Russell Norman - Spuntino

Spuntino

een culinair avontuur door de straten van New York

Een boek van Russell Norman

We hebben 123 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Spuntino, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Vertaald

Over Spuntino

Kookboek van het jaar 2015!

Spuntino is de langverwachte opvolger van de bestseller en Kookboek van het jaar 2013 Polpo van Russel Norman.
En net als bij Polpo zullen zowel onderwerp als vormgeving heel origineel zijn. Ook Spuntino valt op door zijn bijzondere rug en de prachtige fotografie


Spuntino is de derde onderneming van het team achter de restaurants Polpo en Polpetto, waar Noord-Italiaanse gerechten geserveerd worden. Spuntino is echter een Amerikaanse diner, het soort dat je vindt in het hippe Brooklyn.

Spuntino is New York in boekvorm: van pittige salades tot sappige sliders, van rijke pizzette tot dronken desserts. Je zult een glimp opvangen van de New Yorkse foodie-hemel tijdens de culinaire wandeling door culturele centra van de stad en eigenzinnige buurten zoals East Village en Williamsburg. Russell Norman toont zijn favoriete delicatessenwinkels, brasseries, straathandelaren, snoepwinkels en drankbars.
Verscholen achter een roestbruine voorgeven in het bruisende hart van het Londense Soho vind je Spuntino: de belichaming van de bruisende restaurantscene van New York.
Spuntino neemt je mee op culinair avontuur naar New York en brengt het beste van de Amerikaanse keuken naar jouw keuken.

Boekrecensie

Spuntino van Russell Norman geïndexeerd.

“Honderdtwintig zinderende recepten uit Russell Normans restaurant SPUNTINO”. “Een culinair avontuur door de straten van New York”. En dan ook nog eens winnaar kookboek van het jaar 2015. Dat belooft veel goeds!
Lees meer…


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Spuntino

Een greep uit de 123 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Brunch / lunch uit Spuntino:

Linzen met zachtgekookt ei en ansjovis

Ingrediënten:
ansjovisdressing, castelluccio-linzen, chiliflakes, ciabatta, dijonmosterd, ei, extra vergine olijfolie, knoflook, peterselie, puy-linzen, rozemarijn, selderij, ui, venkel, venkelzaad, wortel en zeezout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Spuntino:

Inktvis, limabonen en inkt

Ingrediënten:
bleekselderij, chiliflakes, citroen, droge witte wijn, extra vergine olijfolie, inktvisinkt, knoflook, limabonen, peper, peterselie, prei, tomaat uit blik, ui, venkel, zeekat en zeezout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Recept uit Spuntino:

Walnotendressing

Ingrediënten:
dijonmosterd, peper, sherry-azijn, walnotenolie en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje uit Spuntino:

Slider met gepekeld rundvlees

Ingrediënten:
augurk, bleekselderij, briochebroodjes, colman's engelse mosterd, gepekelde naborst, laurierblaadjes, ui, witte wijn, wortels en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spuntino:

Bloemkool-gorgonzolakroket

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, boter, dolcelatte, ei, extra vierge olijfolie, grof zeezout, panko, peper, volle melk, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Ontbijt / brunch / lunch uit Spuntino:

Eieren met salie en chiliflakes

Ingrediënten:
boter, chiliflakes, ciabatta, ei, olijfolie, salie en zeezout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spuntino:

Gebakken rijstballen

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, carnarolirijst, citroen, ei, groentebouillon, grof zeezout, knoflook, lavas, mozzarella, olijfolie, panko, parmezaanse kaas, ui, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Drinken uit Spuntino:

Dille-gin

Ingrediënten:
dille en gin

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje uit Spuntino:

Gebakken kippenvleugels

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, chilipoeder, vijfkruidenpoeder, honing, karnemelk, kippenvleugels, knoflookpoeder, paprikapoeder, selderijzaad, tabasco, uienpoeder, zeezout, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje uit Spuntino:

Sardines op toast

Ingrediënten:
basilicum, cherrytomaten, chiliflakes, citroen, extra vergine olijfolie, knoflook, peper, sardines, sherry-azijn, tafelsuiker, zeezout en zuurdesembrood

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Picknick / diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Spuntino:

'Slaw'

Ingrediënten:
citroen-mosterddressing, courgette, knolselderij, munt, radicchio, rode ui, venkelknol en witte kool

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Spuntino:

Laurierijs

Ingrediënten:
eidooier, laurier, melk, slagroom en tafelsuiker

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Spuntino:

Toast van gesmoorde octopus en kikkererwten

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, ciabatta, extra vierge olijfolie, grof zeezout, kikkererwten, knoflook, octopus, paprikapoeder, saffraan, ui, venkel, wortel en zeezout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / avondmaal uit Spuntino:

Calamari, kikkererwten en inktvisinkt

Ingrediënten:
ansjovis in olie, bleekselderij, calamari, chiliflakes, citroen, extra vergine olijfolie, inktvisinkt, kikkererwten, knoflook, lente-ui, passata, peper, pruimtomaten, rode wijn, rozemarijn, rucola, ui, wittewijnazijn, wortel en zeezout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Spuntino:

Pan-pudding

Ingrediënten:
boter, ei, eidooier, melk, panettone, panforte, poedersuiker, slagroom, tafelsuiker en vanillestokje

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Spuntino:

Soft-shell crab en tabascomayonaise

Ingrediënten:
00-bloem, bruisend water, maïzena, peper, soft-shell crabs, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spuntino:

Pizzetta met venkel, chilipeper en kappertjes

Ingrediënten:
citroen, extra vierge olijfolie, grof zeezout, kappertjes, knoflook, mozzarella, parmezaanse kaas, pizzettabodem, rode chilipeper en venkel

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
pizza / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Brunch / diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spuntino:

Toast met ricotta, rode bessen en venkel

Ingrediënten:
citroen-mosterddressing, extra vierge olijfolie, grof zeezout, knoflook, munt, ricotta, rode bessen, stokbrood, venkel en volle melk

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Spuntino:

Steak tartare

Ingrediënten:
ciabatta, cocktailaugurken, dragonblaadjes, eidooier, extra vergine olijfolie, kappertjes, mayonaise, peper, sjalot, ketchup, vanglap en zeezout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spuntino:

Pizzetta met cime di rapa en gerookte ricotta

Ingrediënten:
cime di rapa, extra vierge olijfolie, gerookte ricotta, grof zeezout, knoflook, pizzettabodem, tomatenpassata, tomatensaus en zout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
pizza / vegetarisch
Toon alle 123 recepten in dit boek