basisrecept

Zoek naar basisrecept in jouw eigen kookboeken

De lekkerste basisrecept recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Basisrecept uit De kunst van het koken:

Fonds brun - Bruine fond

Ingrediënten:
bleekselderij, bouqet garni voor fond, kalfsbotten, runderbotten, runderschenkelvlees, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
bouillon
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Basisrecept uit Happy Days met the Naked Chef:

Dressing van gestampte pijnboompitten, basilicum en balsamico

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, knoflook, olijfolie, peper, pijnboompitten en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - The Naked Chef is terug

Basisrecept uit The Naked Chef is terug:

Aioli

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, ei, extra vierge olijfolie, knoflook, olijfolie en zout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Basisrecept uit Piri piri & sardientjes:

Piri piri tomatensaus

Ingrediënten:
boter, gedroogde piri piri pepers, knoflook, olijfolie, suiker, tomaat en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Angelique Schmeinck en Angélique Schmeinck - Smaakvrienden

Basisrecept uit Smaakvrienden:

Bereiding vinaigrette en dressing op basis van olie en azijn

Ingrediënten:
azijn, mosterd, olie, wijnazijn en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Angelique Schmeinck en Angélique Schmeinck - Smaakvrienden

Basisrecept uit Smaakvrienden:

Basis recept Hollandaise saus

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, eierdooier, geklaarde boter, sjalot, wijnazijn, witte peperkorrels en zout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Dikkere veganaise

Ingrediënten:
ciderazijn, citroensap, dijonmosterd, extra vierge-olijfolie, kurkuma, saffraan, tofu en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Basisrecept uit De complete keuken van Spanje:

Ontvelde tomaten

Ingrediënten:
tomaat en water

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Basisrecept uit Fresh en light:

Tofoemayonaise met limoen

Ingrediënten:
korianderblaadjes, limoensap, zeezout, zijden tofu en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Bouquet garni voor gevogelte

Ingrediënten:
dragon, lente-ui, peterselie, venkelgroen en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Bouquet garni voor vlees - extra sterk

Ingrediënten:
laurier, lente-ui, peterselie, peterseliewortel, rozemarijn, salie, selderijblad, sinaasappelschil en tijm

Keuken:
Internationaal
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Pizzadeeg

Ingrediënten:
bloem, gist, olijfolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Basisrecept uit Fresh en light:

Mierikswortel-yoghurtroom

Ingrediënten:
dijonmosterd, mierikswortel, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Basisrecept uit Filippijnen:

Loempiavellen extra recept

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, ei, maïzena, olie, rijstebloem, water en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Briochedeeg (koud)

Ingrediënten:
bloem, boter, ei en gist

Keuken:
Hollands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Pompoen chutney

Ingrediënten:
appel, azijn, gember, pompoen, sambal en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
inmaak / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Zoetzure prei

Ingrediënten:
azijn, citroen, kaneel, koriander, prei, sinaasappel en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
inmaak
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Vinaigrette, basis

Ingrediënten:
arachideolie, mosterd, olijfolie, peper, sjalot, water, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Zalmmayonaise

Ingrediënten:
court bouillon, mayonaise en zalm

Keuken:
Hollands
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Basisrecept uit Fresh en light:

Romige tofoemayonaise

Ingrediënten:
blanke azijn, dijonmosterd, zeezout, zijden tofu en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Frambozensiroop

Ingrediënten:
frambozensap en suiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / siroop
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Basisrecept uit De complete keuken van Italie:

Visbouillon

Ingrediënten:
garnalenschalen, ui, verse peterselie, visgraten en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / bouillon
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Pannenkoek

Ingrediënten:
bloem, ei, melk en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Ann Pearlman - De koekjesclub

Basisrecept uit De koekjesclub:

Bakpoeder zelfgemaakt

Ingrediënten:
wijnsteenzuur en zuiverginszout