Toscaans

Zoek naar Toscaans in jouw eigen kookboeken

Toscaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Brood met tomaat en basilicum

Ingrediënten:
gist, olijfolie, verse basilicum, tarwebloem, zongedroogde tomaat en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Brood met tomaat en basilicum

Ingrediënten:
gist, olijfolie, verse basilicum, tarwebloem, zongedroogde tomaat en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Ingrediënten:

Cantuccini

Ingrediënten:
amandelen, ei, eidooier, melk, suiker, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Gerookte slakken met spek en varkensnek - lumache affumiciate con capicollo lardellato

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, gerookte scamorza, knoflook, peper, sjalot, slakken, spek, varkensfricandeau, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Pane Toscana

Ingrediënten:
gist, italiaanse bloem, olijfolie en water

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Pane Toscana met roomkaas

Ingrediënten:
gist, italiaanse bloem, olijfolie, roomkaas en water

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Italia:

Broodsalade - panzanella

Ingrediënten:
augurk, extra vergine olijfolie, peper, rode ui, tomaat, toscaans witbrood, verse basilicum, wijnazijn en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
salade / brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / voorgerecht uit Een jaar in Toscane:

Minestrone di verdura - Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bouillon, cannellinibonen, groene kool, olijfolie, peterselie, selderijblad, tomaten, tomaten uit blik, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Italia:

peperkoek op de wijze van siena - panforte senese

Ingrediënten:
amandel, bloem, cacao, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, hazelnoot, honing, kaneel, koekkruiden, poedersuiker en suiker

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Toscaanse minestrone - minestrone alla toscana

Ingrediënten:
andijvie, bleekselderij, cannellinibonen, courgette, gedroogde toscanellibonen, langkorrelige rijst, laurierblad, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, prei, tomaat, ui, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, wortel en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch / groente
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Ontbijt / diner / lunch / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Sanguinaccio - Bloedworst

Ingrediënten:
bouillon, broodkruimels, gekonfijt fruit, kaneel, koriander, nootmuskaat, pijnboompitten, sultana's, varkensbloed, varkensdarm, witte peper en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Lunch / bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Zomerpanzanella: tomaten, basilicum en komkommer

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, croutons, extra vierge-olijfolie, kerstomaat, knoflook, perzische komkommer, rode ui, rodewijnazijn, sjalot, tomaten, zeezoutvlokken en zout

Keuken:
Toscaans
Soort:
salade
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Ribollita

Ingrediënten:
lente-ui, olijfolie en zuppa di pane

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Snack of tussendoortje uit Een jaar in Toscane:

Schiacciata

Ingrediënten:
gist, harde bloem, olijfolie, prosciutto, rozemarijn, salami, salie, tomatenpuree, water en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Italia:

Pompoentaart - torta di zucca

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, eieren, gemberpoeder, kaneel, melk, pompoen, rozenwater, saffraan en suiker

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Recept uit Een jaar in Toscane:

Cenci

Ingrediënten:
bloem, boter, brandy, ei, fijne suiker, mistrà, rum, sinaasappelschil, vanillepoedersuiker en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / voorgerecht uit Een jaar in Toscane:

Aquacotta con funghi - Paddenstoelensoep

Ingrediënten:
bouillon, eekhoorntjesbrood, ei, ingemaakte tomaat, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, toscaans brood, water, wilde munt, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Snack of tussendoortje / italiaanse antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Een jaar in Toscane:

Fegatini al burro - Kippenlever met boter

Ingrediënten:
ansjovis, boter, brood, kappertjes, kippenlevers en witte wijn

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / bijgerecht uit Een jaar in Toscane:

Cardi alla besciamella - Kardoen met bechamelsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, kardoen, melk, parmezaanse kaas, peper en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / bijgerecht uit Een jaar in Toscane:

Spinaci in padella - Spinazie uit de koekenpan

Ingrediënten:
boter, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, wilde spinazie, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / voorgerecht uit Een jaar in Toscane:

Stracciatella - Bouillon met ei

Ingrediënten:
bouillon, ei, fijn wit broodkruim, parmezaanse kaas en pecorino

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Basisrecept uit Een jaar in Toscane:

Conserva di pomodori - Tomatenpuree

Ingrediënten:
bleekselderij, gele ui, tomaten, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Tortellini - Gevulde pasta

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, kippenborst, knoflook, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, peterselie en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Recept van Een jaar in Toscane:

1

Keuken:
Toscaans
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / voorgerecht uit Een jaar in Toscane:

Pomodori fritti - Gefrituurde tomaten

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, bloem, maïsmeel, mozzarella, olijfolie en vleestomaat

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / voorgerecht uit Een jaar in Toscane:

Frittata affogata - Gesmoorde omelet

Ingrediënten:
basilicum, ei, olijfolie, tomatensaus, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch