Toscaans

Zoek naar Toscaans in jouw eigen kookboeken

Toscaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Brood met tomaat en basilicum

Ingrediënten:
gist, olijfolie, verse basilicum, tarwebloem, zongedroogde tomaat en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Brood met tomaat en basilicum

Ingrediënten:
gist, olijfolie, verse basilicum, tarwebloem, zongedroogde tomaat en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Pane Toscana met roomkaas

Ingrediënten:
gist, italiaanse bloem, olijfolie, roomkaas en water

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Pane Toscana

Ingrediënten:
gist, italiaanse bloem, olijfolie en water

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Gerookte slakken met spek en varkensnek - lumache affumiciate con capicollo lardellato

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, gerookte scamorza, knoflook, peper, sjalot, slakken, spek, varkensfricandeau, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

´Gekookt water´ - Acquacotta maremmana

Ingrediënten:
bleekselderij, eierdooier, knoflook, olijfolie, oud witbrood, pecorino, peperoncino, savooiekool, tomaat, ui en wortel

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Gebraden varkenslapjes op de wijze van Florence - arista alla fiorentina

Ingrediënten:
aardappel, knoflook, olijfolie, peper, varkensvlees, verse rozemarijn en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Paddestoelenragout - funghi misti

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, paddestoelen, verse peterselie en witte wijn

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Toscaanse spekcrème - crema paradiso

Ingrediënten:
knoflook, spek, verse rozemarijn, wijnazijn, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Pecorino met tuinbonen - pecorino con i baccelli

Ingrediënten:
pecorino en tuinbonen

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / voorgerecht uit Een jaar in Toscane:

Minestrone di verdura - Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bouillon, cannellinibonen, groene kool, olijfolie, peterselie, selderijblad, tomaten, tomaten uit blik, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Zuppa di ceci - Kikkererwtensoep

Ingrediënten:
ansjovis, kikkererwten, knoflook, olijfolie, peper, rozemarijn, snijbiet, toast, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Pollo alla brace - Kip op de barbecue

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, laurier, maïskip, olijfolie, peterselie, rozemarijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Frittata di bietole - Frittata van snijbiet

Ingrediënten:
ei, snijbiet, gerookte bacon, olijfolie, prosciutto, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Carciofi ripieni - Gevulde artisjokken

Ingrediënten:
boter, bouillon, kipfilet, knoflook, parmezaanse kaas, peterselie, ronde artisjok, witte broodkruimels, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner uit Een jaar in Toscane:

Carciofi in umido - Gestoofde artisjokken

Ingrediënten:
boter, knoflook, olijfolie, peterselie, ronde artisjok, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / voorgerecht uit Een jaar in Toscane:

Lasagne al forno - Lasagne uit de oven

Ingrediënten:
bechamelsaus, lasagnevellen, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino en ragù

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Polpette - Gehaktballetjes

Ingrediënten:
aardappelen, arachideolie, broodkruim, ei, kipfilet, knoflook, mortadella, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / bijgerecht uit Een jaar in Toscane:

Faglioli all'uccelletto - Bonen met "kleine vogeltjes"

Ingrediënten:
cannellinibonen, knoflook, olijfolie, salie, tomaten, tomaten uit blik, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / voorgerecht uit Een jaar in Toscane:

Fagioli col tonno - Bonen met tonijn

Ingrediënten:
gedroogde witte bonen, olijfolie, peterselie, tonijnventresca, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / bijgerecht uit Een jaar in Toscane:

Fagioli bianchi - Witte bonen

Ingrediënten:
borlottibonen, cannellinibonen, olijfolie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / voorgerecht uit Een jaar in Toscane:

Minestra di fagioli - Bonensoep

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bouillon, knoflook, maccheroni, olijfolie, pancetta, parmezaanse kaas, pecorino, penne, peterselie, rigatoni, tomaten, ui, witte bonen, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Italia:

peperkoek op de wijze van siena - panforte senese

Ingrediënten:
amandel, bloem, cacao, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, hazelnoot, honing, kaneel, koekkruiden, poedersuiker en suiker

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Ontbijt / diner / lunch / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Sanguinaccio - Bloedworst

Ingrediënten:
bouillon, broodkruimels, gekonfijt fruit, kaneel, koriander, nootmuskaat, pijnboompitten, sultana's, varkensbloed, varkensdarm, witte peper en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Italia:

Geroosterd brood met tomaten - bruschetta

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, knoflook, peper, tomaat, toscaans witbrood, verse basilicum en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Toscaanse minestrone - minestrone alla toscana

Ingrediënten:
andijvie, bleekselderij, cannellinibonen, courgette, gedroogde toscanellibonen, langkorrelige rijst, laurierblad, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, prei, tomaat, ui, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, wortel en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch / groente