dessert

Zoek naar dessert in jouw eigen kookboeken

De lekkerste dessert recepten

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Diner / nagerecht / dessert uit Heerlijke gerechten om te delen:

Granita van watermeloen en aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, glucose, limoenen, watermeloen en wodka

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
zoet
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kaas en appelomelet

Ingrediënten:
boter, ei, granny smith, kaneel, melk, olijfolie, room, roomkaas, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

bramen en appels met kruimelkorst

Ingrediënten:
amandelen, boter, bramen, geroosterde geschaafde amandelen, havermout, honing, suiker en zure appels

Keuken:
Joods
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / nagerecht / dessert uit Pien laat haar eten zien:

Limoentaart

Ingrediënten:
bastognekoeken, eetbare bloemen, eidooier, gecondenseerde melk, limoenen, roomboter, slagroom, vanillesuiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / nagerecht / dessert uit Pien laat haar eten zien:

Witte chocolademousse met chocoladebodem

Ingrediënten:
bloem, cacao, eiwitten, frambozen, gelatine, melkchocolade, poedersuiker, roomboter, slagroom en witte chocolade

Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Opera

Ingrediënten:
breekgalet van pure chocolade met bladgoud, chocolacrumble, chocolade-notenschaafsel, gebakken peer in calx, gouden karamelglaçage, perencompote-interieur, perencoulis en rol van chocolademousse

Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

vijgentaart met olijfolie

Ingrediënten:
bloem, bruine suiker, ei, honing, olijfolie, slagroom, vanille-extract, vijgen en yoghurt

Keuken:
Joods
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / nagerecht / dessert uit Pien laat haar eten zien:

Caramel slices

Ingrediënten:
bakpoeder, basterdsuiker, gecondenseerde melk, kokos, melkchocolade, patentbloem, roomboter en schenkstroop

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

kaneelballen

Ingrediënten:
bruine suiker, ei, gemalen amandelen, kaneel en rijstmeel

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

gembersouffle

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine suiker, ei, gemberpoeder, gembersiroop, melk, olijfolie en opgelegde gember

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

perzische vruchtensalade

Ingrediënten:
bananen, dadels, gedroogde vijgen, gedrrogde pruimen, amandel, limoen, oranjebloesemwater en sinaasappels

Keuken:
Joods
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete crèpes met fruitconserven

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, ingemaakt fruit, jam, marmelade, melk, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

sojarijst met paranotencompote

Ingrediënten:
boter, honing, kardemom, paranoot, rijst voor rijstpap, sinaasappelsap en sojamelk

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

kokosbroodpudding met aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, amaretto, eieren, kokosmelk, panettone en suiker

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

gembercitroensorbet met lavendelkoekjes

Ingrediënten:
bakmeel, boter, bruine suiker, citroen, gemberextract, kristalsuiker, lavendelblaadjes en lavendelbloemen

Keuken:
Joods
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Zabaione met Barbera of Barbaresco

Ingrediënten:
barbaresco, barbera, eidooier, eiwit en fijne tafelsuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Gelato al pistacchio - Pistacheijs

Ingrediënten:
dextrose, eidooier, fijne tafelsuiker, ijs, ijsstabilisator, invertsuiker, melkpoeder, pistaches, volle melk en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Crème Catalanschuim met bessen

Ingrediënten:
aardbeien, bosbessen, citroenschil, crème catalanijs, eidooier, fijne tafelsuiker, frambozen, kaneelstokje, maïzena, melk, sinaasappelschil, slagroom, vanillepeul en wafelbiscuits

Keuken:
Italiaans
Soort:
fruit / pudding / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Gelato al te - Marco Polo thee-ijs

Ingrediënten:
dextrose, eidooier, fijne tafelsuiker, ijs, ijsstabilisator, invertsuiker, marco polo thee, melkpoeder, volle melk en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Torta di ricotta - Ricottataart

Ingrediënten:
ei, eidooier, eiwit, fijne kristalsuiker, gekonfijte citroenschil, honing, kaneel, marsala, sukade, verse ricotta en zoet gebakdeeg

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Pere cotto e crude con zabaione a moscato - Sabayon van muskaatwijn met rauwe en gekookte peer

Ingrediënten:
bladerdeeg, eidooier, fijne tafelsuiker, muskaatwijn en peren

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / fruit / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Torta di prunge - pruimentaart

Ingrediënten:
amandelmeel, bloem, ei, fijne tafelsuiker, hazelnootmeel, pruimen en zoet gebakdeeg

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Sformato d'arancia e cioccolato, pannacotta all'acqua di rose - Sponscake-sformato met rozenwater-pannacotta

Ingrediënten:
bakpoeder, bloedsinaasappelchips, bloedsinaasappel, bloem, cacaopoeder, chocoladeglazuur, citroentijmchips, citroentijmroomijs, fijne tafelsuiker, natriumbicarbonaat, plantaardige olie, rozenwater-pannacotta, water en witte wijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Torta di limone e mascarpone - Citroen en mascarponetaart

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, fijne tafelsuiker, mascarpone, melk, poedersuiker, slagroom en zoet gebakdeeg

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Torta de pesce all' amaretto - Perzik en amarettotaart

Ingrediënten:
amarettikoekjes, amarettocrème, fruit, perzik en zoet gebakdeeg

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Torta de ciliege - Kersentaart

Ingrediënten:
amandelmeel, bloem, ei, fijne tafelsuiker, hazelnootmeel, kersen, vege-gel en zoet gebakdeeg

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch