David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Anatolië

de avontuurlijke Turkse keuken

Een boek van David Dale en Somer Sivrioglu

We hebben 171 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Anatolië, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

‘Turken houden van goed eten. Bij het ontbijt praten ze al over wat ze ‘s avonds zullen eten’, aldus de
Turkse chef Somer Sivrioglu, auteur van Anatolië. Met dit rijk geïllustreerde kookboek ontdek je de avontuurlijke Turkse keuken.

Sivrioglu en David Dale beschrijven en tonen 140 traditionele en eigentijdse recepten, van de grootse banketten uit het Ottomaanse Rijk tot de pittige snacks in de voedselkraampjes in de straten van Istanbul, van de beroemde ontbijten aan de verre oostgrens tot de mezzes met vis in de Egeïsche kuststreek.

Ook worden de rituelen, mythen, de grappen en de volkswijsheden die schuilgaan achter 3000 jaar geschiedenis van de Anatolische kookkunst prijsgegeven. Daarnaast is Anatolië een ode aan het hedendaagse Turkije, dat met de vele schitterende foto’s op een indrukwekkende manier in beeld wordt gebracht.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Anatolië

Een greep uit de 171 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Tirnakli pide - Vingerpide

Ingrediënten:
bloem, gedroogde gist, gemalen mahleb, nigellazaad, sesamzaad, volkorenbloem, yoghurt en zonnebloemolie

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Yoghurtsaus

Ingrediënten:
knoflook en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Saladekebabs

Ingrediënten:
granaatappelmelasse, groene puntpaprika, knoflook, mild paprikapoeder, scherp paprikapoeder, sjalotten, tomaten en tomatenpuree

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Chili-paprikaboter

Ingrediënten:
boter, chilivlokken en rode paprika

Keuken:
Turks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / nagerecht uit Anatolië:

Frambozensemifreddo

Ingrediënten:
ei, frambozen, slagroom, suiker en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner uit Anatolië:

Kirlangiç çorbasi - Schorpioensoep

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, dille, droge witte wijn, eidooier, knoflook, knolselderij, olijfolie, schorpioenvis, tomaat en wortel

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Paprikasaus

Ingrediënten:
boter, granaatappelmelasse en paprikapuree

Keuken:
Turks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Çerzek tavugu - Circassissche kip

Ingrediënten:
bladpeterselie, casinobrood, kip, knoflook, koriander, mild paprikapoeder, ui, walnootolie, walnoten, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Paçanga - Pastirma böreks

Ingrediënten:
broodkruim, ei, groene chilipepers, kasar semiharde turkse kaas, plantaardige olie, tomaat en yufkavellen

Keuken:
Turks
Toon alle 171 recepten in dit boek