Peruaans

Zoek naar Peruaans in jouw eigen kookboeken

Peruaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Zalmceviche met koriander, chilipeper en limoen

Ingrediënten:
chilipepers, gemalen komijn, gemberwortel, knoflook, koriander, limoensap en zalmfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Linzen met salade van rijst & rode uien

Ingrediënten:
bruine linzen, chilipepers, citroensap, griekse yoghurt, knoflook, langkorrelige rijst, olijfolie, rode ui, tomaat en zout

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Kip met koriander & spinazierijst

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipepers in olie, doperwten, gebroken rijst, gemalen komijn, griekse yoghurt, kip, knoflook, olijfolie, paprika, spinazie en wortel

Keuken:
Peruaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Vis gemarineerd in limoen - ceviche

Ingrediënten:
limoen, pangasiusfilet, sjalot en trostomaat

Keuken:
Peruaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zeebrasem met gazpacho en ingemaakte paprika

Ingrediënten:
gele paprika, groene paprika, knoflook, komkommer, limoensap, olijfolie, piment d'espelette, rode paprika, sherryazijn, tomaat, verse muntblaadjes en zeebrasemfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Ceviche:

Ceviche van roodbaars op peruaanse wijze

Ingrediënten:
bleekselderij, chilipuree, gember, knoflook, limoensap, mais, olijfolie, rocoto peper, rode ui, roodbaarsfilet, verse koriander en zoete aardappel

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zeebrassem met yuzu

Ingrediënten:
olijfolie, verse peper, yuzusap, zalmeitjes, zeebrasemfilet en zeekraal

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van sardine met vijgen

Ingrediënten:
citroen, gekonfijte citroen, granaatappel, olijfolie, sardines, verse bieslook en vijgen

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van inktvis met harderkuit en rucola

Ingrediënten:
citroen, harderkuit, inktvis, kerstomaat, kuit, olijfolie, rucola en viskuit

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van sint-jacobsvruchten met passiefruit

Ingrediënten:
clementine, grapefruit, knoflook, limoen, olijfolie, passievrucht, sinaasappel, sint-jakobsschelp en verse koriander

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zeebrasem met druiven en wasabi

Ingrediënten:
groene pitloze druiven, limoensap, olijfolie, rucola, sesamzaad, wasabi, wasabi-sesam en zeebrasemfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zeebaars met kokos en kafferlimoen

Ingrediënten:
bietjes, gember, granaatappel, kafferlimoenen, kokosroom, limoensap, piment d'espelette, rode paprika, rode ui, sjalot, verse koriander en zeebaarsfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zalm met mango

Ingrediënten:
grapefruitsap, limoensap, mango, olijfolie, preischeuten, sesamzaad, sinaasappelsap en zalmfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van ombervis met ratatouille en gepocheerde kwarteleitjes

Ingrediënten:
aubergine, azijn, courgette, kwartelei, limoensap, olijfolie, ombervisfilet, piment d'espelette, rode paprika, ui, verse bieslook en zeebaarsfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van makreel met peer en kafferlimoen

Ingrediënten:
chilipuree, kafferlimoenen, limoensap, makreelfilet, olijfolie, peer en tabasco

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Andy Sewell, Gastón Acurio, Pochi Caceres en Studio Chehade - Peru - Hét kookboek

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Peru - Hét kookboek:

Pikante zeevruchtenschotel

Ingrediënten:
aardappel, bouillon, brood, chilipeperpasta, coquille, ei, garnaal, inktvis, knoflook, komijn, melk, noten, octopus, oregano, peper, pisco, tomaat, ui, zeeslak en zout

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver - Super food voor familie en vrienden

Lunch / buffet / avondmaal uit Super food voor familie en vrienden:

Peruaanse zoete-aardappelsoep, mais, paprika's, kip & quinoa

Ingrediënten:
aardappels, feta, groentebouillon, kippenbouillon, kippendijfilet, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kruidnagels, limoen, maiskolven, olijfolie, paprika's, quinoa, rode peper, rode ui en zoete aardappel

Keuken:
Peruaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / voorgerecht uit Feestelijk tafelen:

Peruaanse ceviche

Ingrediënten:
avocado, bosui, chilipeper, citroensap, groene paprika, knoflook, limoensap, maïskorrels, rode paprika, sla, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper, visfilet en zout

Keuken:
Peruaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / feestdagen
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / nagerecht uit Lima - het kookboek:

Parfait de nuez de bahuaja - Bahuajanotenparfait

Ingrediënten:
bahuajanoten, dextrose, fijne kristalsuiker, gelatine, melkpoeder, paranoten, vloeibare glucose en volle melk

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Visbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, water, witte wijn, witvisgraten en wortel

Keuken:
Peruaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Lima - het kookboek:

Tomates, aguaymanto y rúcula con vinagreta verde y amarilla - Tomaten, physalis en rucola met groene en gele vinaigrette

Ingrediënten:
aji limopeper, gele vinaigrette, groene vinaigrette, heirloom-tomaten, jalapeñopeper, kerstomaat, physalis, rucola en zeezoutvlokken

Keuken:
Peruaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / voorgerecht uit Lima - het kookboek:

Lechuga Romana con ají amarillo y vinagreta de maní - Bindsla en aji amarillo met pindadressing

Ingrediënten:
bindsla, oranje amarillopepers, pindadressing, rijstazijn, water, zeer fijn zeezout en zwart lavazout

Keuken:
Peruaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Dranken / drinken uit Lima - het kookboek:

Leche de tigre de aloe vera - Tijgermelk met aloë vera

Ingrediënten:
aji-limopeper, aloë verablad, fijn zeezout, ijsblokjes, ingelegde jalapeñopepers, limoensap en tijgermelk basis

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Ceviche de dos quinuas y palta - Ceviche van twee soorten quinoa en avocado

Ingrediënten:
avocado, fijn zeezout, limoensap, olijfolie, passievruchtensap, rode quinoa, tijgermelk en witte quinoa

Keuken:
Peruaans
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Salsa criolla

Ingrediënten:
aji limopeper, fijn zeezout, koolzaadolie, koriander, limoensap, olijfolie, rode ui, witte wijnazijn en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Groene vinaigrette

Ingrediënten:
agavesiroop, fijn zeezout, knoflook, lente-ui, olijfolie, rijstazijn, vloeibare honing en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan / vinaigrette