Romeins

Romeins

Zoek naar Romeins in jouw eigen kookboeken

Romeins koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Altrömische Kalbshaxe auf Kartoffelpuree mit Peterselie und Minze / Oud-Romeinse kalfsschenkel op aardappelpuree met peterselie en munt

Ingrediënten:
aardappelpuree, citroenschil, gember, jeneverbessen, kalfsschenkel, kaneelstokje, kappertjes, kardemompeulen, karwijzaad, kippenbouillon, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, olie, peper, poedersuiker, rode wijn, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Romeins
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Zelfgemaakte brioche

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, gist, melk, suiker en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Preisalade met kerriedressing

Ingrediënten:
appelazijn, griekse roomyoghurt, honing, kerriepoeder, mayonaise, peper, prei, rode puntpaprika, tomaat en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
salade / vegetarisch / mosterd
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterd lam of geit

Ingrediënten:
fijn zout, geitenvlees, korianderzaad, lamsvlees, olie, olijfolie, peper en reuzel

Keuken:
Romeins
Soort:
lamsvlees / geitenvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Koe of kalf met prei of kweepeer of ui of taro

Ingrediënten:
garum, knoflook, kweepeer, laser, olie, peper, prei, sudderlappen, taro en ui

Keuken:
Romeins
Soort:
kalfsvlees / rundvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Hardgekookte eieren met alternatieve saus

Ingrediënten:
ei, garum en peper

Keuken:
Romeins
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Hardgekookte eieren met saus

Ingrediënten:
asafoetida, ei, extra vergine olijfolie, garum, knoflook, liquamen, peper en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Gebakken eieren

Ingrediënten:
ansjovispasta, azijn, ei, oenogarum en olijfolie

Keuken:
Romeins
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Slakken 1

Ingrediënten:
melk, oenogarum, olie, slakken en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Slakken 2

Ingrediënten:
meel, melk, slakken en water

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Azijn

Ingrediënten:
azijn, dennenappels, gedroogde vijgen, gerst, gist, honing, munt, pijnpitdoppen, walnoten, wijn en zeezout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / azijn
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Garum (gefermenteerde vissaus) 1

Ingrediënten:
kleine visjes, visingewanden en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gebaken kekererwt

Ingrediënten:
ansjovispasta, gedroogde kekererwten, groente, olijfolie, peper, water en witte wijn

Keuken:
Romeins
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekookte bloembollen 1

Ingrediënten:
druifhyacintbollen, garum, honing, munt, olie, peperkorrels, polei, tijm, water en wijnazijn

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Aioli

Ingrediënten:
azijn, garum, knoflook, olijfolie en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Kip met peulen

Ingrediënten:
ei, garum, gedroogde erwten, hersenen, kip, kippenbouillon, komijn, koriander, peper, peultjes, sperziebonen, sugar snaps en ui

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte / groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / voorgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Asperge-ovenschotel

Ingrediënten:
bonenkruid, ei, garum, groene aspergepunten, koriander, lavas, olijfolie, peper, witte wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
groente / ovenschotel
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / nagerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Notentaartje

Ingrediënten:
amandelen, ei, garum, honing, peper, pijnboompitten, pistaches, rode wijn, schapenmelk, walnoten en zout

Keuken:
Romeins
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Komijnsaus bij perzik

Ingrediënten:
azijn, gedroogde munt, honing, komijn, lavas, liquamen en peper

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / nagerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Perzik met komijnsaus

Ingrediënten:
komijnsaus, olie, perzik en water

Keuken:
Romeins
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Ingelegde raapjes Apicius 2

Ingrediënten:
azijn, honing, mosterd, raapjes en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Ingelegde raapjes Columella

Ingrediënten:
azijn, mosterd, raapjes en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Ingelegde raapjes Apicius 1

Ingrediënten:
azijn, honing, mirtebessen, raapjes en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Lamshachee

Ingrediënten:
amulum, bloem, garum, komijn, koriander, lamsvlees, lavaszaad, olijfolie, schapenvlees, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
schapenvlees / lamsvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gevulde relmuis

Ingrediënten:
asafoetida, garum, pijnboompitten, relmuis, relmuizengehakt en varkensgehakt

Keuken:
Romeins
Soort:
wild
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Zachtgekookte eieren in pijnboompittensaus

Ingrediënten:
ansjovispasta, garum, honing, krieleieren, peperkorrels en pijnboompitten

Keuken:
Romeins
Soort:
eieren, kaas en zuivel