L. de Medici en R. Olney - Provence

Provence

koken en reizen

Een boek van L. de Medici en R. Olney

We hebben 230 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Provence, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

regionale tekst jacques Ganthié foto´s peter johnson

uitgave van de Slegte, nederlandse vertaling 1994 time life books

oorspronkelijke titel Provence the beautiful cookbook


Aantekeningen bij dit boek

Zeeduivel lever blz 92

- ongeveer een jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Provence

Een greep uit de 230 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Provence:

Gevulde uien - oignons farcis

Ingrediënten:
brousse kaas, ei, milde ui, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, prosciutto, rauwe ham, ricotta, spinazie, tomatensaus, verse marjolein en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / varkensvlees / groente
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Provence:

Paprikasalade - salade de piments doux

Ingrediënten:
jonge sjalot, knoflook, olijfolie, paprika, provencaalse kruidenazijn, ui, verse basilicum, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
salade / barbecue/grill / veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Brunch / diner / buffet / hoofdgerecht uit Provence:

Lamsvleesblanquette - blanquette d'agneau

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, champignon, citroensap, eierdooier, lamsschouder, nootmuskaat, peper, suiker, ui, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees / feestdagen
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Provence:

Gesmoorde venkel - fenouil à la niçoise

Ingrediënten:
droge witte wijn, knoflook, olijfolie, venkelknol en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Provence:

Gevulde inktvis met spinazie-mosselvulling - encornets farcis

Ingrediënten:
ansjovis op zout, broodkruim, cayennepeper, cognac, droge witte wijn, ei, inktvis, kappertjes, knoflook, marc de provence, mossel, nootmuskaat, olijfolie, peper, persillade, spinazie, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Gevulde eend met olijven - canard farci aux olives

Ingrediënten:
bouillon, broodkruim, brousse kaas, citroen, eend, eendenorganen, ei, gepekelde groene olijven, grof zout, knoflook, mirepoix, nootmuskaat, olijfolie, oreganobloesem, peper, ricotta, snijbietblad, ui en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Provence:

Stoofpot van aubergines - daube d'aubergines

Ingrediënten:
aubergine, bouquet garni, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, peper, sinaasappelschil, tomaat, verse peterselie, witte ui, wortel, zout en zuurkoolspek

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / varkensvlees / groente
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht uit Provence:

Knoflooksoep - aïgo bouido

Ingrediënten:
gruyère, knoflook, laurierblad, olijfolie, oud brood, parmezaanse kaas, verse salieblaadjes, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Bourride

Ingrediënten:
aioli, bleekselderij, droge witte wijn, eierdooier, knoflook, laurierblad, prei, rogvleugel, sinaasappelschil, stokbrood, ui, venkelstengel, venkelzaad, verse peterselie, verse tijm, visafval, witvis, zeeduivel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / soep/bouillon / vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Provence:

Beignets

Ingrediënten:
arachideolie, bier, bloem, champignon, citroensap, ei, inktvisjes, jonge artisjokken, maïsolie, olijfolie, tomatensaus, verse bieslook, verse bladpeterselie, verse dragon, verse gemengde kruiden, verse marjolein, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, zout en zuring

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Provence:

Zeepaling in rode wijn - catigot à la camarguaise

Ingrediënten:
bouquet garni, droge rode wijn, gedroogde chilipeper, knoflook, olijfolie, peper, sinaasappelschil, tomaat, ui, verse peterselie, water, zeepaling en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Provence:

Varkensvlees in rode wijn - civet de porcelet

Ingrediënten:
ansjovis op zout, bloem, boter, cognac, droge rode wijn, fijn zout, grof zout, knoflook, laurierblad, marc de provence, olijfolie, peper, provençaalse kruiden, suiker, ui, varkensschouderlappen, verse salieblaadjes, zilverui, zuurkoolspek en zwarte olijf

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / varkensvlees
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Provence:

Gegratineerde pompoen - tian de courge

Ingrediënten:
broodkruim, ei, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pompoen, prei, slagroom en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Toulonse wijting - merlan à la toulonnaise

Ingrediënten:
bloem, mossel, olijfolie, peper, pittige tomatensaus, wijtingfilet, witte wijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Provençaalse stoofschotel - pot-au-feu à la provençale

Ingrediënten:
bouquet garni, droge witte wijn, grof zeezout, grof zout, knoflook, kruidnagel, lamsschenkel, meiraap, oud brood, prei, rundermergpijp, runderribben, runderschenkel, ui, varkenspoot en waspeen

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Toon alle 230 recepten in dit boek