Romeins

Romeins

Zoek naar Romeins in jouw eigen kookboeken

Romeins koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Altrömische Kalbshaxe auf Kartoffelpuree mit Peterselie und Minze / Oud-Romeinse kalfsschenkel op aardappelpuree met peterselie en munt

Ingrediënten:
aardappelpuree, citroenschil, gember, jeneverbessen, kalfsschenkel, kaneelstokje, kappertjes, kardemompeulen, karwijzaad, kippenbouillon, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, olie, peper, poedersuiker, rode wijn, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Romeins
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Zelfgemaakte brioche

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, gist, melk, suiker en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Preisalade met kerriedressing

Ingrediënten:
appelazijn, griekse roomyoghurt, honing, kerriepoeder, mayonaise, peper, prei, rode puntpaprika, tomaat en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
salade / vegetarisch / mosterd
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Pasteideeg

Ingrediënten:
kruiden, olijfolie, peper, volkorenmeel en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekookte raapjes in komijnsaus

Ingrediënten:
asafoetida, azijn, defrutum, honing, komijnzaad, olie, olijfolie, raapjes en wijnruitzaad

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / bouillon / groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Ingelegde raapjes Apicius 2

Ingrediënten:
azijn, honing, mosterd, raapjes en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Ingelegde raapjes Apicius 1

Ingrediënten:
azijn, honing, mirtebessen, raapjes en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Kardoensalade met kervel

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, garum, honing, koriander, lavaszaad, munt, peper, venkelgroen en wijnruit

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / voorgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Knoflook digestief

Ingrediënten:
garum, knoflook, komijn, olie en peper

Keuken:
Romeins
Soort:
kruiden
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Lamshachee

Ingrediënten:
amulum, bloem, garum, komijn, koriander, lamsvlees, lavaszaad, olijfolie, schapenvlees, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
schapenvlees / lamsvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Stukjes lam of geitenlam met snijbonen en croutons

Ingrediënten:
garum, geitenvlees, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, snijbonen, witbrood en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
lamsvlees / geitenvlees / bouillon
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Eend of kraanvogel met raapjes

Ingrediënten:
amulum, anijs, azijn, bloem, defrutum, eend, garum, knoflook, komijn, koriander, korianderzaad, kraanvogel, laserwortel, olijfolie, peper, prei, raapjes en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus voor gekookte kraanvogel of eend

Ingrediënten:
dadel, garum, gedroogde koriander, honing, komijn, lavas, mosterd, munt, oregano, peper, pijnboompitten en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Ragoût van struisvogel

Ingrediënten:
azijn, bloem, garum, gekonfijte dadels, komijnzaad, gort, honing, munt, olijfolie, passum, peper, selderijzaad en struisvogel

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Vinaigrette voor struisvogel

Ingrediënten:
azijn, garum, honing, lavas, mosterd, olie en tijm

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Flamingo of papagaai

Ingrediënten:
amulum, azijn, dadel, defrutum, dille, flamingo, komijn, kooknat, koriander, laserwortel, munt, papagaai, peper, prei, water en wijnruit

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterd lam of geit

Ingrediënten:
fijn zout, geitenvlees, korianderzaad, lamsvlees, olie, olijfolie, peper en reuzel

Keuken:
Romeins
Soort:
lamsvlees / geitenvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterde eendenborst

Ingrediënten:
eend, spek en varkensnet

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Azijn

Ingrediënten:
azijn, dennenappels, gedroogde vijgen, gerst, gist, honing, munt, pijnpitdoppen, walnoten, wijn en zeezout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / azijn
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Kalfsvlees met pijnboompitten

Ingrediënten:
azijn, dadels, garum, kalfsvlees, lavas, mosterd, oregano, peper, pijnappelpitten, venkelzaad, water en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
kalfsvlees / boter en olie
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Koe of kalf met prei of kweepeer of ui of taro

Ingrediënten:
garum, knoflook, kweepeer, laser, olie, peper, prei, sudderlappen, taro en ui

Keuken:
Romeins
Soort:
kalfsvlees / rundvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Groene kruidenmayonaise

Ingrediënten:
azijn, dadel, eidooier, gedroogde ui, honing, karwijzaad, koriander, lavas, munt, olijfolie, peper en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Hardgekookte eieren met saus

Ingrediënten:
asafoetida, ei, extra vergine olijfolie, garum, knoflook, liquamen, peper en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Gebakken eieren

Ingrediënten:
ansjovispasta, azijn, ei, oenogarum en olijfolie

Keuken:
Romeins
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Romeinse borscht

Ingrediënten:
kip, olijfolie, rode biet, water, zoete witte wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Slakken 1

Ingrediënten:
melk, oenogarum, olie, slakken en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren