Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

A propos bistro

de traditionele Franse keuken thuis

Een boek van Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos

We hebben 288 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals A propos bistro, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Over A propos bistro

Elke culinaire regio in Frankrijk dankt zijn identiteit aan zijn lokale specialiteiten, die stuk voor stuk alle kooktrends hebben doorstaan en nog steeds dagelijks op het menu staan, of het nu in de bistro op de hoek is of tijdens de uitgebreide smulpartijen thuis op zondag. Ze maken onderdeel uit van de tradities, geschiedenis en nationale trots van Frankrijk.

A propos Bistro is niet zomaar een kookboek. Het neemt de lezer mee op een rondreis door alle culinaire regio’s en langs typisch Franse gebruiken. Uiteraard worden de klassieke Franse gerechten zoals maman die vroeger op zondag op tafel zette opgevoerd - al dan niet in gemoderniseerde versie - maar en passant worden ook de regels van pétanque uitgelegd, zien we hoe croissants worden gemaakt, leren we wijnen uit de verschillende wijnstreken kennen, ontmoeten het nationale rugbyteam en leren we een paar oude Franse volksliedjes toe.

Boekrecensie

A propos bistro geïndexeerd.

De ondertitel van dit kookboek luidt “De traditionele Franse keuken thuis”. En daar is genoeg mee gezegd. Verwacht geen hippe recepten in dit kookboek.
Lees meer…


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit A propos bistro

Een greep uit de 288 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit A propos bistro:

Salade van molsla

Ingrediënten:
bosui, chorizo, ciderazijn, ei, knoflook, molsla, olijfolie, rauwe ham en vlees

Keuken:
Frans
Soort:
salade
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Kalfsragout

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, citroen, eidooier, kalfsstoofvlees, knoflook, prei, slagroom, spek, ui, wortel en zilveruitjes

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit A propos bistro:

escabèche van sardien

Ingrediënten:
laurier, olijfolie, peper, provençaalse kruiden, sardines, selderijblad, tijm en venkelzaad

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Runderwangen bourguignon

Ingrediënten:
bloem, bosui, bouquet garni, cognac, jeneverbes, kalfsfond, laurier, olie, rode wijn, runderwangen, spekreepjes en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Runderstoof met wortel

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, knoflook, olijfolie, rode wijn, schoudermuis, spek, tomatenpuree, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Ontbijt / brunch / lunch / avondmaal uit A propos bistro:

Omelet met kuit en citroengras

Ingrediënten:
boter, citroengras, ei, garnalen, koriander, olijfolie, poutargue, sjalot en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ei/omelet/frittata
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit A propos bistro:

Koude zalm in limoengelei

Ingrediënten:
bouquet garni, gelatine, limoen, prei, ui, witte port en zalm

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit A propos bistro:

Gepocheerde foie gras met groenten

Ingrediënten:
anijszaad, bleekselderij, bospeen, bosui, bouquet garni, fleur de sel, foie gras, knolselderij, prei, ui en venkel

Keuken:
Frans
Soort:
wild en gevogelte / paté/terrine
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Ontbijt / brunch / diner / lunch / voorgerecht uit A propos bistro:

Kaassoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, comté, ei, melk, nootmuskaat en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit A propos bistro:

Soep met pistou

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, haricots verts, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peultjes, pijnboompitjes, spaghetti, ui, witte bonen en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Koninginnepasteitjes

Ingrediënten:
bladerdeeg, bouquet garni, champignon, eidooier, gevogeltebouillon, gevogeltequenelles, kalfszwezerik en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Palingstoofpot

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, champignon, paling, rode wijn, sjalot, visfumet en zilveruitjes

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit A propos bistro:

Gevulde beignets

Ingrediënten:
bakkersgist, bloem, boter, ei, frituurolie, jam, melk, oranjebloesemwater, poedersuiker, rum en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Lunch / buffet / bijgerecht uit A propos bistro:

Groenten à la nicoise gratin

Ingrediënten:
aubergine, courgette, knoflook, laurier, olijfolie, tijm, tomaat, ui en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / crumble/gratin / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Ontbijt / brunch / diner / lunch / voorgerecht uit A propos bistro:

Eieren met mayonaise

Ingrediënten:
arachideolie, ei, eidooier, mosterd, olijfolie, rucola en wijnazijn

Keuken:
Frans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Toon alle 288 recepten in dit boek