Arabia
onze culinaire reis
We hebben 101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Arabia , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Heerlijk eten in betoverende Arabische sferen Merijn Tol en Nadia Zerouali reisden samen met fotograaf Sven Benjamins door de warme en gastvrije Arabische mediterrane wereld en lieten zich in Marokko, Tunesië, Sicilië, Andalusië, Libanon en Syrië inspireren door de rijkdom van geuren, smaken en mensen. Arabia laat de verschillen en overeenkomsten in de culinaire tradities van het grote Arabische Middellandse-Zeegebied zien. Veel van de gerechten in het boek zijn eigen interpretaties van Merijn en Nadia, gevoed door de tradities. Geniet van deze verrassende recepten op het snijvlak van de Arabische en de westerse wereld die maakbaar zijn voor iedereen!
Aantekeningen
bij dit boek
- ongeveer 4 jaar geleden door Y. v/d Berg Van den Berg geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Arabia
Een greep uit de 101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: citroensap, eiwit, granaatappelsap, poedersuiker, rozenblaadjes, rozenwater en suiker
Keuken: Midden-Oosten
Soort: ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: azijn, bloem, citroen, frituurolie, knoflook, komijn, paprikapoeder, verse koriander, verse sardientjes en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Ingrediënten: azijn, bloem, gezeefde tomaten, groene peper, knoflook, koriander, lamsgehakt, olijfolie, ui en zout
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: briqvellen, citroen, ei, frituurolie, grof zeezout, harissa, knoflook, olijfolie, ui, vastkokende aardappel, verse peterselie en verse tonijn
Keuken: Tunesisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Ingrediënten: citroenrasp, fijne bulgur, korianderzaad, olijfolie, peper, pijnboompitten, sinaasappelrasp, ui, verse koriander, visfilet en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Ingrediënten: azijn, groene appel, komkommer, lente-ui, munt, olijfolie, peper en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: azijn, ei, harissa, knoflook, lente-ui, olijfolie, peper, tomaat, verse peterselie en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: boerenkip, citroen, eidooier, flatbread, ingelegde zure pepertjes, knoflook, mosterd, olijfolie, peper, sumak en zout
Keuken: Midden-Oosten / Libanees
Soort: barbecue/grill / gevogelte
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap, komijn, olijfolie, paprikapoeder, peper, verse koriander, vleestomaat, witte kool, zoete witte ui en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, ei, frituurolie, hollandse garnalen, knoflook, paprikapoeder, verse peterselie en zout
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Ingrediënten: arganolie, rode ui, versgemalen zwarte peper, vleestomaat, zoete ui en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: aardbei, amandelen, couscous, framboos, honing, honingmeloen en magere yoghurt
Keuken: Marokkaans
Soort: fruit / pasta/noodles / vegetarisch / zuivel
Ingrediënten: bakpoeder, boerenboter, ei, groene olijven, griesmeel, melk, suiker en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: azijn, citroen, kaneel, kardemompeul, kruidenmengsel, kruidnagel, mastiek, olijfolie, pimentkorrels, ribeye, rode ui, rodewijnazijn, sumak, verse peterselie, witte peper, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: vlees / barbecue/grill
Ingrediënten: fleur de sel, notenolie, pijnboompitjes, pistachenootjes en ras el hanout
Keuken: Marokkaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroen, fleur de sel en fruitige olijfolie
Keuken: Mediterraans / Italiaans
Soort: fruit / vegetarisch
Ingrediënten: arganolie, bouillonblokje, karwijzaad, knoflook, olijfolie, peper, tuinbonen, ui, zachte geitenkaas, zoete aardappel en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: vlees / soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, eierdooier, fijne semolina, oranjebloesemwater, suiker en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, granaatappelmelasse, groene kool, olijfolie, oploskoffie, peper, suiker, surinaamse rijst, tomaat, tomatensap, ui, verse munt, verse peterselie en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: rijst / vegetarisch / groente
Ingrediënten: amandelen, bakpoeder, ei, gewelde abrikozen, honing, patentbloem, saffraandraadjes, suiker en zonnebloemolie
Keuken: Spaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Toon alle 101 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021537795
ISBN10
9021537796