basisrecept

Zoek naar basisrecept in jouw eigen kookboeken

De lekkerste basisrecept recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Tomatenchutney

Ingrediënten:
arachideolie, boter, chilipeper, kerriepoeder, komijnzaad, kruidnagel, pinda, rode ui, thaise pepers, tomaten, tomatenpuree, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch / chutney
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gegrilde-uienchutney

Ingrediënten:
bruine suiker, groene chilipeper, jalapeños, komijn, korianderzaad, mosterdzaad, neutrale olie, rode chilipeper en ui

Soort:
vegan / vegetarisch / chutney
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gekaramelliseerde-uienchutney

Ingrediënten:
bruine suiker, groene chilipeper, jalapeños, komijn, korianderzaad, mosterdzaad, neutrale olie, rode chilipeper en ui

Soort:
vegan / vegetarisch / chutney
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

.

Ingrediënten:
chilipoeder, droge rode wijn, knoflook, peper, rijstazijn, tomatenketchup, ui, water, wijnazijn, worcestersaus en zout

Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Superpikante chili-knoflooksalsa

Ingrediënten:
habanero, knoflook, koriander, limoensap, neutrale olie, peper en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Lichte barbecuesaus

Ingrediënten:
chilipoeder, droge rode wijn, groentebouillon, knoflook, peper, rijstazijn, tomatenketchup, ui, water, wijnazijn, worcestersaus en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Basisrecept uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Mayonaise

Ingrediënten:
citroensap, ei, eidooier, peper, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Sinaasappelsaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, maïzena, navelsinaasappel en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Sambarpoeder

Ingrediënten:
asafoetida, bruin mosterdzaad, chilipeper, chilivlokken, duivenerwten, fenegriekzaad, korianderzaad, spliterwten en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Basisrecept uit Home made:

Mosterdmayonaise

Ingrediënten:
azijn, citroensap, eidooier, mosterd, peper, zonnebloemolie en zout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gekaramelliseerdewortelchutney

Ingrediënten:
bruine suiker, groene chilipeper, jalapeños, komijn, korianderzaad, mosterdzaad, neutrale olie, rode chilipeper en wortel

Soort:
vegan / vegetarisch / chutney
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Romige sinaasappelglazuur

Ingrediënten:
boter, poedersuiker, room, sinaasappelsap, sinaasappelschil en vanille-essence

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Gereduceerde balsamicosaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, laurierblad, rode port, rode wijn, sinaasappelschil, sjalot en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Vijfkruidenpoeder

Ingrediënten:
kaneelstokje, kruidnagel, steranijs, szechuanpeper, venkelzaad en zwarte peperkorrels

Keuken:
Chinees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Japans zevenkruidenpoeder

Ingrediënten:
chilipoeder, maanzaad, mandarijnschil, sesamzaad, sinaasappelschil, szechuanpeper, zwarte peperkorrels en zwart sesamzaad

Keuken:
Japans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Nori-'shake'

Ingrediënten:
cayennepeper, nori, sesamzaad en zout

Keuken:
Japans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Walnoten-yoghurtchutney

Ingrediënten:
chilipeper, jalapeños, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, pinda, thaise pepers, walnoten, yoghurt en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch / chutney
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Basisrecept uit Alle smaken van de regenboog:

Kleine, hartige taartbodems

Ingrediënten:
bloem, boter en olijfolie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Bier-barbecuesaus

Ingrediënten:
bockbier, chilipoeder, donker bier, droge rode wijn, knoflook, peper, rijstazijn, stout, tomatenketchup, ui, water, wijnazijn, worcestersaus en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Truffelsaus

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Pikante marinade - marinata piccante

Ingrediënten:
citroensap, olijfolie, tabasco, worcestersaus en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / vegetarisch / pekel en marinades
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Tom kha kai van gevogelte

Ingrediënten:
citroengras, citroensap, djeroek poeroet, galangawortel, gevogeltebouillon, groene currypasta, kerrieblad, kippenbouillon, kokosmelk, nuoc mam, palmsuiker en pandanblad

Soort:
bouillon
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding paprika's uit de oven

Ingrediënten:
paprika

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente / ovenschotel
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Basisrecept uit Jamie's Italie:

Basisdeeg voor vers eierpastadeeg

Ingrediënten:
00-bloem en ei

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles