Maleisisch

Zoek naar Maleisisch in jouw eigen kookboeken

Maleisisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Sardine Sandwich

Ingrediënten:
komkommer, limoen, rode peper, rode ui, sardines, tomatensaus, vissaus, witte boterhammen en zonnebloemolie

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Bijgerecht uit Rijst en risotto:

De lekkerste lontong - basisrecept

Ingrediënten:
langkorrelrijst, water en zout

Keuken:
Indonesisch / Maleisisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Sylvie Girard-Lagorce en Jean Bono - Espumas & Mousses

Diner / nagerecht uit Espumas & Mousses:

Honingmousse met sinaasappel en noten

Ingrediënten:
cointreau, crème fraîche, honing, sinaasappel en witte druiven

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Ikan asam pedas - Hete viscurry

Ingrediënten:
asam gelugur, daun kesum, dikke kokosmelk, galangal, gedroogde pepers, kemirinoten, knoflook, olie, sjalotjes, suiker, tamarindepulp, turmeriekpoeder, visfilet en water

Keuken:
Maleisisch
Soort:
curry / vis
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Yen's goudbruine mie

Ingrediënten:
bakolie, donkere sojasaus, ei, garnalen, gedroogde mie, kipgehakt, knoflook, lichte sojasaus, maïsmeel, oestersaus, sesamolie, spinazie, varkensgehakt, water en witte peper

Keuken:
Maleisisch
Soort:
pasta/noodles / gevogelte / varkensvlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Laksa Lemak - Mie in pittige kokossaus

Ingrediënten:
citroen, daun kesum, dikke kokosmelk, gedroogde mie, gele mie, garnaal, kippenborst, komkommer, kruidenpasta, lente-ui, limoen, olie, omelet, peranakan, rode peper, sambal belacan, suiker, taugé, water, wilde gemberknoppen en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Kruidenpasta voor Laksa Lemak

Ingrediënten:
citroengras, galangal, gedroogde garnalenpasta, rode pepers, sjalot en turmeriek

Keuken:
Maleisisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Rendang daging - Maleis rundvlees met kokos

Ingrediënten:
asam gelugur, biefstuk, citroengras, dikke kokosmelk, galangal, gedroogde pepers, gember, kaneelstokje, kardemompeulen, kerisik, knoflook, kruidnagel, limoenblad, olie, sjalot, steranijs, suiker, tamarindepulp en turmeriekblad

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / nagerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Gula Melaka

Ingrediënten:
dikke kokosmelk, palmsuiker, pandanbladeren, sago en water

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegan
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Turquoise:

Knapperige courgettebloemen gevuld met haloumi, munt en gember

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, chilipoeder, courgette met bloem, gedroogde munt, gemalen kardemom, gember, haloumi, knoflook, limoenrasp, mozzarella, munt, olijfolie, paneermeel, plantaardige olie, sumak en venkelzaad

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Satésaus

Ingrediënten:
citroengras, galangal, gedroogde pepertjes, geroosterde pindas, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olie, sjalot, suiker, tamarindepulp, water en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
saus
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Sabah-groente

Ingrediënten:
daun katuk, gedroogde garnalenpasta, knoflook, olie, rode pepers, sjalot en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
groente
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Borneo-vis

Ingrediënten:
chinese selderie, citroensap, gember, korianderblaadjes, limoensap, rode peper, sjalot, spaanse makreel en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Maaltijdsoep met garnalen en spinazie - sajoer oedang bajam

Ingrediënten:
arachideolie, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, garnalen, garnaal, kerrie djawa, knoflook, milde kerrie, prei, sambal oelek, snijbiet, spinazie, voorjaarsui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Lams- of schapecurry - goelai kambing

Ingrediënten:
arachideolie, citroen, citroenrasp, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, gedroogde kokos, gedroogde spaanse pepertjes, gemberwortel, kerrie djawa, klapper, knoflook, limoen, limoenrasp, lombok rawit, magere lamslappen, milde kerrie, schapenlappen, tomaat, ui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / curry / vlees
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Maleisie:

Maleise saté's van rundvlees - satay daging malaya

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroenrasp, dikke kokosmelk, gemalen komijn, entrecote, goela djawa, kerrie, koenjit, komijn, kurkuma, rundvlees, sambal oelek, suiker en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vlees / barbecue/grill / pekel en marinades
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht uit Maleisie:

Sojabonenkaas met taugé - taoekwa dan taugé

Ingrediënten:
arachideolie, haricots verts, ketjap benteng manis, knoflook, sambal oelek, sojabonenkaas, sperziebonen, tahoe, taugé, tofu en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Sojabonenkaas met gemengde groenten - taoekwa dan atjar

Ingrediënten:
arachideolie, broccoli, groene spaanse peper, haricots verts, ketjap benteng manis, knoflook, rode paprika, sambal oelek, sambal trassi, sojabonenkaas, sperziebonen, tahoe, taugé, tofu, ui, winterwortel, wortel, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Geroosterde kip voor nasi ayam

Ingrediënten:
donkere sojasaus, gember, kip, knoflook, lichte sojasaus, oestersaus, pepersaus, sjalot, spaanse peperpoeder, tomatensaus en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Kipvleugeltjes

Ingrediënten:
chinese wijn, donkere sojasaus, honing, kippenvleugels, lichte sojasaus, oestersaus, peper, sesamolie en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Pikante garnalen met kokos

Ingrediënten:
boter, chinese wijn, curryblaadjes, frituurolie, garnalen, knoflook, kokosrasp, lichte sojasaus, pepertjes, suiker en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Krab met zwarte peper

Ingrediënten:
boter, curryblaadjes, donkere sojasaus, frituurolie, gedroogde garnalen, gezouten sojabonen, groene pepertjes, knoflook, krab, oestersaus, rode pepertjes, sjalotten, suiker en zwarte peper

Keuken:
Maleisisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Laksa met pompoen en tahoe

Ingrediënten:
bosui, djeroek poeroetblaadjes, gemalen kurkuma, gemberwortel, knoflook, kokoscrème, komkommer, lichte sojasaus, mihoen, pompoen, rode chilipeper, sereh, tahoe, taugé, tomaat, ui, verse koriander, verse munt en zonnebloemolie

Keuken:
Maleisisch
Soort:
curry / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Garnalen met ananascurry

Ingrediënten:
ananas, citroengras, dikke kokosmelk, galangal, garnalen, gedroogde garnalenpasta, olie, rode pepers, sjalot, turmeriek, water en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Gezouten vis met ananascurry

Ingrediënten:
ananas, citroengras, dikke kokosmelk, galangal, gedroogde garnalenpasta, gezouten vis, olie, rode pepers, sjalot, turmeriek, water en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vis
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Nasi Ayam - Kip met rijst

Ingrediënten:
boter, gember, geroosterde kip, knoflook, komkommer, pandanblad, pepersaus, rijst, sjalot en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
gevogelte