M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Arabia

onze culinaire reis

Een boek van M. Tol en N. Zerouali

We hebben 101 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Arabia, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Heerlijk eten in betoverende Arabische sferen
Merijn Tol en Nadia Zerouali reisden samen met fotograaf Sven Benjamins door de warme en gastvrije Arabische mediterrane wereld en lieten zich in Marokko, Tunesië, Sicilië, Andalusië, Libanon en Syrië inspireren door de rijkdom van geuren, smaken en mensen.
Arabia laat de verschillen en overeenkomsten in de culinaire tradities van het grote Arabische Middellandse-Zeegebied zien. Veel van de gerechten in het boek zijn eigen interpretaties van Merijn en Nadia, gevoed door de tradities. Geniet van deze verrassende recepten op het snijvlak van de Arabische en de westerse wereld die maakbaar zijn voor iedereen!


Aantekeningen bij dit boek

- meer dan 4 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Arabia

Een greep uit de 101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Arabia:

Bijna-een-tabouleh

Ingrediënten:
citroen, fijne bulgur, groene peper, lente-ui, olijfolie, peper, romaine sla, verse munt, verse peterselie en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Arabia:

Gerstesoep met arganolie en anijszaad

Ingrediënten:
anijszaad, arganolie, gerst, knoflook, olijfolie, peper, ui, vleestomaat en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Snack of tussendoortje uit Arabia:

Sfouf met cacao en nootmuskaat

Ingrediënten:
amandel, bloem, cacaopoeder, kaneel, nootmuskaat, poedersuiker, sesamzaad, smen, venkelzaad en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
zoete hapjes
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bijgerecht uit Arabia:

Mina´s tuinbonen en artisjokharten

Ingrediënten:
artisjokharten, groene olijven, jeneverbes, knoflook, laurierblad, peper, taggiasca-olijven, tuinbonen en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bijgerecht uit Arabia:

Rode-uienchutney

Ingrediënten:
gepekelde citroen, rode ui, suiker en venkelzaad

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Ontbijt / snack of tussendoortje uit Arabia:

Choumicha´s fruitcouscous

Ingrediënten:
aardbei, amandelen, couscous, framboos, honing, honingmeloen en magere yoghurt

Keuken:
Marokkaans
Soort:
fruit / pasta/noodles / vegetarisch / zuivel
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Roz Djerbi met schelpjes

Ingrediënten:
basmatirijst, harissa, knoflook, kurkuma, lente-ui, munt, tomatenpuree, venusschelp, verse doperwten, verse koriander, zout en zwarte peper

Keuken:
Tunesisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Arabia:

Linguine met kikkererwten en ansjovis

Ingrediënten:
gezouten ansjovis, kikkererwten, courgette, knoflook, linguine, olijfolie, peper, ui, verse munt en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Arabia:

Saffraancake met abrikozencrème

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, ei, gewelde abrikozen, honing, patentbloem, saffraandraadjes, suiker en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Gestampte aardappelsalade met olijven en walnoten

Ingrediënten:
arbequinas kleine olijven, knoflook, komijnzaad, kruimige aardappel, lente-ui, olijfolie, peper, sherryazijn, walnoten en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
salade / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Snack of tussendoortje uit Arabia:

Zoete couscous-´seffa´

Ingrediënten:
amandel, anijszaad, boter, fijne couscous, frituurolie, kaneel, sinaasappelrasp en tafelsuiker

Keuken:
Marokkaans
Soort:
zoete hapjes / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Arabia:

Amandelgranita

Ingrediënten:
blanke amandelen, rozenwater en suiker

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Tajine met lamsvlees en gekonfijte sinaasappel

Ingrediënten:
gemberpoeder, handsinaasappel, kaneel, knoflook, lamsschouder, milde olijfolie, peper, rode ui, saffraandraadjes, sesamzaad, suiker, verse peterselie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Jurgens groentetajine met artisjokken

Ingrediënten:
aardpeer, artisjok, boter, citroensap, doperwtjes, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peper, tomaat, ui, vastkokende nieuwe aardappel, venkelknol, verse koriander, verse peterselie, visfilet, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / tajine
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Marokkaanse wittekoolsalade

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, komijn, olijfolie, paprikapoeder, peper, verse koriander, vleestomaat, witte kool, zoete witte ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / voorgerecht / nagerecht uit Arabia:

Bloemensalade met oranjebloesemhoning en verse ricotta

Ingrediënten:
bloemen, cactusvijg, citroen, granaatappel, groene olijfolie, honing, oranjebloesemwater, peper, pistachenoten, verse ricotta, verse vijg en zout

Keuken:
Mediterraans / Tunesisch
Soort:
salade / fruit / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht uit Arabia:

Witte tabouleh

Ingrediënten:
citroen, fijne bulgur, lente-ui, olijfolie, peper, verse munt, verse peterselie, vleestomaat, witte kool en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Gefrituurde aubergine met rozijnen en pul biber

Ingrediënten:
aubergine, chilivlokken, groene olijven, frituurolie, gele rozijnen, pijnboompitjes, wijnazijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente / frituur
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia 1 notitie

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Arabia:

Ojja met merguezworstjes en venkel

Ingrediënten:
ei, harissa, karwijzaad, merguezworstjes, milde groene peper, olijfolie, tomatenpuree, venkelknol, verse peterselie, vleestomaat en zout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Drinken uit Arabia:

Syrische koffie met rozen

Ingrediënten:
anijszaad, espressokoffie, gedroogde rozenblaadjes en gemberpoeder

Keuken:
Syrisch
Soort:
niet-alcoholische drank
Toon alle 101 recepten in dit boek