Orientaals

Zoek naar Orientaals in jouw eigen kookboeken

Orientaals koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Auberginepuree

Ingrediënten:
aubergine, donkere sesamolie, lente-ui, miso en zijden tofu

Keuken:
Orientaals
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Auberginepuree met orientaalse kruiden

Ingrediënten:
aubergine, knoflook, munt, olijfolie, orientaals kruidenmengsel, peterselie en saffraan

Keuken:
Orientaals
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Gewürze Special, Wunderbare Orientküche

Diner / hoofdgerecht uit Gewürze Special, Wunderbare Orientküche:

Gefüllte Lammkeule mit Orientalischen Gewürzen - Gevulde lamsbout met orientaalse specerijen

Keuken:
Orientaals
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / lamsvlees
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Granaatappelsaus

Ingrediënten:
appel, appelsap, boter, citroensap, gevogeltefond, granaatappel, groene peper, peper, rode wijn, suiker en zout

Keuken:
Orientaals
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Gebraden eendenborst met granaatappelsaus

Ingrediënten:
eendenborstfilet, granaatappelsaus, olie, peper en zout

Keuken:
Orientaals
Soort:
gevogelte
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Lofsalade "Oriëntal"

Ingrediënten:
citroensap, mandarijnen uit blik, mandarijnsap, olie, peper, selderijzout, waterkers en witlof

Keuken:
Orientaals
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Geitenkaasschuim

Ingrediënten:
kokosmelk, slagroom en verse geitenkaas

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Baru Belanda:

Lumpur

Ingrediënten:
citroenblaadjes, kipvulling, kleefrijst, kokoscrème, pandanblad, water, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Langoustines

Ingrediënten:
citroenrasp, langoustines en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Kipvulling voor lumpur

Ingrediënten:
geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gemalen koriander, kemirinoot, kipfilets, kokosolie, kokosrasp, laospoeder, rode ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Kipcrumble

Ingrediënten:
chilipoeder, garnalenpasta, kippendijen, plantaardige olie en zwarte knoflook

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Pindacrunch

Ingrediënten:
gefruite uitjes en pinda

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Gepofte witte rijst

Ingrediënten:
pandanblad, plantaardige olie, rijst en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / rijst
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Hollandaise van betutu

Ingrediënten:
eidooier, gastrique, geklaarde boter en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Sateh Kambing de Luxe - Geroosterde en gemarineerde geitenrugfilet, kecap-gel, mangocrème, sambal van geitenlever

Ingrediënten:
geitenrugfilet, kecapgel, mangocrème, marinade voor geitenrug en sambal van geitenlever

Keuken:
Indonesisch
Soort:
geitenvlees
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Cumi-cumi - Pijlstaartinktvis gevuld met saté Liliyh, gebakken tentakels, inktvisringen betawi, zwarte zalf van lontong, frisse acar en rijstkroepoek met inktvisinkt`

Ingrediënten:
frisse acar, inktvisringen betawi, pijlstaartinktvis, rijstkroepoek met inktvisinkt, saté lilith en zwarte zalf van lontong

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Pijlstaartinktvis

Ingrediënten:
azijn, pijlstaartinktvis, plantaardige olie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Acar campur

Ingrediënten:
azijn, geelwortel, gemberwortel, knoflook, rode chilipeper, suiker en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / pickles
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Steak tartaar, naar keuze van rundvlees of geitenbokvlees, op indonesische wijze met mousse van geitenkaas

Ingrediënten:
augurk, bieslook, citroensap, citroenschil, geitenfilet, geitenhaas, geitenkaasschuim, gepofte nasi goreng, kappertjes, kruidenpasta, peterselie, rode chilipeper, runderfilet, runderhaas, sambal en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rundvlees / geitenvlees
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Bumbu Bali - Balinese kruidenpasta

Ingrediënten:
arachideolie, citroenblaadjes, citroengras, garnalenpasta, gember, knoflook, kruidenmengsel, laos, rode chilipeper, sojasaus, sushi-azijn, tomatencompote en ui

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Kruidenpasta voor steak tartaar

Ingrediënten:
citroengras, ei, garnalenpasta, knoflook, kokosolie, sjalot, tomaat, witte wijnazijn en zoete sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / condiment
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / nagerecht / dessert uit Baru Belanda:

Kokosdessert met gesuikerde groenten

Ingrediënten:
cherrytomaten, citroengras, eiwit, frituurolie, gelatine, kokosrasp, kokosroom, poedersuiker, slagroom, suiker, truffelaardappeltjes en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Pindacrème

Ingrediënten:
eiwit, kippenfond, maïsolie, pindakaas, sushi-azijn, xantana en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Ikan mangut - Vis in gele kokossaus

Ingrediënten:
citroenblaadjes, garnalenpasta, geelwortel, kabeljauwmoot, kemirinoten, kentjur, knoflook, kokoscrème, plantaardige olie, rode chilipepers, sjalotten, suiker, tamarinde en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / voorgerecht uit Baru Belanda:

Salam goreng telor nieuwe stijl - Sambal goteng met ei nieuwe stijl

Ingrediënten:
citroenblaadjes, cress, ei, eiwit, fijne suiker, garnalenpasta, gemberwortel, knoflook, kokosvlokken, limoenrasp, limoensap, panko, plantaardige olie, sambal bajak, tomaten en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch