Romeins

Romeins

Zoek naar Romeins in jouw eigen kookboeken

Romeins koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Altrömische Kalbshaxe auf Kartoffelpuree mit Peterselie und Minze / Oud-Romeinse kalfsschenkel op aardappelpuree met peterselie en munt

Ingrediënten:
aardappelpuree, citroenschil, gember, jeneverbessen, kalfsschenkel, kaneelstokje, kappertjes, kardemompeulen, karwijzaad, kippenbouillon, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, olie, peper, poedersuiker, rode wijn, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Romeins
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Zelfgemaakte brioche

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, gist, melk, suiker en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Preisalade met kerriedressing

Ingrediënten:
appelazijn, griekse roomyoghurt, honing, kerriepoeder, mayonaise, peper, prei, rode puntpaprika, tomaat en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
salade / vegetarisch / mosterd
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Koe of kalf met prei of kweepeer of ui of taro

Ingrediënten:
garum, knoflook, kweepeer, laser, olie, peper, prei, sudderlappen, taro en ui

Keuken:
Romeins
Soort:
kalfsvlees / rundvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterd lam of geit

Ingrediënten:
fijn zout, geitenvlees, korianderzaad, lamsvlees, olie, olijfolie, peper en reuzel

Keuken:
Romeins
Soort:
lamsvlees / geitenvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Kalfsvlees met pijnboompitten

Ingrediënten:
azijn, dadels, garum, kalfsvlees, lavas, mosterd, oregano, peper, pijnappelpitten, venkelzaad, water en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
kalfsvlees / boter en olie
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / nagerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Perzik met komijnsaus

Ingrediënten:
komijnsaus, olie, perzik en water

Keuken:
Romeins
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / nagerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Notentaartje

Ingrediënten:
amandelen, ei, garum, honing, peper, pijnboompitten, pistaches, rode wijn, schapenmelk, walnoten en zout

Keuken:
Romeins
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Komijnsaus bij perzik

Ingrediënten:
azijn, gedroogde munt, honing, komijn, lavas, liquamen en peper

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Pasteideeg

Ingrediënten:
kruiden, olijfolie, peper, volkorenmeel en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / voorgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Champignons met koriander

Ingrediënten:
caroenum, champignons, gedroogd eekhoorntjesbrood en koriander

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / paddenstoelen
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / voorgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterd eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
eekhoorntjesbrood, garum, olie en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
barbecue/grill / paddenstoelen
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekookte gans met witte saus

Ingrediënten:
bouillon, gans, karwij, komijn, pijnboompitten, tijm, ui, vinaigrette en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Lams- of geitenspiesjes

Ingrediënten:
fijn zout, geitenvlees, korianderzaad, lamsvlees, olie, peper, witte wijn en zout spek

Keuken:
Romeins
Soort:
barbecue/grill / lamsvlees / geitenvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekookte gans met kruidenpesto

Ingrediënten:
bouillon, extra vergine olijfolie, gans, garum, groene munt, korianderzaad, lavas, peper, wijnruit en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus bij haas

Ingrediënten:
bloem, garum, lavas, olijfolie, peper en zoete rode wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Haas gevuld met kippenlever

Ingrediënten:
ansjovispasta, ei, gedroogde oregano, haas, kalfshersenen, kippenlever, lavas, peper, saus bij haas, varkensgehakt, varkensnet en wild

Keuken:
Romeins
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Alexandrijnse pompoen

Ingrediënten:
azijn, courgette, dadel, garum, groente, honing, komijn, korianderzaad, munt, olijfolie, peperkorrels, pijnappelpitten, pompoen, witte defrutum en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Komkommersla

Ingrediënten:
azijn, garum, komkommer, oenogarum en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
salade / groentevulling
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Eekhoorntjesbrood met koriander

Ingrediënten:
caroenum, eekhoorntjesbrood en koriander

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / paddenstoelen
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterd wild zwijn

Ingrediënten:
caroenum, garum, komijnzaad, honing, liquamen, passum, peper, spek, varkensnet, wild zwijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
wild
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Uier

Ingrediënten:
bechamelsaus, garum, groente, kruiden, lavas, olijfolie, passum, peper, runderuier en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
barbecue/grill / rundvlees / bouillon
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Tuinbonen met gehaktballetjes

Ingrediënten:
caroenum, garum, gedroogde tuinbonen, gehakt, groente, honing, komijn, peperkorrels, selderijzaad, wijnruit en witte wijn

Keuken:
Romeins
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Schuimomelet met honing

Ingrediënten:
honing, melk, olie en peper

Keuken:
Romeins
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Groenten die kunnen worden ingemaakt in azijn en pekel

Ingrediënten:
asperge, azijn, heggerankbloem, kappertjes, kattenkruid, koolstronken, meiraapknoppen, mosterd, pekel, peterseliestronken, polei, prei, spruitjes, steentijm, venkelknoppen, venkelstronk, venkelgroen, wijnruit, zeekraal en zwartmoeskervelknoppen

Keuken:
Romeins
Soort:
inmaak
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Dranken / drinken uit Rond de tafel der Romeinen:

Posca

Ingrediënten:
azijn en water

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan