Noma
tijd en plaats in de Nordic keuken
We hebben 96 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Noma , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Vormgeving
Dit betoverende kookboek geeft een exclusief kijkje in een van de interessantste restaurants ter wereld, Noma, en zijn invloedrijke chef-kok Rene Redzepi. Het onthult de filosofie en de processen achter dit Kopenhaagse restaurant met twee Michelinsterren. Dit boek bevat een unieke en bijzondere collectie van ruim 90 recepten, elk gemaakt door Redzepi en in Noma geserveerd met meer dan 200 unieke fotos van de gerechten, het restaurant, de leveranciers en het inspirerende Noordse landschap.
Aantekeningen
bij dit boek
Noma is meer dan een kookboek. Alleen de fotografie al is prachtig. Maar laat staan als je die recepten voor je hebt en ze in het echt mag belijken en proeven. Ik ben er nog niet aan toe gekomen, maar binnenkort trek ik er een weekend voor uit om een menu uit dit mooie boek te maken.
- ongeveer 9 jaar geleden door Peter Bakker geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Noma
Een greep uit de 96 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, appels, dilletakjes, druivenpitolie, moutpoeder, oesters, room, tapiocaparels, volle melk en water
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: azijn, citroensap, druivenpitolie, engelwortelblaadjes, kalfsborst, mosselen en zout
Soort: vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aardappelen, appelhoutsnippers, berkenwijn, bleekselderij, boter, champignons, donker bier, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, eiwitten, gedroogde paddenstoelen, gedroogde verbena, hooi, kippenbouillon, prei, tijm, ui, varkensstaarten, vitelote-aardappelen, water en wortel
Soort: vlees
Ingrediënten: 00-bloem, agar-agar, appels, bier, bieten, boteremulsie, eekhoorntjesbroodolie, fijn keukenzout, gelatine, kippengelei, lievevrouwebedstro, mout, rodebietensap, rozenbottelazijn, rozenbottelessence, rugosa-rozenblaadjes, runderribstuk, tijm, uienbouillon en vleesnat
Soort: vlees
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, bramen, citroentijm, duizendbladbloemen, engelwortelscheuten, koriander, lavendelbloemen, raapzaadolie, rode bieten, rodebietensap, rode kruisbessen, rodekruisbessensap, rode-uibloemen, zaad van wilde pastinaak en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, broodkruimels, droge witte wijn, hooi, koningskrabscharen, mosselen, peper, prei, room, sjalotje, tijm, water, witte wijn en zout
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aardperen, appel-balsamicoazijn, appelsap, boter, citroen, donker bier, gellangom, kippenbouillon, mutzu-appel, olie, ossenstaart, ossenstaartbouillon, prei, rode wijn, sjalotjes, tijm, ui, verbenablaadjes, wortel en zout
Soort: vlees
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, boter, daslookkappertjes, groene aardbeien, grof zeezout, kippengelei, lavas, nieuwe aardappelen, oost-indische kers, peterselie, sjalot, tong, water en zeekool
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: citroenen, gelatine, groene appel, kokkels, noordzeekrabben, sjalotje, tijm, water, witte wijn, zeeraket en zeeraketbloemetjes
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aardappelen, gelatine, karnemelk, olie, yoghurt en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: azijnpoeder, bakpoeder, bloem, boter, dennenscheuten, ei, gerookt spek, isomalt, klaverzuring, roggemeel, zout en zwarte bessen
Soort: vlees / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, boter, eiwitten, kardemom, maltodextrine, room, suiker, typo 00 bloem, water en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, berkenhout, boter, bouillon, cantharellen, eekhoorntjesbrood, eiwitten, gedroogde verbena, gedroogd lievevrouwebedstro, hazelnoten, kippenbouillon, levensboomkegeltjes, witte wijn, zout en zwarte theebladeren
Soort: soep/bouillon / gevogelte
Ingrediënten: blanke hazelnoten, citroensap, gelatine, komkommer, raapzaadolie, roomse kervel, water, witte aalbessen en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: allesbinder, bier, bieslook, bloem, boter, dragon, fijn zout, hazelnootpoeder, kappertjes, kervel, mayonaise, moutmeel, peterselie, radijsjes, sjalot, suiker, yoghurt en zeezout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappelen, boter, citroenmelisse, dilleblaadjes, druivenpitolie, kervel, lavas, melganzenvoet, prästost, water, yoghurt en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: appel, bleekselderij, dilleolie, hazelnoten, prei, rodebessenwijn, tijm, ui, varkensribbetjes en yoghurt
Soort: vlees
Ingrediënten: bleekselderij, boter, dilleblaadjes, jonge spinazie, kervel, lavasblaadjes, lievevrouwebedstro, melganzenvoet, oude kaas, peper, peterselie, verbena, water, witbrood, zout en zwarte thee
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bier, bloem, boter, eidooier, fijn zout, gelatine, hazelnootpoeder, invertsuiker, melk, melkpoeder, moutmeel, room, skyr en suiker
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, babyknolselderij, bleekselderij, boter, citroensap, donker bier, druivenpitolie, eiwitten, kalfsborst, kalfstong, kippenbouillon, kippengelei, ossenstaart, prei, rode wijn, tijm, ui, water, waterkers, wortel, zittauer-uien, zout en zuring
Soort: vlees / gevogelte
Toon alle 96 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021549859
ISBN10
9021549859
Andere uitgaven
9789057204029