P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Moro

het kookboek van de zuid-mediterrane keuken

Een boek van P. Tryde en Sam & Sam Clark

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Moro, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Moro is een van de meest besproken restaurants van Londen en het wordt al vergeleken met het internationaal bekende River Cafe. Moro richt zich, zoals de naam al aangeeft, op de keuken van de Moren, met de nadruk op de Spaanse en Noord-Afrikaanse keuken.
De culinaire waarde van dit gebied is lange tijd ondergewaardeerd geweest, maar gelukkig ontdekken steeds meer kookliefhebbers de intense smaken en geuren en unieke gerechten van deze Zuid-mediterrane keuken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Met knoflook en koriander gevulde kip

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, knoflook, melk, olijfolie, saffraandraadjes, scharrelkip, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Salade met gestoofde kruiden

Ingrediënten:
bladspinazie, ingelegde citroen, knoflook, olijfolie, rucola, saladecress, vegetarisch niervet, verse bladpeterselie, verse koriander, verse munt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

labneh-balletjes

Ingrediënten:
komijn, labneh, olijfolie, oregano, paprika en tijm

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
inmaak / vegetarisch / kaas
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Raapjes met azijn

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, raapjes, rode-wijnazijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Moorse spiesjes - pinchitos morunos

Ingrediënten:
knoflook, komijnzaad, korianderzaad, laurierblad, olijfolie, oregano, rode-wijnazijn, saffraandraadjes, varkensfilet, venkelzaad, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Linzensoep met komijn

Ingrediënten:
citroen, knoflook, komijnzaad, linzen, olijfolie, spaanse ui, spinazie, water, yoghurt, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Moro:

Gebakken lever met komijn

Ingrediënten:
bloem, boter, kalfslever, komijnzaad, olijfolie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Moro:

Steurgarnalen in gekruide tomatensaus met karwij

Ingrediënten:
gedroogde rode spaanse peper, groene paprika, karwijzaad, knoflook, olijfolie, poedersuiker, pruimtomaten uit blik, steurgarnalen, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Gefrituurde pijlinktvis met amandelen en bulgur

Ingrediënten:
amandel, bloem, citroen, ei, fijne bulgur, peper, pijlinktvis, zeezout, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Libanees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Vis-tagine met aardappelen, tomaten en olijven

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, groene paprika, heekmoot, kerstomaat, knoflook, krieltjes, nieuwe aardappel, olijfolie, paprikapoeder, rode-wijnazijn, verse koriander, zeezout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / tajine
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Gefrituurde mosselen met tarator

Ingrediënten:
bloem, citroen, mosselen, peper, tarator, zeezout, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Lams-kibbeh in yoghurt

Ingrediënten:
bloem, bouillon, bulgur, eidooier, gemengde specerijen, kaneel, mager lamsgehakt, mager lamsvlees, munt, olijfolie, pijnboompitten, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
vlees
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Heek in salsa verde - merluza en salsa verde

Ingrediënten:
bloem, boter, doperwten, heekmoot, knoflook, olijfolie, peper, venkelzaad, venusschelp, verse bladpeterselie, visbouillon, witte wijn, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Snijbietstengels met tahin

Ingrediënten:
nigellazaad, snijbietstengels, tahinsaus en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Gebraden kip met harissa

Ingrediënten:
citroensap, harissa, olijfolie, scharrelkip, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Saus van amandelen en sherryazijn

Ingrediënten:
amandel, extra vergine olijfolie, kappertjes, knoflook, oud witbrood, sherryazijn, water, zeezout en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Falafel

Ingrediënten:
bakpoeder, ei, favabonen, kikkererwtenmeel, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, sesamzaad, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch / frituur
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Salade van gebakken biefstukreepjes met gerst, druiven en sumak

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, gemengde specerijen, knoflook, korianderzaad, lendenbieflap, muskaatdruiven, olijfolie, parelgerst, rode-wijnazijn, sumak, ui, verse bladpeterselie, versgemalen zwarte peper, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
salade / vlees
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Hamkroketjes - croquetas de jamón

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruimels, ei, kruidnagel, laurierblad, melk, serranoham, ui, verse peterselie, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vlees / frituur