Recept uit De flair van eenvoud:
 
      De flair van eenvoud
koken met de frisse kijk van Alastair Little
Een boek van A. Little en R. Whittington
We hebben 126 recepten uit dit boek geindexeerd.
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De flair van eenvoud, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.
Advertentie
 
  Recepten uit De flair van eenvoud
Een greep uit de 126 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:
Saltimbocca van rode mul
- Ingrediënten:
- bloem, boter, citroen, parmaham, peper, rode mullet, salie, zeezout en zonnebloemolie
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren
Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:
Confit Sarladaise
- Ingrediënten:
- aardappel, eendenbout, eendenorganen, eendenvet, ganzenvet, knoflook, laurier, peper, peterselie, reuzel, rode wijnazijn, rozemarijn, tijm en zeezout
- Soort:
- wild / gevogelte
Diner / voorgerecht uit De flair van eenvoud:
Gegrilde Sint-Jakobsmosselen met Thaise koolsalade
- Ingrediënten:
- cayennepeper, citroengras, djeroek poeroet, gember, knoflook, koriander, rijstnoedels, rijstwijnazijn, rode paprika, savooiekool, sesamolie, sint-jakobsschelp, sojasaus, thaise vissaus, ui, witte wijnazijn, wortel en zonnebloemolie
- Keuken:
- Thais
- Soort:
- salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:
Kalfslever met uiencompote en salie
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, bloem, boter, droge witte wijn, kalfslever, kippenfond, laurier, peper, salie, sherryazijn, tafelsuiker, ui, witte wijnazijn, zeezout en zonnebloemolie
- Soort:
- vlees
Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:
Getruffeerde gepocheerde kip
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, kippenfond, peper, peterselie, prei, scharrelkip, tijm, ui, wortel, zeezout, zwarte peperkorrels en zwarte truffel
- Soort:
- gevogelte
Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De flair van eenvoud:
Geperste terrine van rog en aardappel
- Ingrediënten:
- aardappel, court-bouillon, dijonmosterd, kappertjes, olijfolie, peterselie, rogvleugels, sjalot en zoetzure augurk
- Soort:
- paté/terrine
Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:
Gratin van honingraatpens
- Ingrediënten:
- bleekselderij, droge cider, droge witte wijn, honingraatpens, knoflook, laurier, parmagiano reggiano, peper, peterselie, ui, vleestomaat, wortel en zeezout
- Soort:
- vlees
Diner / voorgerecht uit De flair van eenvoud:
Vissoep met rouille
- Ingrediënten:
- afsnijdsels van vis, baguette, bleekselderij, cayennepeper, droge witte wijn, witvis, gruyerekaas, harissa, knoflook, knoflookmayonaise, krab, laurier, olijfolie, passata, peper, peterselie, saffraan, sinaasappelschil, tijm, ui, venkel, visgraten en zeezout
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:
Spaghetti op Genuese wijze
- Ingrediënten:
- basilicum, haricots verts, krieltjes, peper, pesto, spaghetti en zeezout
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- pasta/noodles / vegetarisch
Diner / nagerecht uit De flair van eenvoud:
Summer pudding
- Ingrediënten:
- bramen, casinobrood, frambozen, rode aalbessen, tafelsuiker, witte aalbessen en zwarte bessen
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:
Aioli garni
- Ingrediënten:
- aardappel, artisjok, broccoli, citroensap, court-bouillon, ei, eidooier, extra vierge olijfolie, haricots verts, kabeljauw, knoflook, water, witte peper, wortel, zonnebloemolie en zwarte olijf
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren
Basisrecept uit De flair van eenvoud:
Sojabasisbouillon
- Ingrediënten:
- donkere sojasaus, gedroogde mandarijnschil, gemberwortel, knoflook, mirin, rode spaanse peper, sake en steranijs
- Soort:
- soep/bouillon / vegetarisch
Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit De flair van eenvoud:
Salade Nicoise
- Ingrediënten:
- ansjovis in blik, citroensap, ei, extra vierge olijfolie, haricots verts, knoflook, krieltjes, kropsla, peterselie, pruimtomaat, tomatenketchup, tonijnsteak, zonnebloemolie, zwarte olijf en zwarte peper
- Soort:
- salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De flair van eenvoud:
Gegrilde asperges met Parmezaan
- Ingrediënten:
- asperges, balsamicoazijn, citroensap, olijfolie, parmagiano reggiano en zeezout
- Soort:
- vegetarisch
Diner / nagerecht uit De flair van eenvoud:
Luchtig gevulde chocoladetaart
- Ingrediënten:
- abrikozenjam, bittere chocolade, bloem, boter, cacaopoeder, cognac, ei, espressokoffie, poedersuiker, rum, tafelsuiker en whisky
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Basisrecept uit De flair van eenvoud:
Pesto
- Ingrediënten:
- basilicum, extra vierge olijfolie, knoflook, parmigiano reggiano, peper, pijnboompitten en zeezout
- Soort:
- saus/dressing/jus / vegetarisch
Bijgerecht uit De flair van eenvoud:
Jonge zomerworteltjes
- Ingrediënten:
- boter, jonge worteltjes, peper, tafelsuiker en zeezout
- Soort:
- vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:
Gegrilde zeebaars met peterseliesalade
- Ingrediënten:
- citroen, extra vierge olijfolie, gedroogde tomaat, kappertjes, parmagiano reggiano, peper, peterselie, rode ui, rode wijnazijn, sjalot, stengel-ui, zeebaars, zeezout en zwarte olijf
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren
Diner / voorgerecht uit De flair van eenvoud:
Tonijndomino sashimi
- Ingrediënten:
- daikon, sojasaus, tonijnfilet en wasabipoeder
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren
