Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Casa Moro , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
In 1997 opende het restaurant Moro voor het eerst zijn deuren en sindsdien is het alleen maar bekender en succesvoller geworden. Sam en Sam Clark, eigenaars van Moro en voorheen collega’s bij het even beroemde River Cafe, schreven in 2001 hun eerste kookboek, Moro, het kookboek van de zuid-mediterrane keuken, waarmee zij bekend werden bij een brede en enthousiaste groep van kookliefhebbers. Casa Moro is hun nieuwste boek. Waar Moro verslag deed van de culinaire tradities in Spanje en de zuidelijke Méditerranée, in Casa Moro een meer persoonlijk verslag van de auteurs. Tijdens hun huwelijksreis trokken Sam en Sam Sam Clark namelijk drie maanden door Spanje en Marokko, waar ze de geuren en smaken ontdekten die later hun culinaire filosofie zouden vormen.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bakchorizo, fino sherry, frisee, knoflook, olijfolie, olijfolie extra vergine, piquillopaprika, rodewijnazijn, verse bladpeterselie, witlof, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: salade / vlees
Ingrediënten: balsamicoazijn, suiker en zoete wijn
Ingrediënten: gezouten ansjovis, knoflook, olijfolie, olijven, rodewijnazijn, oregano, verse rozemarijn, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: chilipepervlokken, fijn zeezout, gedroogde rozenknopjes, harissa, kaneel, knoflook, komijnzaad, lamsdarm, lamsniervet, lamsschouder, rozenwater, venkelzaad, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zoet paprikapoeder
Keuken: Marokkaans
Soort: vlees
Ingrediënten: citroen, knoflook, lamsvlees, olijfolie, rode ui, rodewijnazijn, verse tijm, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vlees
Ingrediënten: knoflook, manzanilla, olijfolie, olijfolie extra vergine, saffraandraadjes, venusschelpen, verse bladpeterselie, witte bonen, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: fijne kristalsuiker, groene paprika, kerstomaat, knoflook, mosselen, noorse garnalen, olijfolie extra vergine, pijlinktvis, rodewijnazijn, ui, verse bladpeterselie, witte wijn, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: mierikswortel, sherryazijn, slagroom, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: citroen, olijfolie, pijlinktvis, rucola en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: blanke amandelen, boter, gedroogde pruimen, gemberpoeder, honing, kaneel, olijfolie, runderstoofvlees, saffraandraadjes, sesamzaad, ui, verse koriander, zeezout en zwarte peper
Keuken: Marokkaans
Soort: stoofgerecht / vlees / tajine
Ingrediënten: ansjovisfilets, ei, fijne kristalsuiker, knoflook, olijfolie extra vergine, piquillopaprika, rodewijnazijn, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: knoflookmayonaise, citroen, noedels, groene paprika, knoflook, noorse garnalen, ñoraspaprikas, olijfolie, saffraandraadjes, spaanse ui, spaghettini, tomaat, venkelzaad, venusschelpen, verse bladpeterselie, visbouillon, zeeduivelfilet, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: ansjovis, fijn zeezout, knoflook, olijfolie, verse bladpeterselie en wittewijnazijn
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / inmaak
Ingrediënten: brood, groene asperges, knoflook, olijfolie, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: eieren, kaas en zuivel / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: artisjokken, citroensap, extra vergine olijfolie, harissa, knoflook, vastkokende aardappel, verse koriander, verse munt, zeezout en zwarte peper
Keuken: Marokkaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: heel grof zeezout en kabeljauwfilet
Keuken: Mediterraans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / inmaak
Ingrediënten: doperwtjes, kappertjes, mayonaise, olijfolie extra vergine, rodewijnazijn, suiker, ui, vastkokende aardappels, verse bladpeterselie, verse dragon, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: ui en zonnebloemolie
Keuken: Mediterraans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, extra vergine olijfolie, feta, karwijzaad, pitabroodje, verse munt, wortel, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: droge gist, fijn zeezout, olijfolie, ongebleekt meel en water
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: dijonmosterd, khlii, olijfolie extra vierge, rodewijnazijn, sperziebonen, suiker en verse koriander
Keuken: Marokkaans
Soort: vlees
Ingrediënten: artisjok, bladpeterselie, citroen, ingemaakte citroen, kardemompeulen, knoflook, olijfolie, rucola, tarwebloem, zeezout, zwarte peper en zwezerik
Keuken: Mediterraans
Soort: vlees
Ingrediënten: droge gist, fijn zeezout, olijfolie, ongebleekt meel en water
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: boter, eidooier, gedroogde munt, kirmizi biber, maïzena, olijfolie, pikant paprikapoeder, prei, yoghurt, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bouillon, citroen, eidooier, griekse yoghurt, knoflook, maïzena, olijfolie extra vergine, saffraandraadjes, tahin, verse bladpeterselie, verse dille, verse munt, zeezout, zout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch