Koken tussen Italiaanse vulkanen
We hebben 248 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Koken tussen Italiaanse vulkanen , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Nederlands
Ko Sliggers is een illustere ontwerper en kok. In het VPRO programma de zaterdagbijlage van De Avonden deed hij verslag van zijn kookavonturen op het zuid Italiaanse eiland Lipari. Wat in de ether onbereikbaar bleef, komt in dit boek volledig tot zijn recht: culinaire geschiedenis, de herkomst van ingredienten en hun merkwaardigheden én zo’n 240 recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken. Een boek dat er moest komen, vond Johannes van Dam. Uitgeroepen tot één van de best verzorgde boeken én Kookboek van het jaar 2014!
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Koken tussen Italiaanse vulkanen
Een greep uit de 248 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: basilicum, bleekselderij, borlottibonen, chilipeper, gemalen chilipeper, kerstomaat, olijfolie, peper, ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: ei, eierdooier, mandarijnensap, pure chocolade, suiker, suikermais en water
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, citroensap, citroenzest, extra vierge olijfolie, kerstomaat, knoflook, peper, peterselie, horsmakreel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloemkool, oud broodkruim, peper, roomboter, siciliaanse pecorino en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroenboombladen, citroenzest, kip, knoflook, marsala, olijfolie, parmaham, peper, rozemarijn, salieblaadjes, sinaasappelzest en zout
Keuken: Italiaans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aubergine, basilicum, extra vierge olijfolie, kerstomaat, knoflook, pasta, peper, ricotta infornata, zonnebloemolie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, chilipeper, extra vierge olijfolie, gedroogde pasta, knoflook, peterselie, zongedroogde paprika en zongedroogde tomaat
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: chilipeper, ijsbergsla, olijfolie, primo sale, radicchio en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: groene olijven, kapperblaadjes, kappertjes, olijfolie, peper, vleestomaat, witte wijnazijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: amandelmelk, blanke amandelen, citroenschil, jasmijnbloesem, kaneel, maïzena, pistachenoten, suiker en water
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, cactusvijgen, amandel, kaneel, kruidnagel, laurierblad en sinaasappelschil
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandel, bakpoeder, citroen, ei, gemalen amandelen, rum, sinaasappel en suiker
Keuken: Italiaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: chilipepertje, droge witte wijn, garnaal, knoflook, olijfolie, paccheri, tomatenpulp en wortel
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: ei, olijfolie, pecorino, peper, sjalot, tuinbonen en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: chilipepertje, droge witte wijn, brood, knoflook, mosselen, olijfolie, peper, peterselie, tomatenpulp en verse tijm
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: kikkererwtenmeel, peterselie, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ansjovisfilet, bloemkool, droge witte wijn, kerstomaat, knoflook, laurierblad, olijfolie, sultana rozijnen en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: ansjovis, bleekselderij, bloem, knoflook, laurierblad, olijfolie, oregano, peper, ui, water, witte wijnazijn, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: basilicum, broodkruim, kappertjes, knoflook, pecorino, peper, peterselie, pijlinktvis, tomatenpulp, ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: citroen, extra vierge olijfolie, femminello di siracusa, gedraaide pasta, munt en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Toon alle 248 recepten in dit boek