Zeekoolbloemen

Zeekoolbloemen wordt beschouwd als zeekool.

Zoek naar zeekoolbloemen in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met zeekoolbloemen in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste zeekoolbloemen recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient zeekoolbloemen:

Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Zoete garnalen, zee-egels en kustplanten

Ingrediënten:
bieslookbloemen, dilleolie, garnalen, lepelblad, melk, mosterdbloemen, room, roomse kervelbloemen, schapenzuring, schorrenzoutgras, sint-janskruid, water, zee-egels, zeekoolbloemen, zeeraket, zout en zoutmelde

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / schaal- en schelpdieren
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

In zeewater gestoomde oesters met conditementen

Ingrediënten:
appelbalsamico, melk, mierikswortel, oester, peterselieblad, room, schelpen, tapiocaparels, vlierkappertjes, waterkersstelen, zeekoolbloemen, zeewier, zoutmelde en zuringstelen

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Salade van knolcapucien en andere wintergroenten

Ingrediënten:
appelazijn, klaverzuringknol, knoflook, knolcapucien, olie, peper, schapenkaas, tijm, walnoten, witlof, zeekool en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Tong en groene aardbeien, zeekool en nieuwe aardappeltjes

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, boter, daslookkappertjes, groene aardbeien, grof zeezout, kippengelei, lavas, nieuwe aardappelen, oost-indische kers, peterselie, sjalot, tong, water en zeekool

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / buffet / bijgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Hartige taart ven zilte groenten

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, ei, jonge verse kaas, kelp, lamsoor, natriumbicarbonaat, nootmuskaat, olie, venkel, volle kwark, zeekool, zeekraal, zeewier, zeezout, zout en zuiveringszout

Keuken:
Hollands
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Recept uit Rijksmuseum kookboek:

Gegrilde kreeft

Ingrediënten:
asperge, azijn, boter, castric, droge witte wijn, eidooier, fleur de sel, gezouten roomboter, hazelnootolie, kippenbouillon, kreeft, olijfolie, boter, oosterscheldekreeft, peper, peperkorrel, sjalot, snelkooktarwe, ui, water, zeekool, zeekraal, zeeuwse kooktarwe, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren