Indonesisch

Zoek naar Indonesisch in jouw eigen kookboeken

Indonesisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe Ketoprak Bandung (Gebakken tahoe met taugé en komkommer)

Ingrediënten:
azijn, bieslook, ei, gefruite uitjes, ketjap manis, komkommer, sambal oelek, selderij, tahoe en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe ketjap (Gebakken tahoe met ketjap)

Ingrediënten:
djahé, ketjap manis, knoflook en tahoe

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Kruidig verkruimelde tempé

Ingrediënten:
neutrale olie, peper, specerijen, tempeh en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Geitenkaasschuim

Ingrediënten:
kokosmelk, slagroom en verse geitenkaas

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Baru Belanda:

Lumpur

Ingrediënten:
citroenblaadjes, kipvulling, kleefrijst, kokoscrème, pandanblad, water, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Langoustines

Ingrediënten:
citroenrasp, langoustines en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Kipvulling voor lumpur

Ingrediënten:
geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gemalen koriander, kemirinoot, kipfilets, kokosolie, kokosrasp, laospoeder, rode ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Kipcrumble

Ingrediënten:
chilipoeder, garnalenpasta, kippendijen, plantaardige olie en zwarte knoflook

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Pindacrunch

Ingrediënten:
gefruite uitjes en pinda

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Gepofte witte rijst

Ingrediënten:
pandanblad, plantaardige olie, rijst en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / rijst
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Hollandaise van betutu

Ingrediënten:
eidooier, gastrique, geklaarde boter en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Sateh Kambing de Luxe - Geroosterde en gemarineerde geitenrugfilet, kecap-gel, mangocrème, sambal van geitenlever

Ingrediënten:
geitenrugfilet, kecapgel, mangocrème, marinade voor geitenrug en sambal van geitenlever

Keuken:
Indonesisch
Soort:
geitenvlees
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Cumi-cumi - Pijlstaartinktvis gevuld met saté Liliyh, gebakken tentakels, inktvisringen betawi, zwarte zalf van lontong, frisse acar en rijstkroepoek met inktvisinkt`

Ingrediënten:
frisse acar, inktvisringen betawi, pijlstaartinktvis, rijstkroepoek met inktvisinkt, saté lilith en zwarte zalf van lontong

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Pijlstaartinktvis

Ingrediënten:
azijn, pijlstaartinktvis, plantaardige olie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Acar campur

Ingrediënten:
azijn, geelwortel, gemberwortel, knoflook, rode chilipeper, suiker en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / pickles
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Steak tartaar, naar keuze van rundvlees of geitenbokvlees, op indonesische wijze met mousse van geitenkaas

Ingrediënten:
augurk, bieslook, citroensap, citroenschil, geitenfilet, geitenhaas, geitenkaasschuim, gepofte nasi goreng, kappertjes, kruidenpasta, peterselie, rode chilipeper, runderfilet, runderhaas, sambal en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rundvlees / geitenvlees
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Bumbu Bali - Balinese kruidenpasta

Ingrediënten:
arachideolie, citroenblaadjes, citroengras, garnalenpasta, gember, knoflook, kruidenmengsel, laos, rode chilipeper, sojasaus, sushi-azijn, tomatencompote en ui

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Kruidenpasta voor steak tartaar

Ingrediënten:
citroengras, ei, garnalenpasta, knoflook, kokosolie, sjalot, tomaat, witte wijnazijn en zoete sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / condiment
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / nagerecht / dessert uit Baru Belanda:

Kokosdessert met gesuikerde groenten

Ingrediënten:
cherrytomaten, citroengras, eiwit, frituurolie, gelatine, kokosrasp, kokosroom, poedersuiker, slagroom, suiker, truffelaardappeltjes en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Pindacrème

Ingrediënten:
eiwit, kippenfond, maïsolie, pindakaas, sushi-azijn, xantana en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Ikan mangut - Vis in gele kokossaus

Ingrediënten:
citroenblaadjes, garnalenpasta, geelwortel, kabeljauwmoot, kemirinoten, kentjur, knoflook, kokoscrème, plantaardige olie, rode chilipepers, sjalotten, suiker, tamarinde en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / voorgerecht uit Baru Belanda:

Salam goreng telor nieuwe stijl - Sambal goteng met ei nieuwe stijl

Ingrediënten:
citroenblaadjes, cress, ei, eiwit, fijne suiker, garnalenpasta, gemberwortel, knoflook, kokosvlokken, limoenrasp, limoensap, panko, plantaardige olie, sambal bajak, tomaten en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Sambal goreng udang peteh - Sambal goreng garnalen met petehbonen

Ingrediënten:
citroenblaadjes, citroengras, garnalenpasta, garnaal, javaanse suiker, knoflook, kokoscrème, laoswortel, petehbonen, plantaardige olie, rode chilipepers, salamblaadjes, sjalotten, tamarinde, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Bumbu sambal boontjes

Ingrediënten:
chilipepers, citroenblaadjes, citroengras, garnalenpasta, knoflook, laoswortel en plantaardige olie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Piccallily van sambal boontjes

Ingrediënten:
bumbu samba boontjes, kousenband, paprika, peper, piccallily, sjalot, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus / groente
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Zalm in babi pangangstijl

Ingrediënten:
anijssterren, briochebrood, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gerookte zalmbuikjes met huid, kervel, knoflookpoeder, koriandercress, rijstazijn, tomatenketchup, uienpoeder, zoete sojasaus en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis