Arabia
onze culinaire reis
We hebben 101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Arabia , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Heerlijk eten in betoverende Arabische sferen Merijn Tol en Nadia Zerouali reisden samen met fotograaf Sven Benjamins door de warme en gastvrije Arabische mediterrane wereld en lieten zich in Marokko, Tunesië, Sicilië, Andalusië, Libanon en Syrië inspireren door de rijkdom van geuren, smaken en mensen. Arabia laat de verschillen en overeenkomsten in de culinaire tradities van het grote Arabische Middellandse-Zeegebied zien. Veel van de gerechten in het boek zijn eigen interpretaties van Merijn en Nadia, gevoed door de tradities. Geniet van deze verrassende recepten op het snijvlak van de Arabische en de westerse wereld die maakbaar zijn voor iedereen!
Aantekeningen
bij dit boek
- meer dan 4 jaar geleden door Y. v/d Berg Van den Berg geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Arabia
Een greep uit de 101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: amandelen, citroen, couscous, heek, kaneel, kaneelstokje, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, verse peterselie en zout
Keuken: Mediterraans / Italiaans
Soort: stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Ingrediënten: citroenolie, groene olijven, sherryazijn, suiker, tomaat, wortel en zout
Keuken: Spaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: crème fraîche, eidooier, mastiek, oranjebloesemwater, pistachenoten, slagroom en suiker
Keuken: Syrisch
Soort: ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: oregano, sesamzaadjes, sumak en tijm
Keuken: Midden-Oosten
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Ingrediënten: azijn, ei, harissa, knoflook, lente-ui, olijfolie, peper, tomaat, verse peterselie en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, boerenboter, ei, groene olijven, griesmeel, melk, suiker en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, oranjebloesemwater, poedersuiker, suiker, walnoten, dadel en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: bietjes, oranjebloesemhoning, oranjebloesemwater, sinaasappelsap en wortel
Keuken: Marokkaans
Soort: fruit / groente / niet-alcoholische drank
Ingrediënten: groene olijven, frituurolie, kappertjes, venkelknol, venkelzaad, verse ricotta, zachte geitenkaas en zeezout
Keuken: Tunesisch
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: azijn, bloemkool, chermoula, olijfolie, peper, vleestomaat, zoete ui en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: citroen, fijne bulgur, lente-ui, olijfolie, peper, verse munt, verse peterselie, vleestomaat, witte kool en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: salade / pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, kropsla, notenolie, olijfolie, peper, sherryazijn, sinaasappelsap, waterkers, witte ui en zout
Keuken: Spaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: basmatirijst, harissa, knoflook, kurkuma, lente-ui, munt, tomatenpuree, venusschelp, verse doperwten, verse koriander, zout en zwarte peper
Keuken: Tunesisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap, komijn, olijfolie, paprikapoeder, peper, verse koriander, vleestomaat, witte kool, zoete witte ui en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, gedroogde gist, olijfolie, suiker, za'atar, zelfrijzend bakmeel en zout
Keuken: Libanees
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, ei, frituurolie, hollandse garnalen, knoflook, paprikapoeder, verse peterselie en zout
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Ingrediënten: gepekelde citroen, rode ui, suiker en venkelzaad
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Ingrediënten: anijszaad, espressokoffie, gedroogde rozenblaadjes en gemberpoeder
Keuken: Syrisch
Soort: niet-alcoholische drank
Ingrediënten: azijn, bloem, gezeefde tomaten, groene peper, knoflook, koriander, lamsgehakt, olijfolie, ui en zout
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: aardpeer, artisjok, boter, citroensap, doperwtjes, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peper, tomaat, ui, vastkokende nieuwe aardappel, venkelknol, verse koriander, verse peterselie, visfilet, zout en zwarte peperkorrels
Keuken: Marokkaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / tajine
Toon alle 101 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021537795
ISBN10
9021537796