Recept uit Foodstyling:
 
      Foodstyling
tips en trucs om de meest fantastische borden op tafel te zetten
Een boek van Roberta Deiana en Claudia Castaldi
We hebben 54 recepten uit dit boek geindexeerd.
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Foodstyling, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Tips en trucs om van elk gerecht een visueel kunstwerkje te maken!
Kookboeken zijn er te over en de kwaliteit en het niveau van de thuiskoks is de laatste jaren enorm gestegen. Ook in de populaire culinaire tv-programma’s blijkt keer op keer dat de chefs de meest fantastische gerechten op tafel toveren, maar het schort bij iedereen aan de presentatie op het bord. Het ook wil immers ook wat, maar het smakelijk opdienen is een vak apart.
Foodstyling geeft de thuiskok talloze slimme tips en trucs om met minimale moeite een oogverblindend gestyled bord op tafel te zetten. Vaak heeft een gerecht visuaal maar iets heel kleins nodig, zodat je als kok de ‘wow-factor’ bereikt.
Het boek geeft daarnaast recepturen die deze ‘wow-factor’ al van nature bij zich dragen, zodat je een verbluffende indruk maakt als je de borden presenteert. Denk aan heerlijke bakjes van chocolade om een dessert in te presenteren, slimme snijtechnieken om een simpel groentegerecht net dat extra beetje cachet te geven of - voor een echt verbluffend resultaat - het gebruik van eetbaar goud- en zilverfolie.
- Minimale input, maximaal resultaat
- Met stap-voor-stap foto’s die laten zien hoe je een simpel gerecht kunt omtoveren tot een waar visueel hoogstandje!
Aantekeningen bij dit boek
Aardige en creatieve ideeën en mooie foto's maar of de recepten kooktechnisch allemaal kloppen? Ik steek mijn hand niet in het vuur voor een kookboek waarin ananaspudding wordt gemaakt van verse ananas en gelatine. Nooit van bromelaïne gehoord?
Advertentie
 
  Recepten uit Foodstyling
Een greep uit de 54 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Diner / hoofdgerecht uit Foodstyling:
Gebloemde papardelle met rozen em hazelnoten
- Ingrediënten:
- anjers, hazelnootolie, hazelnoten, kruidenblaadjes, pecorino, rode roos, sjalot, tarwebloem en zout
- Soort:
- pasta/noodles / vegetarisch
Recept uit Foodstyling:
Garnering voor broodje zalm
- Ingrediënten:
- bieslook
- Soort:
- garnituur
Recept uit Foodstyling:
Garnering voor omelet
- Ingrediënten:
- peper en sinaasappelschil
- Soort:
- garnituur
Snack of tussendoortje uit Foodstyling:
Tortilla's met kikkererwtendip
- Ingrediënten:
- citroen, groene voedingskleurstof, kikkererwten, knoflook, komijn, olijfolie, peper, peterselie, rode voedselkleurstof, tortilla en zout
- Soort:
- aardappelgerecht / vegetarisch
Diner / voorgerecht uit Foodstyling:
Gevulde tomaatjes in gelatine
- Ingrediënten:
- gelatine, goudflakes, groentebouillon, kappertjes, olijfolie, oregano, peper, tijm, tomaatjes, verse geitenkaas en zout
- Soort:
- vegetarisch
Diner / voorgerecht uit Foodstyling:
Veelkleurig tartaartje van zalm, lente-uitjes en rijst met pronkerwtbloemen
- Ingrediënten:
- basilicum, cayennepeper, gerookte zalm, kiemgroenten, lente-ui, limoen, olijfolie, peper, pronkerwtbloemen, radijs, rijst, saffraan, sesamolie en zout
Recept uit Foodstyling:
Garnering voor chocoladecake
- Ingrediënten:
- matchapoeder en pistachenoten
- Soort:
- garnituur
Diner / nagerecht / bij de koffie uit Foodstyling:
Crostata met abrikozencompote en peper
- Ingrediënten:
- abrikozencompote, amandelschaafsel, bloem, boter, eidooier, peper, witte basterdsuiker en zout
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Diner / nagerecht uit Foodstyling:
Champagnesorbet met bladgoud
- Ingrediënten:
- bladgoud, champagne, eiwit, goudflakes, suiker en water
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Foodstyling:
Ikebana van groenten
- Ingrediënten:
- bieslook, frambozen, sla, krulradicchio, roggebrood, rucola, tijm, venkelgroen, witlof en wortel
- Soort:
- salade / vegetarisch
Recept uit Foodstyling:
Garnering voor salade
- Ingrediënten:
- maanzaad en sesamzaad
- Soort:
- garnituur
Diner / voorgerecht uit Foodstyling:
Gelatinebakjes met groene spaanse peper, limoen en zalm-mangosalade
- Ingrediënten:
- bleekselderij, gelatine, gerookte zalm, groene spaanse peper, lente-ui, limoen, mango, peper, sesamolie en zout
Diner / hoofdgerecht uit Foodstyling:
Torentje van blauwe inktvis
- Ingrediënten:
- bladzilver, inktvis, limoenen, olijfolie, peper, risottorijst, rode biet, rode kool, rode uien, zeezout en zout
- Soort:
- vis
Diner / voorgerecht uit Foodstyling:
Bakjes met kaviaar van drie soorten paprika
- Ingrediënten:
- boter, filodeeg, gele paprika, groene paprika, knoflook, olijfolie, oregano, peper, rode paprika, zout en zwart sesamzaad
- Soort:
- vegetarisch / groente
Diner / nagerecht uit Foodstyling:
Bladerdeegsterren met chocoladeganache
- Ingrediënten:
- bladerdeeg, bladzilver, ei, pure chocolade, sinaasappelpoeder, sinaasappelrasp en slagroom
- Soort:
- vegetarisch
Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Foodstyling:
Zoutkommetjes met gember, walnoot en vijgen
- Ingrediënten:
- gedroogde vijgen, ingelegde gember, roze zout, walnoten en zout
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Foodstyling:
Woodstockpasta met kruiden en kiemgroenten
- Ingrediënten:
- blauwe voedselkleurstof, groene voedingskleurstof, harde tarwebloem, kiemgroenten, knoflook, olijfolie, peterselie, rode voedselkleurstof, saffraan, sesamzaad, tijm en zout
- Soort:
- pasta/noodles / vegetarisch
Bijgerecht uit Foodstyling:
Friet met pimenton
- Ingrediënten:
- aardappel, eiwit, frituurolie, grof zout, paprikapoeder en pimenton de la vera dulce
- Soort:
- aardappelgerecht / vegetarisch
Diner / voorgerecht uit Foodstyling:
Blokjes bloody mary
- Ingrediënten:
- bleekselderij, citroensap, gelatine, peper, selderijblad, tabasco, tomatensap, wodka, worcestershiresaus en zout
- Soort:
- vegetarisch
