Hollands

Zoek naar Hollands in jouw eigen kookboeken

Hollands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De (perfecte) man in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, courgette, doperwten, groentebouillon, macaroni, peper, prei, raap en sperziebonen

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

blasiusbrood

Ingrediënten:
suiker, bloem, gedroogde vruchtjes, gist, roggemeel en zout

Keuken:
Duits / Zwitsers / Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Spekpannenkoek

Ingrediënten:
basisbeslag, doorregen spek en pannenkoek

Keuken:
Europees / Hollands
Soort:
vlees / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Gebakken diamanthaas met rodewijnsaus en raapstelenstamppot

Ingrediënten:
bloemige aardappel, bosui, boter, diamanthaas, kalfsfond, kalfsjus, kristalsuiker, kruidnagel, laurier, olijfolie, peperkorrel, raapstelen, rode wijn, sjalot, slagroom, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Krab cake

Ingrediënten:
bieslook, eidooier, koriander, krab, maïzena, minimaiskolf en olie

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Geflambeerde kwartels met zuurkool

Ingrediënten:
boter, chilivlokken, droge witte wijn, eendenvet, ganzenvet, jenever, jeneverbes, kwartel, laurier, rozemarijn, sjalot, zout, zure appel, zuurkool, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Hollandse tuinbonen me spek en ui - tip

Ingrediënten:
gerookte spekjes, ui en verse tuinbonen

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Romige spruitjessoep

Ingrediënten:
bospeen, kippenbouillon, olijfolie, rode peper, slagroom, spruitjes, ui en verse peterselie

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / buffet / voorgerecht uit Neêrlands roem:

Sipelsop (Friese uiensoep)

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, brood, ei, friese nagelkaas, kaas, nootmuskaat, peper, tijm, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / voorgerecht uit Neêrlands roem:

Mosselsoep met sinaasappel

Ingrediënten:
kerrie, knoflook, mosselen, olie, peper, prei, sinaasappel, slagroom, tijm, ui, winterpeen, witte wijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:

Frambozenkwark

Ingrediënten:
boerenkwark, frambozen, gelatine en suikerwater

Keuken:
Hollands
Soort:
zoet / vegetarisch / zuivel
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:

Gepofte kweeperen

Ingrediënten:
boter, citroensap, kaneelstokje, kweeperen en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
fruit / zoet / vegetarisch
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Briochedeeg (koud)

Ingrediënten:
bloem, boter, ei en gist

Keuken:
Hollands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Drinken / traktatie uit Twaalf maanden lekker eten:

Perenshake met citroenijs

Ingrediënten:
citroenijs, melk, peer en reine-claude-limonadesiroop

Keuken:
Hollands
Soort:
smoothie/milkshake / niet-alcoholische drank
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Pompoen chutney

Ingrediënten:
appel, azijn, gember, pompoen, sambal en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
inmaak / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Zoetzure prei

Ingrediënten:
azijn, citroen, kaneel, koriander, prei, sinaasappel en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
inmaak
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Vinaigrette, basis

Ingrediënten:
arachideolie, mosterd, olijfolie, peper, sjalot, water, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Zalmmayonaise

Ingrediënten:
court bouillon, mayonaise en zalm

Keuken:
Hollands
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Rauwkost van meiknolletjes met Zeeuwse kreeft, zeekraal en artisjok

Ingrediënten:
artisjok, boter, gember, gerookt spek, halfzoete wijn, kipkarkassen, knoflook, meiknol, olijfolie, peterselie, rietsuiker, risottorijst, sinaasappel, sjalot, tomatenpuree, ui, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zeekraal en zeeuwse kreeft

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / bijgerecht / tussengerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Spinaziepuree met gefrituurd ei

Ingrediënten:
aardappelpuree, azijn, bloem, boter, broodkruim, ei, eiwit, gerookte paling, melk, spinazie en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
groente
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Grootmoeders stoofvlees

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, jenever, kruidnagel, mosterd, olie en runderriblappen

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Bijgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Koude spinazie met stroop

Ingrediënten:
kippenbouillon, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, spinazie en stroop

Keuken:
Hollands
Soort:
groente
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Hieltjes met perenbliksem

Ingrediënten:
aardappel, boter, kalfsfond, kalfsjus, kaneelstokje, knoflook, laurier, lichtgerookt mager spek, melk, olijfolie, stoofperen, suiker, tomatenpuree, tomatensap, ui, varkensschenkel, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Ossenstaart met linzen

Ingrediënten:
bloem, bouillonblokje, chilipeper, knoflook, kruidnagel, laurier, linzen, olijfolie, ossenstaart, peper, rode wijn, ui, winterwortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Gebraden lamsrack, lamsjus met bonenkruid en groene groente

Ingrediënten:
aardappel, groene asperge, haricots verts, jeneverbes, knoflook, lamsafsnijdels, lamsbotten, lamsrack, olijfolie, peper, rozemarijn, tijm, tuinbonen, ui, wijn, winterwortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Kalfslever met spek, kalfsjus en gefrituurde uiringen

Ingrediënten:
bloem, boter, kalfsbotten, kalfslever, laurier, ontbijtspek, peterselie, prei, rode wijn, sjalot, tomatenpuree, ui, vleestomaat, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / orgaanvlees