Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Sergio's smaakmakers

70 recepten voor thuis

Een boek van Sergio Herman

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Sergio’s smaakmakers, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

In zijn nieuwe thuiskookboek vertelt Sergio Herman je alles over 20 van zijn favoriete smaakmakers. Daarnaast leert hij je hoe je ze thuis kunt gebruiken om gerechten meer pit, scherpte, spanning, kracht of juist nuance te geven. Waarin kun je sojasaus gebruiken? Waarom moet je het lekvocht van een potje olijven nooit weggooien? Wat kun je allemaal een boost geven met ansjovis? En waarom heeft Sergio altijd limoen in huis? Het resultaat zijn 20 verhalen en 70 recepten bomvol smaak. Van een super eenvoudige tapenade tot een pittige pasta. En van een simpele salade tot een krachtige curry.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:

Salade van jonge aardappeltjes met ansjovis vierge

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis, arbequina olijfolie, basilicum, bieslook, cabernet sauvignon-azijn, citroen, groene olijf, knoflook, korianderzaad, limoen, rozemarijn, sjalot, tomaat, venkel, venkelloof, zoetzure jalapenopeper en zure ansjovisfilets

Soort:
salade / aardappelgerecht
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Gratin van aardappel en taleggio

Ingrediënten:
aardappel, arbequina olijfolie, chardonnay azijn, citroen, knoflook, melk, parmezaanse kaas, radicchio, room, taggiasche olijf, taleggiokaas, tijm en tomaat

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / nagerecht uit Sergio's smaakmakers:

Kokos-vanillecrémeux

Ingrediënten:
amandelpoeder, ei, framboos, gelatine, gemalen kokos, grapefruit, mango, melk, peer, poedersuiker, room, rozenblaadjes, sinaasappel, suiker, vanilleolie en vanillestokje

Soort:
fruit
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:

Coquille-misomousseline

Ingrediënten:
algenmix, arbequina olijfolie, boter, coquille, ei, groene asperge, limoen, misolak, misovinaigrette, natuurazijn, norivel, sushi azijn, taugé, tempurabeslag, zeekraal en zeewiermix

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Recept uit Sergio's smaakmakers:

Broccoli met lamsoor en witte pens

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, aspergebroccoli, boter, cabernet sauvignon-azijn, citroen, fregola, jonge spinazie, kippenfond, knoflook, knoflookolie, lamsoor, mosterdblad, mosterdzaad, parelcouscous, parmezaanse kaas, pens, sjalot en varkensworst

Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Spaghetti met noordzeekrab en chili

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, aspergebroccoli, bieslook, boter, chardonnay azijn, chilivlokken, colatura italiaanse vissaus, kippenjus, krabvlees, limoen, noordzeekrab, parmezaanse kaas, peterselie, spaghetti en vissaus

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Lunch / bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Maatjesharing met bietjes en mierikswortel

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, basilicum, bieslook, biet, chardonnay azijn, citroen, dille, druivenpitolie, limoen, maatjesharing, mierikswortel, mosterdblad, olijfolie, roomse kervel, sushi azijn, verse tijm, vinaigrette, yoghurt, zoete ui en zuurdesembrood

Soort:
salade / brood en broodgerecht / vis
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:

Ansjovistapenade

Ingrediënten:
ansjovis, arbequina olijfolie, basilicum, bieslook, cabernet sauvignon-azijn, citroen, focaccia, gekonfijte tomaten, hazelnoot, kappers, pijnboompitjes, sjalot, taggiasche olijf en tomaat

Soort:
hapjes
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Griekse pasta met zeeuwse mosselen nicoise

Ingrediënten:
ansjovis, arbequina olijfolie, boter, cabernet sauvignon-azijn, citroen, ei, griekse pasta, groene olijf, haricots verts, knoflook, rode ui, taggiasche olijf, tijm, tomaat, verveine, witte wijn en zeeuwse mosselen

Soort:
salade / pasta/noodles / aardappelgerecht
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Cannelloni met mosterdragout en tomatenboter

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, bieslook, boter, buffelmozzarella, cannelloni, chardonnay azijn, gehakt, kappers, knoflook, mascarpone, mosterdzaad, parmezaanse kaas, peterselie, sjalot, spitskool, tijm, tomaat en ui

Soort:
vlees / pasta/noodles / mosterd
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Cassoulet met kip en dragon

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, artisjokhart, basilicum, boter, citroen, dragon, dragonazijn, dragonblad, druivenpitolie, ei, groentebouillon, haricots verts, kerstomaat, kippendij, kippenjus, knoflook, little gem, mosterd, sjalot, spinazie, tijm, witte bonen en zonnebloemolie

Soort:
gevogelte
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Verse harissa

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, chilipepertje, karwijzaad, kippenbouillon, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, munt, rode paprika, tomaat, tomatenpuree en ui

Soort:
saus/dressing/jus / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Kalfswang met tuinboontjes en artisjok

Ingrediënten:
artisjokbodem, basilicummayonaise, bleekselderij, boter, citroen, friet, kalfsfond, kalfswang, kippenjus, knoflook, little gem, rode wijn, room, roomse kervel, salie, tijm, tuinbonen, ui en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Gegrilde tomaat met ricotta en dragon

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, cabernet sauvignon-azijn, citroen, croutons, dragon, knoflook, knoflookolie, parmezaanse kaas, ricotta, san marzano-tomaten, sjalot, taggiasche olijf en zwarte olijf

Soort:
groente
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Lunch / snack of tussendoortje / snack en tussendoortje uit Sergio's smaakmakers:

Piadina met ragout, parma en gorgonzola

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, basilicum, basilicummayonaise, cabernet sauvignon-azijn, gorgonzola, knoflook, parmaham, piadina, pijnboompitjes, radicchio, rundergehakt, tomaat, ui en wrap

Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Zeeduivel met masala en gember

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, cabernet sauvignon-azijn, chilipeper, citroen, garam masala, gember, kippenbouillon, knoflook, koriander, lente ui, mosseljus, pandanrijst, rijst, room, sjalot, tomaat, venkel, witte wijn en zeeduivel

Soort:
rijst / warme sauzen / vis
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Olijvencouscous

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, basilicum, chardonnay azijn, citroen, eetbare bloemen, feta, griekse yoghurt, groene olijf, harissa, hummus, kikkererwt, koriander, munt, parelcouscous, puntpaprika, sjalot, taggiasche olijf, venkelloof en zaatar

Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Aardbeien met venkel en yoghurt

Ingrediënten:
aardbei, aardbeipoeder, arbequina olijfolie, citroen, dragon, limoen, poedersuiker, spinazie, venkel, vlierbloesemsiroop, yoghurt en yoghurtsorbet

Soort:
salade
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Saltimbocca met lardo

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, boter, courgette, kalfslap, knoflook, lardo, limoen, marsala, parmezaanse kaas, pistache, salie, sjalot, vleesjus en witte wijn

Soort:
vlees