Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Vegeterranean

culinair/vegetarisch/Italiaans

Een boek van Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening

We hebben 140 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Vegeterranean, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Wat Vegeterranean zo wezenlijk anders maakt zijn de gastronomisch en culinair hoogstaande recepten. De Italiaanse klassiekers als calzone, ravioli, gnocchi en lasagne worden getransformeerd tot stijlvolle, eigentijdse - en bovenal vegetarische - gerechten, terwijl recepten als Fagottini di Pasta Sfoglia Farcite con Couscous (bladerdeegenvelopjes met couscousvulling) en Cappucini di Asparagi (aspergecappuccino) laten zien hoe inventief en opwindend de vegetarische keuken in de loop der tijd is geworden.

Alberto Musacchio en zijn vrouw Malu Simões serveren in hun hotel (in 2002 uitgeroepen tot het beste vegetarische hotel ter wereld!) authentieke Italiaanse vegetarische recepten waar je je vingers bij aflikt. Dit is vegetarisch koken op zijn best - culinair, innovatief en opwindend!

Antoinette Hertsenberg (bekend van de TROS-programma’s Radar en Opgelicht) belandde geheel toevallig in dit hotel, en raakte geïnspireerd en bevlogen door de manier waarop Alberto en Malu hun bedrijf runnen en de vegetarische keuken een geheel nieuwe invulling geven. In Vegeterranean doet ze onder meer een persoonlijk verslag van de kookcursus die ze volgde in Montali.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Vegeterranean

Een greep uit de 140 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Polenta taragna

Ingrediënten:
balsamicoglaze, boter, citroensap, extra vergine olijfolie, ghee, knoflook, melk, paddenstoel, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, polenta, tahin, tuinboon, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Gereduceerde balsamicosaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, laurierblad, rode port, rode wijn, sinaasappelschil, sjalot en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Biparmentier

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, boter, brood, extra vergine olijfolie, groene olijven, groentebouillon, nootmuskaat, pompoen, prei, room, salie, sjalot en tuinkruiden

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Riso alla orientale

Ingrediënten:
basmatirijst, bladpeterselie, boter, bruine basterdsuiker, doperwt, extra vergine olijfolie, gemberwortel, ghee, groene paprika, groentebouillon, kerrie, knoflook, komijnzaad, koriander, langkorrelrijst, munt, olijfolie, paneer, sesamzaad, sjalot, tomaat, ui, venkelpoeder en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / rijst / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Ontbijt uit Vegeterranean:

Torta di mais

Ingrediënten:
anijszaad, bakpoeder, bloem, boter, maïsmeel, melk, plantaardige olie, poedersuiker, suiker en vanille-extract

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Francobolli di gorgonzola al pesto

Ingrediënten:
00-meel, boter, crescenza, durum tarwemeel, ei, extra vergine olijfolie, gorgonzola, grano duro meel, parmezaanse kaas, pesto en romige geitenkaas

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Risotto allo zafferano

Ingrediënten:
boter, extra vergine olijfolie, fontina, groentebouillon, knoflook, parmigiano, risottorijst, saffraan, taleggio, ui en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Cappelletti al pomodoro

Ingrediënten:
00-meel, basilicum, bleekselderij, brie, durum tarwemeel, ei, extra vergine olijfolie, grano duro meel, knoflook, parmigiano reggiano, pecorino, rode paprika, spinazie, tomatenpuree en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Budino al cocco con salsa di prugne

Ingrediënten:
citroen, fijne tafelsuiker, gedroogde pruim, kokosmelk, kokosrasp, maïzena, room, sojamelk, sojaroom en vanillestokje

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Caffé brulée

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, oploskoffie, poedersuiker, rietsuiker, room en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Soufflé di ricotta

Ingrediënten:
basilicum, boter, citroen, ei, fijne tafelsuiker, grand marnier, honing, maïzena, ricotta, room en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / vegetarisch / chocolade
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Ontbijt uit Vegeterranean:

Ciambella

Ingrediënten:
00-meel, bakpoeder, bloem, boter, cacao, chocolade, citroenrasp, ei, suiker, yoghurt en zonnebloemolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Bijgerecht uit Vegeterranean:

Aubergine 'alla Siciliana'

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bleekselderij, boter, extra vergine olijfolie, pijnboompitjes, plantaardige olie, rode wijnazijn, rozijn, suiker en tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Rotolo di crespelle

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, broodkruim, courgette, ei, extra vergine olijfolie, knoflook, kool, melk, munt, parmezaanse kaas, ricotta, salie, ui, wortel en zongedroogde tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch / groente
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Tartine degustazione

Ingrediënten:
00-meel, aardappel, augurk, bieslook, biet, bladpeterselie, boter, citroensap, extra vergine olijfolie, groene olijven, mayonaise, rode ui, romige geitenkaas, tabasco en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Recept uit Vegeterranean:

Pizza e minestra

Ingrediënten:
broodkruim, extra vergine olijfolie, fijne polenta, groentebouillon, knoflook, melk, paardenbloemblad en rode peper

Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Calzoni

Ingrediënten:
00-meel, basilicum, cherrytomaten, extra vergine olijfolie, gist, knoflook, mozzarella, oregano en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / vegetarisch
Toon alle 140 recepten in dit boek