Zweeds

Zoek naar Zweeds in jouw eigen kookboeken

Zweeds koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Toast Skagen

Ingrediënten:
boterhammen, citroen, cognac, garnalen, mayonaise, verse dille en zure room

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Haring met dille - dillsill

Ingrediënten:
azijn, pimentkorrels, suiker, ui, verse dille en zoute haring

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vis / pekel en marinades
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / buffet / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gebakken snoek - stekt gädda

Ingrediënten:
boter, ei, komkommer, paneermeel, rijst, room, snoek, ui, verse bieslook, verse peterselie, witte peper en zout

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / buffet / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Vleesballetjes - köttbullar

Ingrediënten:
aardappelpuree, boter, ei, olie, paneermeel, room, rundergehakt, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Zonneoog - solöga

Ingrediënten:
aardappel, ansjovisfilet, eidooier, rode biet, ui en verse peterselie

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gebakken kuitvis - gratinerad rom

Ingrediënten:
ei, melk, peper, schelvis, verse bieslook en vis

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Bietensalade - rödbetsallad

Ingrediënten:
appel, babykomkommer, mierikswortel, rode bieten en zure room

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Westkustsalade - västkustsallad

Ingrediënten:
asperge, champignon, citroensap, doperwten, ijsbergsla, krab, mosselen, olie, suiker, verse dille, wijnazijn en zout

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Zweedse "Sillsalad"

Ingrediënten:
aardappel, appel, augurk, azijn, biet, citroensap, dille, ei, kalfsvlees, maatjesharing, mosterd, olie, rode bietensap, tong, ui, zout, zoute haring en zure room

Keuken:
Zweeds
Soort:
salade
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Reebout op Zweedse wijze

Ingrediënten:
ananas, appel, ganzenleverpastei, goudreinetten, jeneverbessen, kruidnagel, mierikswortel, olie, peterselie, pijpkaneel, reebout, slagroom, spek, suiker, tabasco, tomaat, witte wijn en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
wild
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Recept uit Lidya Winkels kookboek:

Zweedse méringues

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, eiwit en poedersuiker

Keuken:
Zweeds
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / boter en olie
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / buffet / bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kaaskoek - ostkaka

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, lamsbovenbil, magere kwark, maïzena, meel, rozijnen, suiker en zure room

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / zuivel
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Vissalade - fisksallad

Ingrediënten:
citroensap, kerriepoeder, komkommer, mayonaise, tomaat, vis en zure room

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / buffet / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Janssons verleiding - jansson´s frestelse

Ingrediënten:
aardappel, ansjovisfilet, boter, paneermeel, roomijs, ui en witte peper

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groenten, aardappels en peulvruchten / vis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Dille-mosterdsaus

Ingrediënten:
azijn, donkere gladde mosterd, olie, suiker en verse dille

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Haring met azijn - attikströmming

Ingrediënten:
ansjovispasta, azijn, haring, meel, paneermeel, pimentkorrels, rode ui, suiker, verse dille, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / vis / pekel en marinades
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gemarineerde zoute haring - glasmästeresill

Ingrediënten:
azijn, gemberwortel, laurierblad, mierikswortel, mosterdkorrels, pimentkorrels, rode ui, suiker, wortel en zoute haring

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / vis / pekel en marinades
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Recept uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Gravlaxmarinade

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, dille, grof zeezout, suiker en zaanse mosterd

Keuken:
Zweeds
Soort:
barbecue/grill / marinade
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Diner / hoofdgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Zweedse hamburgers

Ingrediënten:
chilipeper, ei, gebakken spekjes, gedroogde salie, half-om-halfgehakt, nootmuskaat, oud brood zondere korst, ui en water

Keuken:
Zweeds
Soort:
barbecue/grill / varkensvlees / rundvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Janssons frestelse - Janssons verleiding

Ingrediënten:
aardappel, ansjovisfilet, boter, room en ui

Keuken:
Zweeds
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Elseviers culinaire atlas:

Hjortrontårta - Bessentaart

Ingrediënten:
aardbeien, amandelen, eiwit, poolbessen, slagroom en vruchtensuiker

Keuken:
Zweeds
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / buffet / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Zweedse eenpansmaaltijd - pytt i panna

Ingrediënten:
boter, ei, gekookte ham, olie, rundvlees, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Rundvlees à la Lindström - biff lindström

Ingrediënten:
kappertjes, melk, oud brood, rode bieten, rundergehakt, ui, zout, zure augurken en zwarte peper

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / buffet / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Zeemanssoufflé - sjömansbiff

Ingrediënten:
aardappel, altbier, boter, laurierblad, olie, peen, pimentkorrels, rundvlees, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / buffet / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Aalbessengelei met vanillesaus - vinbärskräm med vaniljsaes

Ingrediënten:
maïzena, rode aalbessen, slagroom, suiker, vanillesuiker en zwarte bessen

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
fruit
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Krabsalade - räksallad

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, krab, mayonaise, suiker, tomatenketchup, dille, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / schaal- en schelpdieren