Maleisisch

Zoek naar Maleisisch in jouw eigen kookboeken

Maleisisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Sardine Sandwich

Ingrediënten:
komkommer, limoen, rode peper, rode ui, sardines, tomatensaus, vissaus, witte boterhammen en zonnebloemolie

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Bijgerecht uit Rijst en risotto:

De lekkerste lontong - basisrecept

Ingrediënten:
langkorrelrijst, water en zout

Keuken:
Indonesisch / Maleisisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / voorgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Bulgurkoekjes met salade en vinaigrette

Ingrediënten:
bladpeterselie, bulgur, druiven, groene chilipeper, groene puntpaprika, knoflook, lente-ui, munt, novita-sla, olijfolie, paneermeel, rode puntpaprika, tomatenpuree, vinaigrette voor bulgurkoekjes en witte druiven

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Sterk gekruide maaltijdsoep met kip - soto ajam pedas

Ingrediënten:
arachideolie, bladselderij, braadkuiken, daoen salam, djahé, ei, gemberpoeder, gemberwortel, kippenbout, kippendelen, knoflook, mihoen, rijstvermicelli, rode ui, sambal badjak, sambal oelek, ui, voorjaarsui, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Maleisisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht uit Maleisie:

Groenten in zoetzuur - atjar koening

Ingrediënten:
arachideolie, blanke azijn, bloemkool, broccoli, gemberwortel, groene spaanse peper, haricots verts, kerrie djawa, knoflook, koenjit, komkommer, kurkuma, milde kerrie, rode spaanse peper, sperziebonen, suiker, winterwortel, wortel en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
inmaak / vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht uit Maleisie:

Gebakken bloemkool - sambal goreng kol

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, groentenat, kippenbouillon, knoflook, prei, sambal oelek, ui, voorjaarsui, water en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
gevogelte / vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht uit Maleisie:

Kerriegerecht met groenten 2 - sajoer masak lemak dan boontjes

Ingrediënten:
citroensap, dunne kokosmelk, haricots verts, kerrie djawa, knoflook, koenjit, kurkuma, limoensap, milde kerrie, sambal oelek, sperziebonen, taugé, ui, witte kool en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht uit Maleisie:

Kerriegerecht met groenten - sajoer masak lemak 22

Ingrediënten:
aardappel, chinese kool, citroensap, dunne kokosmelk, kerrie djawa, ketjap benteng manis, knoflook, koenjit, kurkuma, limoensap, milde kerrie, sambal oelek, sambal trassi, tomaat, ui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Kip met kerriesaus 1 - goelai ajam 1

Ingrediënten:
citroensap, daoen salam, dunne kokosmelk, geklaarde boter, ghee, kerrie djawa, knoflook, limoensap, margarine, milde kerrie, peper, sambal oelek, soepkip, ui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Kip met kerriesaus 2 - goelai ajam 2

Ingrediënten:
braadkuiken, citroen, citroensap, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, geklaarde boter, ghee, kerrie djawa, kippenbouillon, knoflook, limoen, limoensap, margarine, milde kerrie, sambal oelek, ui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Loempiavulling

Ingrediënten:
bataat, donkere sojasaus, gezouten sojabonenpasta, harde tahoe, knoflook, kool, sjalotjes, sperziebonen, suiker en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegan
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Lunch / snack of tussendoortje uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Maleisische loempia

Ingrediënten:
knoflook, loempiavellen, loempiavulling, omelet, peranakan, pinda's, popiahvellen, rode pepers, sjalot, slabladeren, taugé en zwarte sojasaus

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Omelet

Ingrediënten:
ei en olie

Keuken:
Maleisisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Kuih pie tee - Toverhoedjes

Ingrediënten:
bataat, bloem, ei, frituurolie, kleine gepelde garnalen, knoflook, lente-ui, olie, omelet, peper, peranakan, rijstbloem, rode peper, suiker, water, wortel en zout

Keuken:
Maleisisch
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Won tonvulling

Ingrediënten:
chinese wijn, ei, gedroogde zwammen, gedroogde zwarte paddenstoelen, kipfilet, kleine gepelde garnalen, maïsmeel, oesters, sesamolie, sojasaus, suiker, varkensfilet, waterkastanje en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
gevogelte / varkensvlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Basisbouillon

Ingrediënten:
gedroogde ansjovis, gedroogde escalopes, gember, kipfilet, knoflook, selderij, water, witte peperkorrels en wortel

Keuken:
Maleisisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Gekruide kippelevers - semoer ati boekit besi

Ingrediënten:
arachideolie, geklaarde boter, gemberwortel, ghee, kerrie, ketjap benteng manis, kippenlever, knoflook, melk, prei, tomaat, ui, voorjaarsui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Kipgerecht met kippelevers en verse vruchten - goelai ajam Cameron

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, gedroogde kokos, geklaarde boter, gemberwortel, ghee, ketjap benteng manis, kipfilet, kippenlever, klapper, knoflook, koenjit, kurkuma, lychee, melk, milde kerrie, peper, sambal oelek, sinaasappel, ui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Gekruide kip in kokossaus - ajam rendang

Ingrediënten:
dikke kokosmelk, drumsticks, dunne kokosmelk, gemberwortel, kippenbout, kippendelen, knoflook, koenjit, kurkuma, laos, peper, sambal oelek, suiker, ui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Recept uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Maleisische barbecuekruiden

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, gemalen kruidnagel, kaneelpoeder en kardemom

Keuken:
Maleisisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / barbecue/grill
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Asam Laksa Penang - Mie-soep Penang

Ingrediënten:
ananas, daun kesum, komkommer, kruidenpasta, makreel, munt, rijstmeelmie, rode pepers, rode ui, suiker, tamarindepulp, water, wilde gemberknoppen en zwarte garnalenpasta

Keuken:
Maleisisch
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Sambal Belacan - Basissambal

Ingrediënten:
gedroogde garnalenpasta, grote rode pepers, limoensap en water

Keuken:
Maleisisch
Soort:
schaal- en schelpdieren / condiment
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Hartige soezenkrans

Ingrediënten:
bieslook, boter, kaas, gistdeeg, kervel, nootmuskaat, peper, soezendeeg en zout

Keuken:
Maleisisch
Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Recept uit De herenkookclub:

Lemoncurd

Ingrediënten:
citroensap, gekonfijte citroen en witte basterdsuiker

Keuken:
Maleisisch
Soort:
boter en olie
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Nasi goreng met bloemkool en komkommer

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, boter, ei, garnalen, groene spaanse peper, kipfilet, kippenvlees, knoflook, komkommer, krulpeterselie, noorse garnalen, rijst, rode spaanse peper, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht uit Maleisie:

Gekruide rijst - nasi lemak

Ingrediënten:
bouillon, geklaarde boter, ghee, kardemomzaadhulzen, kruidnagel, langkorrelige rijst, pijpkaneel, rode ui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
rijst / vegetarisch