borrelhapje/tapa/mezze/antipasti

Zoek naar borrelhapje/tapa/mezze/antipasti in jouw eigen kookboeken

De lekkerste borrelhapje/tapa/mezze/antipasti recepten

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Sarde a beccafico: sardines met pijnbbompitten, krenten, kappertjes, peterselie en sinaasappel

Ingrediënten:
ansjovis, broodkruim, extra vierge olijfolie, gedroogde chilipeper, kappertjes, knoflook, krenten, laurier, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, pijnboompitten, sardines, sinaasappel en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Melk & dadels:

Briwat met kip

Ingrediënten:
bladerdeeg, blanke amandelen, ei, gemberpoeder, kaneel, kippenbout, koriander, kurkumapoeder, olie, olijfolie, peterselie, rozijnen, saffraanpoeder, witte ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Muhammara - Pasta van geroosterde paprika's en walnoten

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipeper, citroensap, extra vergine olijfolie, granaatappelsiroop, knoflook, komijn, paprika, suiker, volkorenbrood, walnoten en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Groene amandelen met ijsklontjes en zout

Ingrediënten:
geblancheerde amandelen, ijsklontjes, maldon zeezout en zeezoutvlokken

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Groene pruimen

Ingrediënten:
groene pruimen en zout

Keuken:
Libanees / Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Gesmoorde tuinbonen met artisjokken en pastirma

Ingrediënten:
artisjokharten, citroensap, dille, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, pastirma, sjalot, tijm, tuinbonen en water

Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro Londen:

Pipas - geroosterde zonnebloempitten

Ingrediënten:
water, zeezout en zonnebloempitten

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Mosselpilaki

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, bleekselderij, citroen, citroensap, dille, knoflook, krabbouillon, mosselen, olijfolie, suiker, tijm, tomatenpuree, trostomaat, ui en wortel

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Luchtige fetadipsaus

Ingrediënten:
dijonmosterd, feta en yoghurt

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Fluweelzachte knolselderijdipsaus

Ingrediënten:
knoflook, knolselderij, limoensap, melk, olijfolie en witte peper

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Pittige spinazie en aardappels

Ingrediënten:
aardappels, garam masala, gember, knoflook, kokosroom, koolzaadolie, rode chilipeper, slagroom, spinazie, ui, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Peppadews, labneh en pijnboompitten

Ingrediënten:
citroen, gedroogde munt, geitenkwark, ingelegde peppadews, labneh, pijnboompitten, verse munt, roomkaas en za'atar

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gemarineerde olijven

Ingrediënten:
arbequinas kleine olijven, extra vergine olijfolie, olijf, gordal olijven, harissa, ingelegde chilipeper, ingelegde citroenschil, jalapeños, kalamataolijven, knoflook, korianderzaad, laurierblad, lucques olijven, niçoise olijven, rode chilipeper, sinaasappelsap, sinaasappelschil, venkelzaad, verse bladpeterselie en zwarte peperkorrels

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Tarama - Viskuitmousse

Ingrediënten:
citroensap, olijfolie, oud brood, ui en viskuit

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Serranitos

Ingrediënten:
brood, groene paprika, knoflook, olijfolie, serranoham, varkenslap, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit Anne Wilson - Indonesisch koken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesisch koken:

Maispannenkoekjes met pinda's

Ingrediënten:
arachideolie, djinten, ei, gember, knoflook, lente-ui, maiskolven, pinda's en rijstmeel

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Kaasrolletjes

Ingrediënten:
crème fraîche, gerookte kaas, peper, roomboterbladerdeeg, sesamzaad en ui

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte kaasknabels

Ingrediënten:
boter, eiwit, gerookte kaas, gerookte komijnenkaas en roomboterbladerdeeg

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Marie Claire Crispy:

Kaassandwiches met olijven

Ingrediënten:
bladpeterselie, mozzarella, olijfolie, olijven, parmezaanse kaas en witbrood

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De kunst van het koken:

Galette au roquefort - Roquefortkoekjes

Ingrediënten:
blauwschimmelkaas, bloem, boter, eidooier, roquefort en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Gevulde olijven - olive all´ascolana

Ingrediënten:
bloem, bouillon, broodkruim, ei, frituurolie, grote groene olijven, kaneel, kippenlever, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rundvlees, spek, tomatenpuree, varkensvlees en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Marie Claire Crispy:

Kaassandwiches met olijven

Ingrediënten:
bladpeterselie, mozzarella, olijfolie, olijven, parmezaanse kaas en witbrood

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Les fila aux epinards - Kleine driehoekjes met spinazievulling

Ingrediënten:
boter, cottagecheese, diepvriesspinazie, ei, eidooier, feta, filodeeg, nootmuskaat, peper, plantaardige olie, ricotta en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thailand, een culinaire reis:

Geroosterde varkenshals - kaw moo yang

Ingrediënten:
bai pak chee, groene chilipeper, knoflook, kratiem, lente-ui, limoensap, nam pla, prik khee noo, raak pak chee, sjalot, sojasaus, suiker, thaise vissaus, varkensnek, verse koriander, verse korianderwortel en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

gegratineerde mosselen

Ingrediënten:
citroen, droog broodkruim, knoflook, mosselen, olijfolie en peterselie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren