Giorgio Locatelli en Lisa Linder - Made in Sicily

Made in Sicily

recepten & verhalen

Een boek van Giorgio Locatelli en Lisa Linder

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Made in Sicily, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Het nieuwe, langverwachte boek van de onvolprezen meester van de moderne Italiaanse keuken. Ontdek met Giorgio de culinaire rijkdom van Sicilië, bekend om zijn sinaasappels, citroenen, olijfbomen, wijngaarden en overdaad aan groenten. Met vele regionale recepten, maar ook achtergronden en portretten van lokale koks, vissers en boeren.

Giorgio Locatelli is een van Engelands bekendste Italiaanse chefs. Hij begon in 2002 zijn restaurant Locanda Locatelli in Londen, dat met een Michelinster werd bekroond. Zijn eerste boek, Made in Italy werd alom geprezen als hét nieuwe standaardwerk over de Italiaanse keuken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / voorgerecht uit Made in Sicily :

Insalata di mare - Salade van zeevruchten

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenolie, garnalen, inktvis, knoflook, kokkels, mosselen, octopus, peterselie, selderijblad, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Orara a scapece - Escabeche van zeebaars

Ingrediënten:
bloem, gele rozijnen, knoflookolie, olijfolie, pijnboompitten, prezzemoli e aglio, tomatenpuree, ui, visbouillon, witte wijnazijn, zeebaarsfilet, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Pasta al polpo - Spaghetti met octopus

Ingrediënten:
knoflook, octopus, olijfolie, bladpeterselie, prezzemoli e aglio, pruimtomaat, rode spaanse peper, spaghetti, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Recept uit Made in Sicily :

Sinaasappelhoningglazuur

Ingrediënten:
citroensap, citroenzest, sinaasappelbloesemhoning, sinaasappelsap en sinaasappelzest

Keuken:
Italiaans
Soort:
glazuur / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Gehaktballen

Ingrediënten:
broodkruim, ei, knoflookolie, olijfolie, pecorino, prezzemoli e aglio, rundergehakt, tomatensaus en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Recept uit Made in Sicily :

Amandelpastakoekjes

Ingrediënten:
amandelpasta, gekonfijte kers, gekonfijte sinaasappelschil, koffie en pijnboompitten

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Pizza alla Siciliana - Siciliaanse pizza

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, gedroogde oregano, gezouten ansjovis, olijfolie, pecorino, pizzadeeg, tomatensaus, tuma, ui, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Bijgerecht uit Made in Sicily :

Giorgio's dressing

Ingrediënten:
olijfolie, rode wijnazijn, witte wijnazijn en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Recept uit Made in Sicily :

Breekbrooddeeg

Ingrediënten:
00-bloem, ei, gist, olijfolie, semolinabloem, suiker en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch