Arabia
onze culinaire reis
We hebben 101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Arabia , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Heerlijk eten in betoverende Arabische sferen Merijn Tol en Nadia Zerouali reisden samen met fotograaf Sven Benjamins door de warme en gastvrije Arabische mediterrane wereld en lieten zich in Marokko, Tunesië, Sicilië, Andalusië, Libanon en Syrië inspireren door de rijkdom van geuren, smaken en mensen. Arabia laat de verschillen en overeenkomsten in de culinaire tradities van het grote Arabische Middellandse-Zeegebied zien. Veel van de gerechten in het boek zijn eigen interpretaties van Merijn en Nadia, gevoed door de tradities. Geniet van deze verrassende recepten op het snijvlak van de Arabische en de westerse wereld die maakbaar zijn voor iedereen!
Aantekeningen
bij dit boek
- bijna 4 jaar geleden door Y. v/d Berg Van den Berg geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Arabia
Een greep uit de 101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bloem, boter, eierdooier, fijne semolina, oranjebloesemwater, suiker en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: aardbei, bloemenhoning, granaatappelmelasse, helwa en tahini
Keuken: Midden-Oosten
Soort: fruit
Ingrediënten: fijne bulgur, knoflook, kruidnagelpoeder, lamsgehakt, mager kalfsgehakt, olie, olijfolie, peper, piment, pistachenootjes, ui, gember, verse peterselie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche
Ingrediënten: charentaismeloen, gemberwortel, grapefruit, honing en pomelo
Keuken: Marokkaans
Soort: fruit / niet-alcoholische drank
Ingrediënten: knoflook, rode puntpaprika, rode spaanse peper en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Ingrediënten: amandel, anijszaad, boter, fijne couscous, frituurolie, kaneel, sinaasappelrasp en tafelsuiker
Keuken: Marokkaans
Soort: zoete hapjes / vegetarisch
Ingrediënten: bloemenhoning, gezouten boter, hazelnoten, lavendel, semolina, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: azijn, knoflook, komijn, olijfolie, paprikapoeder, peper, verse peterselie, wortel en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bruisend mineraalwater, citroen, gemberwortel, suiker en verse munt
Keuken: Midden-Oosten
Soort: niet-alcoholische drank
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap, komijn, olijfolie, paprikapoeder, peper, verse koriander, vleestomaat, witte kool, zoete witte ui en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: citroenrasp, fijne bulgur, korianderzaad, olijfolie, peper, pijnboompitten, sinaasappelrasp, ui, verse koriander, visfilet en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Ingrediënten: bloem, ei, frituurolie, hollandse garnalen, knoflook, paprikapoeder, verse peterselie en zout
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Ingrediënten: feta, filodeeg, frituurolie, olijfolie, peper, pistachenootjes, pittige witte kaas, verse munt en verse peterselie
Keuken: Marokkaans
Soort: vegetarisch / frituur
Ingrediënten: azijn, bloem, citroen, frituurolie, knoflook, komijn, paprikapoeder, verse koriander, verse sardientjes en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Ingrediënten: boter, couscous, olie, water en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: flatbread, frituurolie, granaatappelmelasse, kerstomaat, komkommer, lente-ui, olijfolie, sumak, verse dragon, verse munt, verse peterselie en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: gekonfijte citroen, kip, knoflook, kurkuma, olijfolie, peper, pompoen, tabl, tomaten uit blik, ui en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: amandelen, fruitige olijfolie, gedroogde abrikozen, knoflook, melk, oud witbrood, sherryazijn en zout
Keuken: Spaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: groene paprika, knoflook, olijfolie, vleestomaat en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: barbecue/grill / vegetarisch / groente
Ingrediënten: azijn, ei, harissa, knoflook, lente-ui, olijfolie, peper, tomaat, verse peterselie en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: salade / vegetarisch
Toon alle 101 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021537795
ISBN10
9021537796