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Hert met romige bonen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bleekselderij, boter, extra vierge olijfolie, gerookte doorregen bacon, hertenlendenbiefstuk, kippenbouillon, knoflook, mais, olijfolie, rozemarijn, slagroom, tijm, tuinbonen, ui, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / wild
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Bier-barbecuesaus

Ingrediënten:
bockbier, chilipoeder, donker bier, droge rode wijn, knoflook, peper, rijstazijn, stout, tomatenketchup, ui, water, wijnazijn, worcestersaus en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Ontbijt uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Aardbeien-smoothie

Ingrediënten:
aardbeien, suikervrije aardbeiensiroop, vanille-extract, water, zijdetofu en zoetjes

Keuken:
Amerikaans
Soort:
smoothie/milkshake / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Mais met room en ui

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, halfvolle room, maïskorrels, maïzena, peterselie, room, suiker, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Popcorn met citrusstrooisel

Ingrediënten:
boter, citrusstrooisel, druivenpitolie, maïsolie, olijfolie, popcorn en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch / maïsgerecht
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Gestoofd lamsvlees met de drie gezusters

Ingrediënten:
bleekselderij, bouillonblokje, flespompoen, gedroogde rode spaanse peper, komijnzaad, lamsbout, mais, olijfolie, schapenschouder, tomaat in blik, ui, wortel en zeezout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Drinken / cocktails uit Sous-vide thuis:

Big Easy does it

Ingrediënten:
citroenschil, hibiscusbitter met roze peperkorrels, rye whiskey, venkelgroen en venkellikeur

Keuken:
Amerikaans
Soort:
sous-vide
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Chipotle barbecuesaus

Ingrediënten:
chilipoeder, chipotlepeper in adobosaus, droge rode wijn, knoflook, peper, rijstazijn, tomatenketchup, ui, water, wijnazijn, worcestersaus en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Kerrie-barbecuesaus

Ingrediënten:
chilipoeder, droge rode wijn, kerriepoeder, knoflook, peper, rijstazijn, tomatenketchup, ui, water, wijnazijn, worcestersaus en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Mosterd-barbecuesaus

Ingrediënten:
chilipoeder, dijonmosterd, droge rode wijn, knoflook, mosterdpoeder, peper, rijstazijn, ui, water, wijnazijn, worcestersaus en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Diner / voorgerecht uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Gebonden vissoep "Manhattan"

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, gedroogde tijm, groentebouillon, knoflook, ontbijtspek, peper, peterselie, sint jacobsschelpen uit blik, tomaten uit blik, ui, visbouillon en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Bijgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Abrikozensiroop - apricot syrup

Ingrediënten:
abrikozennectar en kristalsuiker

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch / siroop
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Salade met tarwekorrels - wheatberry salad

Ingrediënten:
appel, bulgur, courgette, dragonazijn, franse mosterd, gemalen chilipeper, kikkererwten, kerriepoeder, knoflook, komijnpoeder, komkommer, korianderpoeder, kruidenazijn, magere yoghurt, olijfolie, peper, rode paprika, sjalot, tarwekorrels, verse peterselie en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Bijgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Cranberrycompote - jelled cranberry sauce

Ingrediënten:
gember, kaneel, kruidnagel, suiker en verse cranberrys

Keuken:
Amerikaans
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / nagerecht uit Culinaria U.S.A.:

Bessenovenschotel - marionberry cobbler

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, bramen, maïzena, marionberry, melk, nootmuskaat, boter, suiker en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / voorgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Cheddar-soep met bier - cheddar soup with ale

Ingrediënten:
ale, bier, bloem, boter, kippenbouillon, kruimige aardappel, pittige cheddar, ui en zure appel

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / nagerecht uit Culinaria U.S.A.:

Zoete aardappeltaart - sweet potato pie

Ingrediënten:
bataat, boter, bruine suiker, ei, gecondenseerde melk, nootmuskaat, piebodem, vanille-essence en zoete aardappel

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Ontbijt uit Culinaria U.S.A.:

Johnny cakes van Rhode Island - rhode island johnny cakes

Ingrediënten:
melk, water, wit maismeel en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Bijgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Rode ingemaakte eieren - red beet eggs

Ingrediënten:
azijn, bruine basterdsuiker, ei, rode biet, water en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
inmaak / ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Puree van tepary-bonen - pima refried tepary beans

Ingrediënten:
belegen kaas, spek, tepary bonen, tomaat en ui

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria U.S.A.:

Omgekeerde rabarbertaart - rhubarb upside down cake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, bruine basterdsuiker, ei, frambozen, karnemelk, rabarber, suiker, vanille-essence en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria U.S.A.:

Taart van gedroogde appeltjes - apple stack cake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, bruine suiker, dubbelkoolzure soda, ei, gedroogde appel, kaneel, karnemelk, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, plantaardig vet, poedersuiker, vanille-essence en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding