Hollands

Zoek naar Hollands in jouw eigen kookboeken

Hollands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De (perfecte) man in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, courgette, doperwten, groentebouillon, macaroni, peper, prei, raap en sperziebonen

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

blasiusbrood

Ingrediënten:
suiker, bloem, gedroogde vruchtjes, gist, roggemeel en zout

Keuken:
Duits / Zwitsers / Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Gebakken kabeljauw met romige witlof en mosterd

Ingrediënten:
bloem, boter, grove mosterd, kabeljauwfilet, olijfolie, peper, slagroom, suiker, witlof en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groente
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Toetjes & desserts:

Speculaasbodem met amandel-kwarkmousse

Ingrediënten:
amandellikeur, amandelspijs, bladgelatine, koffie, kwark, slagroom, speculaas en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / boter en olie
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 3 - Salades

Bijgerecht / basisrecept uit AH eetboekenreeks 3 - Salades:

Yoghurtdressing

Ingrediënten:
citroensap, mosterd, olie, peper, verse bieslook, volle yoghurt en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit R. Schreven - Hip Holland

Diner / hoofdgerecht uit Hip Holland:

Spicy roergebakken boerenkool met worst

Ingrediënten:
aardappel, boerenkool, braadworst, gembersiroop, olijfolie, rode peper, spek en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Bijgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Poffertjes met witlof

Ingrediënten:
boter, ei, melk, olie, poedersuiker, poffertjesmix, witlof en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Bijgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Poffertjes met oesterzwammen

Ingrediënten:
boter, ei, melk, oesterzwam, olie, peper, poffertjesmix en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Bijgerecht / basisrecept uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Hartige poffertjes

Ingrediënten:
ei, melk, olie, poffertjesmix, sojamelk en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch

Diner / hoofdgerecht van anita van h:

Zuur­kool-cho­ri­zo­stamp­pot ***

Ingrediënten:
chorizoworsten, groene olijven zonder pit, halfvolle melk, kruidenzuurkool, kruimige aardappel, ongezouten roomboter en zachte geitenkaas

Keuken:
Hollands
Soort:
stamppot / vlees

Diner / nagerecht van anita van h:

Ge­vul­de ap­pel­tjes uit de oven ****

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bosbessenjam, bruine basterdsuiker, kaneelstokjes en zoete appels

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bij de koffie uit Twaalf maanden lekker eten:

Dubbele chocolademuffins - variatie

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cacao, donkere basterdsuiker, ei, melk en pure chocolade

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Forel met boter en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, forel, gedroogde peterselie, peper, peterseliewortelloof en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis

Diner / hoofdgerecht van anita van h:

Zo­mer­sa­la­de met Hol­land­se gei­ten­kaas ****

Ingrediënten:
citroen, hollandse geitenkaas, nectarines, rucola, veldsla, verse munt, vloeibare honing, walnoten en walnotenolie

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vegetarisch

Diner / hoofdgerecht van anita van h:

Aardappelsalade met bieten en kip ****

Ingrediënten:
aardappel, augurk, kipfilet, olie, ontbijtspek, rode biet, rode wijnazijn en veldsla

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Sliptong met uienmarmelade

Ingrediënten:
bloem, boter, olijfolie, paprikapoeder, peper, rode-wijnazijn, sliptong, ui, vloeibare honing en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Vla met kwark en kersen

Ingrediënten:
kersenjam, kersen op sap, kwark en vanillevla

Keuken:
Hollands
Soort:
zuivel
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Sinaasappel-gemberyoghurt

Ingrediënten:
gemberbolletjes op siroop, sinaasappel, sinaasappellimonadesiroop en yoghurt

Keuken:
Hollands
Soort:
zuivel
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Gegratineerde rabarber

Ingrediënten:
crème fraîche, donkere basterdsuiker en rabarber

Keuken:
Hollands
Soort:
barbecue/grill / fruit
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Mosselsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, knoflook, laurierblad, mosselen, peper, prei, sjalot, slagroom, soepgroenten, spinazie, visbouillontabletten, winterwortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gestoofd rundvlees met champignons

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, gedroogde peterselie, kastanjechampignons, knoflook, laurier, olie, peper, rode wijn, runderlappen, selderijknol, spekblokjes, tijm, ui, uitjes, vleesbouillon, winterwortel, wortelpeterselieloof en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Recept van Varkensvlees:

Dit is een leeg item. Moet door administrator worden verwijder

Keuken:
Hollands
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Gerookte markeel quiche

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, gerookte makreel, kaas, melk, peper, ui, zaanse mosterd en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / quiche
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht / drinken / traktatie uit Twaalf maanden lekker eten:

Klassieke aardbeienmilkshake

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeienijs, melk en vruchtensiroop

Keuken:
Hollands
Soort:
smoothie/milkshake / niet-alcoholische drank
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Konijn in´t zuur - knien in ´t zoer

Ingrediënten:
appelstroop, azijn, bloem, boter, konijnenbout, konijnenpoot, laurierblad, peperkoek, ui en water

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / wild / pekel en marinades
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

À la minute hachee met sperzieboontjes

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, hacheebouillon, olie, runderstaartstuk, sojasaus, sperziebonen, ui en volkorenpasta

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / pasta/noodles