- de snelle keuken

de snelle keuken

de lekkerste snelrecepten uit NRC Handelsblad

Een boek van

We hebben 240 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals de snelle keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Al vele jaren behoort de kookrubriek ‘Recept’ van NRC HANDELSBLAD tot de meest glezen rubrieken uit deze krant.Het viertal Florine Boucher, Annel van Eijndhoven, Kim Maclean en Anne Scheepmaker heeft in deze rubriek in de loop der jaren tienduizenden lezers vele heerlijke, handige, bijzondere, klassieke, snelle en feestelijke recepten aangerikt die het gehele scala van mogelijkheden in de keuken bestrijken. Van Aardappelpuree tot Zabaglione, alles wat leuk en lekker is komt bij deze doorgewinterde kooksters aan bod.
Maar de plaats die het bereiden van de warme maaltijd in onze samenleving inneemt, is aan het veranderen. Mensen willen steeds minder tijd besteden aan zelf koken. Men warmt liever kanten-klare gerechten op of laat iets eetbaars thuis bezorgen, een trend die de kookrubriek van NRC HANDELSBLAD jaren geleden al heeft onderkend. Speciaal voor die groeiende groep lezers wordt wekelijks een ‘snelrecept’ geplaatst: een lekker gerecht bereid met verse ingredi en dat met weinig moeite binnen dertig minuten op tafel kan worden gezet. Voor wie niet lang in de keuken wil staan maar wel goed en lekker wil eten, is een gevarieerde selectie van deze snelrecepten gebundeld in dit kookboek. Wat wil een mens nog meer?


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit de snelle keuken

Een greep uit de 240 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Vissoep met maïskorrels

Ingrediënten:
aardappelmeel, koolvis, lichtgerookt spek, maïskorrels, melk, olijfolie extra vergine, peterselie, uien, vastkokende aardappels, vis, visbouillontablet, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Schol met zuringsaus

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, scholfilets, sjalotjes, slagroom, verse zuring, versgemalen zwarte peper, vis, visbouillon en zeezout

Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Rijstsalade met pestodressing

Ingrediënten:
citroensap, eieren, erwtjes, groene asperges, olijfolie extra vergine, parboiled rijst, parmigiano reggiano, pesto, rijst, rucola, veldsla, zeezout en zwarte peperkorrels

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Ouderwetse clam chowder

Ingrediënten:
aardappel, boter, melk, ontbijtspek, paprikapoeder, slagroom, tijmblaadjes, uien, versgemalen zwarte peper, vongole en zeezout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Versierde kabeljauw

Ingrediënten:
babycourgette, citroen, kabeljauwfilets, olijfolie extra vergine, oregano, peterselie, trostomaat, vastkokende aardappels, vis, zout en zwarte peperkorrels

Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Polenta met kippenlevers

Ingrediënten:
boter, kippenbouillon, kippenlevers, marsala, olijfolie, oreganoblaadjes, parmezaanse kaas, polenta, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Eendenborst met kersen

Ingrediënten:
aardappelmeel, boter, cassislikeur, gevogeltefond, kersen, nootmuskaat, rode wijn, rozemarijn, sjalotje, snijbonen, tamme eendenborst, zonnebloemolie en 
zout en peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Romige mosterdsoep

Ingrediënten:
groentebouillontablet, grove mosterd, melk, olie, slagroom, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - de snelle keuken

Diner / voorgerecht uit de snelle keuken:

Piperade uit Navarra

Ingrediënten:
chilipoeder, eieren, groene paprika, groene turkse puntpaprikas, knoflook, laurierblad, olijfolie, rode paprika, suiker, tijmblaadjes, tomaten, uien en zout

Toon alle 240 recepten in dit boek