basisrecept

Zoek naar basisrecept in jouw eigen kookboeken

De lekkerste basisrecept recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Basisrecept uit Noma: a work in progress:

Gefermenteerde knoflook

Ingrediënten:
knoflook

Keuken:
Internationaal
Soort:
condiment / conserven
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Basisrecept uit De kunst van het koken:

Crêpes soufflées - Gerezen beslag voor gevulde flensjes

Ingrediënten:
bloem, boter, brandy, eidooier, eiwit, melk, rum, sinaasappellikeur, suiker, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Visbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, droge witte wijn, laurier, peterseliestelen, prei, uien, visgraat, viskoppen, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Basisrecept uit Wild:

Marinade voor haarwild

Ingrediënten:
jeneverbes, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, peperkorrels, rode wijn, selderij, sjalot, tijm, ui en wortel

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Basisrecept uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Fond de canard - Eendenfond

Ingrediënten:
bladselderij, eendenkarkassen, knoflook, laurier, olijfolie, peperkorrels, prei, tijm, ui en winterwortel

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
gevogelte / bouillon
Een recept uit delicious. magazine - 2016-12

Basisrecept uit delicious. magazine - 2016-12:

Peren, gestoofde

Ingrediënten:
peren

Soort:
fruit
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Basisrecept uit De kunst van het koken:

Crêpes à la levure - Gistbeslag voor gevulde flensjes

Ingrediënten:
bloem, boter, brandy, eidooier, gedroogde gist, melk, rum, sinaasappellikeur, suiker, gist en water

Keuken:
Frans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Rouille

Ingrediënten:
aïoli, cayennepeper en saffraan

Soort:
saus/dressing/jus / saus
Een recept uit delicious. magazine - 2016-12

Basisrecept uit delicious. magazine - 2016-12:

Confit de canard, homemade

Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Basisrecept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Groentebouillon

Ingrediënten:
gladde peterselie, kaneelstokje, knolselderij, prei, tomaat, ui, water en wortel

Keuken:
Turks
Soort:
vegan / bouillon
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Basisrecept uit Italiaanse patisserie:

Foglie di rosa in cioccolato - Chocolade rozenblaadjes

Ingrediënten:
rozenblaadjes

Keuken:
Italiaans
Soort:
garnituur / chocolade
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Pain complet

Ingrediënten:
gist, volkoren tarwemeel, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Basisrecept uit Tajine:

Charmoula basisrecept

Ingrediënten:
azijn, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, knoflook, paprikapoeder, verse bladpeterselie, verse koriander en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / tajine / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Basisrecept uit Brits bakboek:

Marsepein basisrecept

Ingrediënten:
abrikozenpitten, amandelmeel, ei, fijne suiker, poedersuiker en rozenwater

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
snoep / vegetarisch
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Basisrecept uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Cuisson de moules - Mosselen koken

Ingrediënten:
bladselderij, knoflook, laurier, mosselen, olijfolie, peperkorrels, peterseliestelen, prei, tijm, ui, winterwortel en witte wijn

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Basisrecept uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Vinaigrette

Ingrediënten:
dijonmosterd, olie, peper, rodewijnazijn, verse gemengde kruiden en zout

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Basisrecept uit Thailand, een culinaire reis:

Vissaus met chilipeper - nam pla prik

Ingrediënten:
citroensap, groene thaise chilipeper, knoflook, kratiem, limoensap, nam pla, prik khee noo en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Mootjes vruchtenbrood

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gebuild meel, gist, krenten, melk, rozijn, sinaasappelrasp, suiker, vanille en water

Keuken:
Nederlands / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Inlegzuur voor olijven

Ingrediënten:
appelazijn, gedroogde spaanse peper, knoflook, korianderzaad, laurierblad, rozemarijn, tijm, venkelzaad, water en zeezout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht / inmaak
Een recept uit Janneke Philippi - Soep bij Janneke thuis

Basisrecept uit Soep bij Janneke thuis:

Kruidige vleesbouillon

Ingrediënten:
bouquet garni, knolselderij, prei, runderschenkel, ui, kruiden, winterpeen en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Basisrecept uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Bloemtortilla basisrecept

Ingrediënten:
bloem, olie, plantaardig vet, water en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Basisrecept uit Wild:

Marinade voor roodwild en ree

Ingrediënten:
jeneverbes, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, peperkorrels, peterselie, peterseliewortel, piment, prei, rode wijn, ui, wijnazijn en wortel

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Basisrecept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Reszelt tészta - Geraspte deegwaar

Ingrediënten:
bloem en ei

Keuken:
Hongaars
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Basisrecept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Gyúrt tészta - Ambachtelijk bereide pasta

Ingrediënten:
bloem, ei, plantaardig vet, reuzel en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch