Johannes van Dam - DedikkevanDam

DedikkevanDam

van aardappel tot zwezerik

Een boek van Johannes van Dam

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals DedikkevanDam, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Al meer dan dertig jaar geldt Johannes van Dam als de ultieme vraagbaak voor alles wat op tafel komt en wat je moet doen om het daar te krijgen. Hij heeft zijn kennis en ervaring in tintelende artikelen gevat, die voor iedere kok, huiselijk zowel als professioneel, toegankelijk zijn. Met zijn restaurantrecensies (`Proefwerk ) in Het Parool heeft hij de lat hoog gelegd, en daarmee bijgedragen aan de opvallend toegenomen kwaliteit van de Nederlandse restaurants. Met Dedikkevandam kreeg de Nederlandse gastronomie een nieuwe standaard aangereikt. Niet alleen kan het boek dienen als onmiskenbaar naslagwerk en (met zijn talloze recepten) als origineel kookboek, ook is het een genot om te lezen. De succesvolle eerste editie is nu door Van Dam geheel bijgewerkt en aangevuld met ruim 60000 woorden: zo n 15% aan nieuwe artikelen. Daarmee is Dedikkevandam nog onmisbaarder geworden dan hij al was.

`De manier waarop Van Dam over eten schrijft is voorbeeldig: met veel eruditie, wetenschappelijke nieuwsgierigheid, een groot gevoel voor humor en een elegante manier van formuleren. Rudy Kousbroek in NRC Handelsblad

Over de eerste editie van Dedikkevandam:

`Dedikkevandam is een culinaire goudmijn vol kennis en recepten. de Volkskrant

`Een boek dat iedere liefhebber van lekker eten en van cultuur en van geschiedenis in zijn boekenkast moet hebben staan. Of beter nog, immer opengeslagen moet hebben liggen op de keukentafel. Het Parool

`Dedikkevandam, het levenswerk van Johannes van Dam, waarin de wortels van de Hollandse keuken worden blootgelegd in weetjes, wijsheden en recepten. HP/ De Tijd


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Sambal Megoreng

Ingrediënten:
kemiri, knoflook, lombok, olie, rawit, sjalot, suiker, tomaat en trassi bakar

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Garnalenpasta

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovissaus, boter, cayennepeper, foelie, garnalen en witvis

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Haas a la Royale

Ingrediënten:
bouquet garni, haas, knoflook, kruidnagel, rode wijn, sjalot, tijm, ui, varken en wortel

Soort:
wild
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Clafoutis

Ingrediënten:
bloem, ei, kersen, melk, poedersuiker, suiker en vanillesuiker

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Sambal Badjak

Ingrediënten:
goela djawa, kemiri, knoflook, lombok, olie, santen, sjalot en trassi

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Palingsalade

Ingrediënten:
aardappel, crème fraîche, dragon, kervel, mierikswortel, paling, peterselie, salie, toast, worcestersaus en zuring

Soort:
salade
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Tuinbonen

Ingrediënten:
bonenkruid, boter, kervel, peterselie, room, salie, tijm, tuinbonen en varken

Soort:
groente
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Hollandse rendang

Ingrediënten:
bruine suiker, chilipeper, citroen, gemberpoeder, knoflook, kokosmelk, komijn, korianderzaad, kruidnagel, piri-piri, rund, sereh en sjalot

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Diner / hoofdgerecht uit De Dikke van Dam:

Gelders lam

Ingrediënten:
boter, bouillon, citroen, paneermeel, papier en zuiglam

Soort:
vlees