Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Het krokettenboek , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Na zijn magistrale naslagwerk Dedikkevandam wilde Van Dam in Het krokettenboek alles wat hij wist vastleggen over één van zijn grootste genoegens: de kroket, en waarom die een hogere plaats verdient op onze gastronomische ladder.
Met de research en het schrijven was hij al vele jaren bezig; helaas is het zijn Unvollendete geworden. Joosje Noordhoek en Jonah Freud, beiden goed met hem bevriend, hebben het boek op basis van zijn gegevens voltooid.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: aardappelzetmeel, bittere chocolade, custardpoeder, eidooier, eiwit, gelatine, melk, paneermeel, suiker en vanillestokje
Keuken: Nederlands
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ei, eidooier, eiwit, frituurvet, melk, paneermeel, peper, vleesresten en zout
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: bloed, dessertrijst, eiwit, frituurolie, gedroogde abrikozen, gelatineblaadjes, kardemompeulen, melk, paneermeel, room, sinaasappelsap, sinaasappelzeste, suiker en sushirijst
Keuken: Nederlands
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: abrikozen, abrikozensaus, banketbakkersroom, bloem, broodkruim, ei, frituurolie en suikerstroop
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, ei, gekookte ham, gevogeltebouillonblokje, kipfilet, melk, nootmuskaat, paneermeel, peper, rauwe ham, vet spek en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: aardappel, bloem, citroensap, dille, eiwit, gelatinepoeder, gerookte palingfilet, kappertjes, maïzena, palingbouillon, paneermeel, peterselie, roomboter, sjalot, zout en zwarte peper
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: boter, crosnes, eidooier, fijn broodkruim, frituurolie, peterselie, veloutésaus en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, ei, fijn broodkruim, fijn matzemeel, jamón serrano, middelfijn broodkruim, middelfijn matzemeel, nootmuskaat, olijfolie, ongerookte rauwe ham, ui, volle melk, zonnebloemolie en zout
Keuken: Spaans
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, eiwit, frituurvet, gare kastanjes, kalfsbouillon, knoflook, paneermeel, peper, salie, tijm, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: noten
Ingrediënten: bloem, citroenschil, ei, fijn broodkruim, frituurolie, kaneelstokjes, maïzena, suiker en volle melk
Keuken: Spaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappelen, bakkeljauw, ei, frituurolie, groene peper, knoflook, olie, paneermeel, selderijblad, suiker, tomatenpuree, ui en zwarte peper
Keuken: Surinaams
Soort: vis
Ingrediënten: aardappel, bakkeljauw, bloem, extra vierge olijfolie, frituurvet, kabeljauw, klipvis, knoflook, laurier, paneermeel, prei, witte wijn, wortel en zwarte peper
Keuken: Nederlands
Soort: vis
Ingrediënten: bechamelsaus, ei, frituurolie, kerrie, kerriesaus, kokosmelk, kreeftenvlees, paneermeel, rijst en visbouillon
Keuken: Frans
Ingrediënten: bechamelsaus, boter, ei, frituurolie, maïs en paneermeel
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, brood, ei, foelie, kalfsnier, laurier, melk, nootmuskaat, paneermeel, peper, peperkorrels, peterselie, tijm, ui, water, wortel en zout
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: abrikozenmoes, bloem, boter, eidooier, eiwit, framboos, frambozensaus, frituurolie, melk, paneermeel, rijst, room, suiker en vanille
Keuken: Nederlands
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, broodkruim, eendenlever, ei, frituurvet, ganzenlever, kalfsbouillon, konijnenvlees, peterselie, truffel en zout
Keuken: Frans
Soort: paddenstoelen
Ingrediënten: bechamelsaus, bloem, ei, eidooier, fijn broodkruim, frituurvet, ham, kalfshersenen, nootmuskaat, parmezaanse kaas, truffel en zuigkalfsvlees
Keuken: Italiaans
Ingrediënten: bruine ragoutsaus, ei, frituurolie, kerrie, kruidnagel, oude geraspte kaas, paneermeel, rijst, water en zout
Keuken: Nederlands
Soort: bouillon
Ingrediënten: boter, frituurolie, gepekelde ansjovisfilet, kappertjes, melk, mozzarella, paneermeel, rijst, zout, zwarte olijven en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Ingrediënten: bloem, broodkorstafschraapsel, ei, gekookt ossenvlees, gestoofde schapenbout, kalfsgebraad, melk, paneermeel, peterselie en sjalot
Keuken: Belgisch
Soort: boter en olie
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, ei, foelie, gelatine, gevogeltevlees, kalfsjus, knolselderij, niervet, peperkorrels, peterselie, vleesbouillon, witbroodkruim, witte wijn en zout
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: ei, frituurvet, olie, paneermeel en saucijzenvlees
Keuken: Schots
Ingrediënten: bechamelsaus, ei, fijn wit broodkruim, frituurvet, nootmuskaat, peterselie, stokvis, witte peper, zalm en zout
Ingrediënten: aardappelen, boter, ei, eiwit, olie, paneermeel en spinazie
Keuken: Nederlands
Soort: vegetarisch