borrelhapje/tapa/mezze/antipasti

Zoek naar borrelhapje/tapa/mezze/antipasti in jouw eigen kookboeken

De lekkerste borrelhapje/tapa/mezze/antipasti recepten

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Sarde a beccafico: sardines met pijnbbompitten, krenten, kappertjes, peterselie en sinaasappel

Ingrediënten:
ansjovis, broodkruim, extra vierge olijfolie, gedroogde chilipeper, kappertjes, knoflook, krenten, laurier, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, pijnboompitten, sardines, sinaasappel en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit  - Die neue Lust auf Gemüse, 44 grüne Rezepte

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Die neue Lust auf Gemüse, 44 grüne Rezepte:

Landbrot mit frischen Dicken Bohnen - Boerenbrood met verse tuinbonen

Keuken:
Duits / Internationaal
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Speltpizza met daslook en buffelmozzarella

Ingrediënten:
buffelmozzarella, daslook, extra vierge olijfolie, gedroogde gist, grof zeezout, olijfolie en speltbloem

Soort:
pizza / vegetarisch
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Chakchouka: salade van gegrilde groene paprika en tomaten met paprikapoeder en komijn

Ingrediënten:
brood, cayennepeper, gemalen komijn, groene paprika, knoflook, koriander, milde paprikapoeder, olijfolie, trostomaat en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Tentempié - Snelle, simpele tapas 4

Ingrediënten:
gedroogde worst en guindilla peper in azijn

Keuken:
Spaans
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Groentebitterballen

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, broodkruim, gelatine, groenten, melk, mosterd, bladpeterselie, sjalot en voc specerijen

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Gegrilde pimientos de padrón

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, grof zeezout en pimientos de padrón

Soort:
vegan
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Krokante kruidengehaktbroodjes

Ingrediënten:
bieslook, casinobrood, ei, kervel, peterselie, rundergehakt en zwarte olijven

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De kunst van het koken:

Céleri-rave rémoulade - Knolselderij in mosterdsaus

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, knolselderij, olijfolie, peper, peterselie, verse gemengde kruiden, water, wijnazijn en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Chipirones al romesco - mini-pijlinktvis met romescosaus

Ingrediënten:
blanke amandelen, boerenbrood, chipirones, gedroogde paprika, hazelnoot, knoflook, mini-pijlinktvis, olijfolie, rode visbouillon, sherry-azijn en tomaten

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit  - Die neue Lust auf Gemüse, 44 grüne Rezepte

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Die neue Lust auf Gemüse, 44 grüne Rezepte:

Sardellen auf Crostini - Toast met ansjovis

Keuken:
Mediterraans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Luk Thys, Sandra Bekkari, Lisa Valcke en Lieven Gouwy - Nooit meer diëten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nooit meer diëten:

pittige langoustines op een stokje

Ingrediënten:
knoflook, langoustines, olijfolie, piment d'espelette, zeezout en zwarte peper

Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Tapas van visconserven 6, scheermessen met citroen

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, ingelegde groene guindillapaprika, ingelegde groenten, ingelegde knoflook en scheermessen in blik

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Kip met knoflook pollo al ajillo

Ingrediënten:
citroensap, kippenvleugels, knoflook, olie, sherry, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Focaccio met rozemarijn en zeezout

Ingrediënten:
bloem, gist, grof zeezout, olijfolie, rozemarijn, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Les fila à la viande - Kleine driehoekjes met vleesvulling

Ingrediënten:
cottagecheese, eidooier, filodeeg, kaneel, kruidnagel, lamsgehakt, nootmuskaat, peper, pijnboompitten, piment, rundergehakt, sesamzaad, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella Express:

Sappige rundvleesspiezen met mierikswortel-dipsaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bieslook, crème fraîche, dijonmosterd, maldonzout, mierikswortel, olijfolie, port, rode-wijnazijn, rozemarijn, runderlende en worcestersaus

Soort:
vlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De kunst van het koken:

Chaussons - variaties

Ingrediënten:
crèmevulling, ei, korstdeeg, mengsel voor gemalen vlees, slagroom en vleesmengsels voor paté

Keuken:
Frans
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het kookboek van Tip Culinair:

Garnalenspiesjes

Ingrediënten:
mager spek, olie, garnaal en salieblaadjes

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het kookboek van Tip Culinair:

Crostini met tonijn

Ingrediënten:
citroen, citroensap, kruidenboter, peterselie, pimento olijven, sandwichtonijn en wit stokbrood

Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Made in Italy:

Zucchine all' olio - Gegrilde courgette in olijfolie

Ingrediënten:
courgette, olijfolie en rozemarijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Borreltosti's met gegrilde bosui en courgette

Ingrediënten:
aioli, bosui, courgette, jonge boerenkaas, knoflook en stevig brood

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het kookboek van Tip Culinair:

Bruchetta

Ingrediënten:
ansjovisfilet, basilicum, chorizoworst, ciabattabrood, paprika, knoflook, landbroodje, olijfolie, rauwe ham en salami

Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Gezouten amandelen almendras saladas

Ingrediënten:
blanke amandelen, olijfolie, zeezout en zoet gerookt paprikapoeder

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Beverley Jollands, M. Garrett en B. Jollands - Het olijfolieboekje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het olijfolieboekje:

Bagna cauda

Ingrediënten:
ansjovis in blik, boter, brood, garnaal, groenten, knoflook, nieuwe aardappelen, olijfolie, rozemarijn en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren