Jean-Christophe Rizet - De truffel

De truffel

pure passie

Een boek van Jean-Christophe Rizet

We hebben 77 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De truffel, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Pure passie voor een diamant uit de aarde: de truffel

De truffel is zeldzaam, mysterieus en kostbaar en fascineert de mens al sinds de oudheid. Jean-Christophe Rizet, chef-kok van restaurant La Truffière in Parijs, nodigt u uit om dit verfijnde product te ontdekken. De bekende zwarte truffel, de zomertruffel, de Bourgondische truffel en de witte truffel uit Alba zijn allemaal uniek en erg gewild.

De chef loutert al deze truffelsoorten met exquise gerechten die de producten en seizoenen respecteren. Wat dacht u bijvoorbeeld van Brouillade van zwarte truffel; Capellacci, ricotta en spinazie met zomertruffel; Royale van ganzenlever met Bourgondische truffel; Kip met gestoofde seizoensgroenten en witte truffel; en Macarons met truffelbotercrème. De subtiele culinaire creaties komen dankzij de foto’s van Iris L. Sullivan en de styling van Nathalie Nannini schitterend tot leven. De truffel wordt in dit boek tot kunstwerk verheven.


Aantekeningen bij dit boek

Geld over? Dan is dit het ideale kookboek. Smakelijke recepten met het zwarte (of witte) goud dat truffel heet. Heldere en gedetailleerde beschrijvingen.

- bijna 5 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit De truffel

Een greep uit de 77 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / voorgerecht / tussengerecht uit De truffel:

Sint-Jacobsnoten omhuld met zwarte truffel

Ingrediënten:
boter, crème fleurette, fleur de sel, knoflook, laurier, olijfolie, prei, sint jakobsschelpen, slagroom, spinazie, ui, water, witte wijn, zout en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / hoofdgerecht uit De truffel:

Kip met gestoofde seizoengroenten met roomsaus

Ingrediënten:
boter, doodstrompet, druivenpitolie, jeneverbes, kip, kippenbouillon, knoflook, koolraap, kruidnagel, laurier, olie, peper, pieds de mouton, piment d'espelette, prei, roomsaus, spruitjes, tijm, ui, witte truffel, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Recept uit De truffel:

Reesaus

Ingrediënten:
boter, knoflook, laurier, madeira, mignonettepeper, prei, ree-afsnijsel, reebotten, rode wijn, tijm, tomatenpuree, truffelsap, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / voorgerecht uit De truffel:

Pompoenvelouté met truffelroom

Ingrediënten:
boter, crème fleurette, grof zeezout, knoflook, mascarpone, muskaatpompoen, nootmuskaat, slagroom, suiker, volle melk, witte ui, witte vermout, zout en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Bijgerecht uit De truffel:

Zoetzure sojasaus

Ingrediënten:
ketchup, piment d'espelette, sojasaus en suiker

Keuken:
Japans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / tussengerecht uit De truffel:

Mouasseline van Sint-Jacobsnoten

Ingrediënten:
boter, crème fleurette, eiwit, fleur de sel, gember, knoflook, laurier, mascarpone, miniprei, olijfolie, prei, sint jakobsschelpen, slagroom, ui, water, witte wijn, wortel, zout en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Recept uit De truffel:

Eiercrème

Ingrediënten:
crème fleurette, ei, kippenbouillon, slagroom en witte truffel

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / nagerecht uit De truffel:

Witte chocoladecrémeux

Ingrediënten:
crème fleurette, gelatine, glucose, melk, olijfolie, slagroom, witte chocolade en witte truffel

Keuken:
Frans
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Recept uit De truffel:

Saus van truffelsap en port

Ingrediënten:
boter, kalfsjus, knoflook, mignonettepeper, port, sjalot, tijm, zout, zwarte truffel en zwarte truffelsap

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / hoofdgerecht uit De truffel:

Romige polenta

Ingrediënten:
boter, mascarpone, melk, olijfolie, polenta, water, witte truffel en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / voorgerecht uit De truffel:

Viennoise van groene asperges

Ingrediënten:
boter, groene asperges, olijfolie, paneermeel, peper, sjalot, verse morieljes, zout en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / nagerecht uit De truffel:

Comtesse de Vichy

Ingrediënten:
boerenbrood, comtesse de vichy, fleur de sel, olijfolie, oude wijnazijn, rucola, vacherin mont d'or en witte truffel

Keuken:
Frans
Soort:
kaas
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / hoofdgerecht uit De truffel:

Duivenborst met ganzenlever

Ingrediënten:
boter, druivenpitolie, duif, duivensaus, fleur de sel, ganzenlever, groene kool, kippenbouillon, knolkervel, peper, savooiekool, varkensnet, zout en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Recept uit De truffel:

Rodewijnsaus

Ingrediënten:
boter, bourgondische truffel, druivenpitolie, kalfsjus, knoflook, laurier, rode wijn, sjalot, tijm, truffelsap en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Toon alle 77 recepten in dit boek