Belgie 
      Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van West-Vlaanderen, Ardennen en Vlaams-Brabant 
      
      
       
     
      
      We hebben 30 recepten uit dit boek   geindexeerd. 
      
         Word gratis lid 
         Welkom op heerlijk zoeken 
         Wij maken jouw kookboeken, zoals Belgie , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage  of word direct gratis lid  en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
       
      De streekkeukens van Europa - België
Hoofdredactie Reijer Blankenspoor
Receptuur  Mirjam Bakker  e.a.
Fotografie   Carel Verduin
jaar 2000
    Aantekeningen
         bij dit boek
     
          Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt       
           bij dit boek
 door gebruikers. 
   
        
    Advertentie 
    
            
        
        Recepten uit Belgie 
        Een greep uit de 30 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
          
  
  
  
    
        Ingrediënten: amandelschaafsel, boter, ei, eierdooier, kruimige aardappel, nootmuskaat, olie, paneermeel, peper en zout 
        
Keuken: Belgisch 
        Soort: aardappelgerecht / vegetarisch / frituur 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: bloem, boter, ei, melk, pure chocolade, sinaasappellikeur, vanilleijs, vanillesuiker en verse munt 
        
Keuken: Belgisch 
        Soort: pannenkoeken en flensjes / ijs/sorbet/granita/panna cotta 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: bonenkruid, boterbonen, citroen, franse mosterd, mayonaise, peper, rode biet, sjalot, vastkokende aardappel, verse peterselie, zoetzure augurk, zout en zoute haring 
        
Keuken: Belgisch 
        Soort: salade / vis/schaaldieren/schelpdieren 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: bakbloedworst, boter, ei, peper, slagroom, verse bieslook en zout 
        
Keuken: Belgisch 
        Soort: vlees / ei/omelet/frittata 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: boter, ei, foelie, nootmuskaat, suiker, verse peterselie, witte asperge, zout en zwarte peper 
        
Keuken: Belgisch 
        Soort: vegetarisch / groente 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: boter, brandewijn, gedroogde pruimen, ham, kip, kippenbouillontablet, knoflook, koksroom, peper en prei 
        
Keuken: Belgisch 
        Soort: stoofgerecht / gevogelte 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: aardappel, ei, frituurolie, mayonaise, verse bieslook, zout en zure augurken 
        
Keuken: Belgisch 
        Soort: aardappelgerecht / vegetarisch / frituur 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: boter, peper, spruitjes, verse bieslook, verse dille, verse dragon, verse kervel, verse tijm, witte wijnazijn en zout 
        
Keuken: Belgisch 
        Soort: vegetarisch / groente 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: crème fraîche, gerookte forel, groentebouillontablet, knoflookbieslook, kruimige aardappel, leffe blond, peper en zout 
        
Keuken: Belgisch 
        Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: ardenner ham, halfvolle kwark, kruimige aardappel, verse bieslook, verse bladselderij, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout 
        
Keuken: Belgisch 
        Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: boter, bruine basterdsuiker, grove mosterd, laurierblad, peper, rode wijnazijn, rundvlees, ui, verse tijm, volkorenbrood, westmalle trappist dubbel en zout 
        
Keuken: Belgisch 
        Soort: stoofgerecht / vlees 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: bleekselderij, boter, koksroom, laurierblad, peper, prei, roodbaarsfilet, sjalot, verse tijm, visfond, wortel en zout 
        
Keuken: Belgisch 
        Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: bleekselderij, citroen, droge witte wijn, grove mosterd, laurierblad, mayonaise, mosselen, suiker, ui, verse peterselie, peper, winterwortel, zout en zure room 
        
Keuken: Belgisch 
        Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: boter, gevogeltefond, hazenbout, jenever, knoflook, laurierblad, mager spek, peper, sjalot, suiker, trappistenbier, ui, verse tijm en zout 
        
Keuken: Belgisch 
        Soort: stoofgerecht / wild 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: bloem, boter, droge witte wijn, eierdooier, limoen, paling, peper, postelein, sjalot, spinazie, verse bieslook, verse dille, verse dragon, verse kervel, verse peterselie, verse selderij, zout en zuring 
        
Keuken: Belgisch 
        Soort: stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: boter, citroensap, droge witte wijn, eierdooier, natuurazijn, peper, sjalot, tournedos, verse dragon, verse kervel en zout 
        
Keuken: Belgisch 
        Soort: vlees 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: boter, bruine kandijsuiker, ei, melk, olie, suiker, vanillesuiker, zelfrijzend bakmeel en zout 
        
Keuken: Belgisch 
        Soort: koek en gebak 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: boter, gevogeltefond, kippenbouillontabletten, kruimige aardappel, peper, slagroom, ui, verse peterselie, witlof en zout 
        
Keuken: Belgisch 
        Soort: soep/bouillon / gevogelte 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: bladgelatine, droge witte wijn, kalfspoulet, kippenbout, konijnenbout, kruidnagel, laurierblad, olie, peper, ui, verse tijm, winterwortel, wittewijnazijn en zout 
        
Keuken: Belgisch 
        Soort: stoofgerecht / vlees / schuim/mousse/gelei 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: ardenner ham, bladerdeegpasteitjes, boter, crème fraîche, droge witte wijn, knoflook, peper, sjalot, slakken, tijm, verse peterselie en zout 
        
Keuken: Belgisch 
        Soort: vlees / quiche 
      
     
   
 
        Toon alle 30 recepten in dit boek 
         
   
  
    
    Status: Doorzoekbaar