Indonesisch

Zoek naar Indonesisch in jouw eigen kookboeken

Indonesisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe Ketoprak Bandung (Gebakken tahoe met taugé en komkommer)

Ingrediënten:
azijn, bieslook, ei, gefruite uitjes, ketjap manis, komkommer, sambal oelek, selderij, tahoe en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe ketjap (Gebakken tahoe met ketjap)

Ingrediënten:
djahé, ketjap manis, knoflook en tahoe

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Marinade China (Marinade voor varkensvlees)

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, djahé, hoisinsaus, jenever, ketjap manis, knoflook, sherry, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
pekel en marinades
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Pangsitsaus I (Pittige saus voor pangsit)

Ingrediënten:
azijn, gember, ketjap asin, knoflook, lombok rawit en taotjosaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gestoofde eieren - goelai telor

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, djahé, dunne kokosmelk, ei, gemberwortelpoeder, goela djawa, knoflook, koenjit, kurkuma, laos, limoensap, sambal oelek, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Chutney van kwetsen II

Ingrediënten:
azijn, bakgember, bruine basterdsuiker, djahé, kaneelpoeder, knoflook, kruidnagelpoeder, kwetsen, rozijnen, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng hati (gekruide lever)

Ingrediënten:
asemwater, javaanse suiker, knoflook, laos, olie, salam, sambal oelek, santen, sereh, trassi, vlees en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / orgaanvlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng babi I (gekruide varkensvlees)

Ingrediënten:
djahé, ketjap manis, knoflook, nootmuskaat, peper, sambal oelek, trassi, varkensvlees en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Marinade ikan mosterd (Vismarinade)

Ingrediënten:
franse mosterd, knoflook, lombok, olijfolie, sinaasappelsap en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / pekel en marinades
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / bij de koffie uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté kambing (Saté van lamsvlees)

Ingrediënten:
citroensap, gember, ketjap manis, ketoembar, knoflook, lamsbout, sambal oelek en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Gegrilde vleesmix aan de spies

Ingrediënten:
ananassap, ananas uit blik, aubergine, bacon, bieslook, champignons, citroensap, djinten, fricandeau, kipfilet, knoflook, lamsvlees, lever, olie, oregano, paprika, sjalot, sla, suiker, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Indonesische saucijsjes (Gekruide gehaktrolletjes)

Ingrediënten:
half-om-halfgehakt, kruidnagel, nootmuskaat, peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Gemarineerde paling

Ingrediënten:
azijn, gember, laurierblad, lomboks, paling, peperkorrels en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Nasi Tim II (zacht gekookte rijst voor kinderen en zieken)

Ingrediënten:
kalfsgehakt, rijst, water, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruid gerecht met roerei en garnalen - sambal goreng telor kotjok

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, djahé, ei, gemberwortelpoeder, ketjap benteng manis, laos, peper, sambal oelek, sambal trassi, ui, verse garnalen, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Telor berlada (Gekruide eieren met ui en lombok uit Sumatra)

Ingrediënten:
asem, ei, ketjap manis, knoflook, laos, olie, rode lombok, sereh, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal katjang

Ingrediënten:
pinda's, rauwe sambalans en suiker

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Moegalgal (Gestoofd lams- of kalfsvlees)

Ingrediënten:
boter, citroensap, kalfsvlees, knoflook, lamsvlees, peper, vlees en water

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Maaltijdsoep met kip, licht gekruid, eenvoudig - soto ajam I

Ingrediënten:
braadkuiken, ei, gemberwortel, knoflook, mihoen, prei, rijstvermicelli, taugé, ui, verse bladselderij, voorjaarsui, zout en gemalen zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng ikan teri II (gekruide zoute visjes)

Ingrediënten:
asemwater, citroensap, ikan teri, lombok, santen en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Makreel oblok (Gerookte-gegrilde makreel)

Ingrediënten:
champignons, ei, gerookte makreel, kerrie, peper, sambal oelek, selderij, tomaten en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruid gerecht met taugé en ham - sambal goreng taugé

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, gedroogde kokos, gekookte ham, goela djawa, klapper, knoflook, laos, sambal oelek, taugé, tomaat en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Corned beef goreng (Gekruide corned beef)

Ingrediënten:
corned beef, djinten, knoflook, nootmuskaat, prei, rode lomboks, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Doedoek daging (Gekruide runderlappen)

Ingrediënten:
citroensap, djinten, ketoembar, koenjit, runderlappen, santen, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Pikante pindasaus met santen

Ingrediënten:
azijn, ketjap asin, knoflook, kokosmelk, olie, surinaamse pindakaas en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Toemis oedang dan peteh (Garnalen met petehbonen)

Ingrediënten:
garnalen, groene lomboks, javaanse suiker, knoflook, laos, olie, peper, petehbonen, rode lomboks, salam, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren