Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Casa Moro , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
In 1997 opende het restaurant Moro voor het eerst zijn deuren en sindsdien is het alleen maar bekender en succesvoller geworden. Sam en Sam Clark, eigenaars van Moro en voorheen collega’s bij het even beroemde River Cafe, schreven in 2001 hun eerste kookboek, Moro, het kookboek van de zuid-mediterrane keuken, waarmee zij bekend werden bij een brede en enthousiaste groep van kookliefhebbers. Casa Moro is hun nieuwste boek. Waar Moro verslag deed van de culinaire tradities in Spanje en de zuidelijke Méditerranée, in Casa Moro een meer persoonlijk verslag van de auteurs. Tijdens hun huwelijksreis trokken Sam en Sam Sam Clark namelijk drie maanden door Spanje en Marokko, waar ze de geuren en smaken ontdekten die later hun culinaire filosofie zouden vormen.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: eidooier, fijne kristalsuiker, gemalen koffie, kaneelstokje, koffieboon, melk, oploskoffie, slagroom, turron en vanillestokje
Keuken: Spaans
Soort: vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: doperwtjes, kappertjes, mayonaise, olijfolie extra vergine, rodewijnazijn, suiker, ui, vastkokende aardappels, verse bladpeterselie, verse dragon, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: boter, eidooier, gedroogde munt, kirmizi biber, maïzena, olijfolie, pikant paprikapoeder, prei, yoghurt, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: granaatappelpitten, granaatappelstroop en olijfolie extra vergine
Keuken: Mediterraans
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: fijn zeezout, olijfolie en parelgort
Keuken: Mediterraans
Soort: brood en broodgerecht / pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: haasbiefstuk, olijfolie, rodewijnazijn, verse tijm, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vlees
Ingrediënten: slagroom, volle melk, water en yoghurt
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: bouillon, knoflook, olijfolie, serranoham, verse doperwten, verse munt, water, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vlees
Ingrediënten: basmatirijst, bruine linzen, gemalen piment, kaneel, olijfolie, ui, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: bloemkool, boter, chilipepervlokken, eidooier, griekse yoghurt, groentebouillon, kirmizi biber, knoflook, korianderzaad, maïzena, olijfolie, ui, verse koriander, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans / Turks
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, gemberwortel, heek, kardemomzaad, knoflook, limoen, olijfolie, tarwebloem, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: blanke amandelen, citroensap, citroenschil, fijne kristalsuiker, kersen en olijfolie
Keuken: Mediterraans
Ingrediënten: blanke amandelen, lichtbruine basterdsuiker, olijfolie extra vergine en tarwebloem
Keuken: Spaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: kastanje, knoflook, olijfolie, oloroso sherry, pancetta, savooiekool, verse tijm, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Ingrediënten: boter, fino sherry, knoflook, olijfolie, oregano, serranoham, sint-jakobsschelp, verse bladpeterselie, wittebroodkruim, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: amandel, knoflook, laurierblad, ñoraspaprikas, olijfolie, spaanse ui, tomaat, varkensvlees, witbrood, witte wijn, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: bloemkool, knoflook, komijnzaad, olijfolie, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper
Keuken: Marokkaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: ansjovisfilets, ei, fijne kristalsuiker, knoflook, olijfolie extra vergine, piquillopaprika, rodewijnazijn, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: jonge tuinbonen, knoflook, laurierblad, olijfolie, olijfolie extra vergine, ui, venkelzaad, verse munt, voorjaarsui, witte wijn, zeekat, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / hapjes
Ingrediënten: droge gist, fijn zeezout, olijfolie, ongebleekt meel en water
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, kip, knoflook, labneh, olijfolie, salie, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: citroenschil, ei, eidooier, fijne kristalsuiker, maïzena, melk, slagroom en vanillestokje
Keuken: Europees
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: fijne kristalsuiker, groene paprika, kerstomaat, knoflook, mosselen, noorse garnalen, olijfolie extra vergine, pijlinktvis, rodewijnazijn, ui, verse bladpeterselie, witte wijn, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: boter, gemberwortel, knoflook, kwartel, olijfolie, sinaasappel, verse bladpeterselie, witte druif, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: gevogelte