Maleisisch

Zoek naar Maleisisch in jouw eigen kookboeken

Maleisisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Sardine Sandwich

Ingrediënten:
komkommer, limoen, rode peper, rode ui, sardines, tomatensaus, vissaus, witte boterhammen en zonnebloemolie

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Bijgerecht uit Rijst en risotto:

De lekkerste lontong - basisrecept

Ingrediënten:
langkorrelrijst, water en zout

Keuken:
Indonesisch / Maleisisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Bijgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Acar van gedroogde komkommer

Ingrediënten:
dressing, komkommer en wortel

Keuken:
Maleisisch
Soort:
salade / vegan
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Turquoise:

Knapperige courgettebloemen gevuld met haloumi, munt en gember

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, chilipoeder, courgette met bloem, gedroogde munt, gemalen kardemom, gember, haloumi, knoflook, limoenrasp, mozzarella, munt, olijfolie, paneermeel, plantaardige olie, sumak en venkelzaad

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Kway Teow - Gebakken mie

Ingrediënten:
bieslook, donkere sojasaus, ei, garnalen, gedroogde pepers, kippenborst, knoflook, kokkels, lichte sojasaus, mosselen, olie, platte rijsmeelmie, taugé en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / pasta/noodles / gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Dressing voor acar van gedroogde komkommer

Ingrediënten:
gember, knoflook, rozijnen, sjalot, suiker, turmeriek, witte azijn en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / voorgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Bulgurkoekjes met salade en vinaigrette

Ingrediënten:
bladpeterselie, bulgur, druiven, groene chilipeper, groene puntpaprika, knoflook, lente-ui, munt, novita-sla, olijfolie, paneermeel, rode puntpaprika, tomatenpuree, vinaigrette voor bulgurkoekjes en witte druiven

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Lams- of schapecurry - goelai kambing

Ingrediënten:
arachideolie, citroen, citroenrasp, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, gedroogde kokos, gedroogde spaanse pepertjes, gemberwortel, kerrie djawa, klapper, knoflook, limoen, limoenrasp, lombok rawit, magere lamslappen, milde kerrie, schapenlappen, tomaat, ui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / curry / vlees
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Maleisie:

Maleise saté's van rundvlees - satay daging malaya

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroenrasp, dikke kokosmelk, gemalen komijn, entrecote, goela djawa, kerrie, koenjit, komijn, kurkuma, rundvlees, sambal oelek, suiker en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vlees / barbecue/grill / pekel en marinades
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Maaltijdsoep met garnalen en spinazie - sajoer oedang bajam

Ingrediënten:
arachideolie, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, garnalen, garnaal, kerrie djawa, knoflook, milde kerrie, prei, sambal oelek, snijbiet, spinazie, voorjaarsui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Sojabonenkaas met gemengde groenten - taoekwa dan atjar

Ingrediënten:
arachideolie, broccoli, groene spaanse peper, haricots verts, ketjap benteng manis, knoflook, rode paprika, sambal oelek, sambal trassi, sojabonenkaas, sperziebonen, tahoe, taugé, tofu, ui, winterwortel, wortel, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht uit Maleisie:

Gekruide rijst - nasi lemak

Ingrediënten:
bouillon, geklaarde boter, ghee, kardemomzaadhulzen, kruidnagel, langkorrelige rijst, pijpkaneel, rode ui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht uit Maleisie:

Gele kleefrijst - nasi koening

Ingrediënten:
daoen salam, dunne kokosmelk, knoflookpoeder, koenjit, kurkuma, rondkorrelige paprijst, ui, uienpoeder, voorjaarsui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Nasi goreng met bloemkool en komkommer

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, boter, ei, garnalen, groene spaanse peper, kipfilet, kippenvlees, knoflook, komkommer, krulpeterselie, noorse garnalen, rijst, rode spaanse peper, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht uit Maleisie:

Geperste rijst - ketoepat

Ingrediënten:
rondkorrelige rijst en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Gebakken rijstmie - mie siam kering

Ingrediënten:
arachideolie, chinese oestersaus, chinese worst, ei, garnalen, ketjap benteng asin, ketjap benteng manis, knoflook, krulpeterselie, lap tsjong, noorse garnalen, peper, prei, rijstmie, rode ui, sambal oelek, taugé, tomaat, varkensvlees, voorjaarsui, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Vis met kokos in een jasje - ikan kelapa

Ingrediënten:
arachideolie, bladselderij, citroensap, djahé, gedroogde kokos, gemberpoeder, gemberwortel, kabeljauw, klapper, knoflook, mild kerriepoeder, sesamolie, verse koriander, zeevis, zeewolf en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stomen / vis
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Nasi goreng met kip en paddestoelen

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, champignon, doperwt, drumsticks, ei, gedroogde shiitake, groene spaanse peper, kippenbout, knoflook, paksoi, peper, rijst, rode spaanse peper, rode ui, tomaat, voorjaarsui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Gestoofde vis in kokossaus - goelai ikan kelapa

Ingrediënten:
citroensap, dunne kokosmelk, garam masala, gedroogde kokos, klapper, knoflook, koenjit, kurkuma, prei, sambal oelek, schelvis, scherp kerriepoeder, ui, voorjaarsui, zeebaars, zeevis, zeewolf en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Nasi Kerabu (Nasi Ulam) - Rijst Kelantan

Ingrediënten:
citroengras, dikke kokosmelk, galangal, limoenblaadjes, pandanblad, rijst, water en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegan
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Dressing voor Nonya garnalensalade

Ingrediënten:
chinese pruimensaus, knoflook, lichte palmsuikersiroop, lichte sojasaus, limoensap, pinda, rode pepers, sesamolie en zoete rode saus

Keuken:
Maleisisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Sayur lemak - Groenten in kokosmelk

Ingrediënten:
aubergine, dikke kokosmelk, gedroogde garnalen, gedroogde garnalenpasta, harde tahoe, kemirienoten, kool, olie, rode pepers, sjalot, sperziebonen, turmeriekpoeder, water, wortel en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Nieuwjaarssalade

Ingrediënten:
bataat, gedroogde inktvis, garnaal, hoisinsaus, kippenbouillon, knoflook, lichte sojasaus, olie, slablaadjes, vis, witte peper en wortel

Keuken:
Maleisisch
Soort:
salade / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Kruidenpasta voor Laksa Penang

Ingrediënten:
citroengras, gedroogde garnalenpasta, gedroogde rode pepers, rode pepers, sjalot en turmeriek

Keuken:
Maleisisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Ayam Percik - Pittige barbecuekip

Ingrediënten:
asam gelugur, bakolie, citroengras, dikke kokosmelk, gedroogde pepers, gember, kemirinoten, kippenpoten, knoflook, marinade, rode pepers, sjalot, suiker, tamarindepulp, water en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Nanas lemak - Ananas-garnalencurry

Ingrediënten:
ananas, citroengras, dikke kokosmelk, garnalen, gedroogde garnalenpasta, knoflook, rode pepers, sjalotjes, turmeriekpoeder, water en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
curry / schaal- en schelpdieren